uppblåsbar båt PVCUppblåsbara båt – En bekväm enhet för mobila användare. Hur man väljer en pump till båt PVC – elektrisk, fot, manuell eller bygga din egen enhet? Enheten ska vara lätt och pålitlig. Vi väljer den bästa pumpen, så att vila på vattnet blir bekvämt.

Krav på pumpen

val av en pump för en uppblåsbar båtKomplett med båtproducenter erbjuder en handpump. Du kan pumpa kameran i ca 10 minuter samtidigt som du pumpar musklerna på dina händer. Men att pumpa över normen kommer inte att fungera. Normen är 0,25 kg / cm2.

Optimal injektion sker vid ett tryck av 0,4 – 0,8 kg / cm2. Det är bekvämt om pumpen för PVC-båten kan pumpa luft. Då läggs den monterade båten tätt och tar upp lite utrymme. Manuellt är det omöjligt att pressa ut luften helt.

Styrning av trycket i kammaren är ett viktigt villkor som säkerställer:

 • användning av pumpar med manometrar;
 • blockerar genom tryck i kammaren och överhettning av pumpen;
 • tryckregulator med möjlighet att ställa upp uppgiften.

Valet av pumpstyp beror på närvaron eller frånvaron av ett elnätverk inom gångavstånd. Ibland transporteras båten i ryggsäckar i taiga vildmarken, med varje gram på kontot. Valet av pumpen påverkas av båtens övergripande dimensioner. Ju större volymen av kammaren är desto högre prestanda för pumpen för PVC-båten.

Mekaniska pumpar

mekanisk pumpPumpar som arbetar med muskelstyrka är uppdelade i fot och hand. Ben är de som kallas “grodor” bland användare. Tillverkare levererar dem med uppblåsbara möbler och små båtar. Att pumpa kameran med din fot är bekväm. Väg anpassningar lite, repareras enkelt. Enheter skiljer sig i volymen av bälgen. Det är viktigt att pumpen ursprungligen tillverkades av kvalitetsmaterial – päls av förstärkt plast, adaptrar med metallkontakter. Kostnaden för den importerade pumpen är 30-65 $.

Handpump för båt PVC – kolv enkel eller dubbelverkan med en arbetskammare på 5-6 liter. Det är viktigt att packningarna och tätningselementen är gjorda av gummi. Lager är bästa metall. För vandring är pumpen tung. Det är i genomsnitt 80 – 100 $.

Elektriska pumpar

elektrisk pumpmodellBlås upp båten med hjälp av elkraft lätt, så länge källan fanns. Därför elektriska pumpar för PVC båtar förvärva användare som kan blåsa båten och transportera det till kusten. Pumpar klassificeras i enlighet med elnätet 220 V och ombordfordonsnätverket 12 V. pumpar har olika egenskaper, men alla funktions modeller har luftpumpning och blockering av det maximala trycket i kammaren. Valet av pumpkapacitet beror på storleken på båten. Priset påverkas av:

 • Tillverkarens auktoritet
 • typ av arbetselement – membran, turbin, kolv eller hybrid;
 • förekomst av spärrar och kontrollanordningar.

Pumpen med det inbyggda batteriet laddas endast från elnätet. Pumpen pumpar inte kammaren till önskad parameter på 0,25 kg / m2, det är nödvändigt att pumpa upp manuellt.

Fördelar och nackdelar med en elektrisk pump för en PVC-båt:

 • behöver inte göra fysiska ansträngningar;
 • automatisk kontroll av processen
 • snabb drift.

Nackdelen är omöjligheten att använda pumpen i frånvaro av ett nätverk. Hög kostnad för enheten.

pump för uppblåsbara båtarModellerna, som arbetar från bil eller egen ackumulator har fått stor popularitet. Bärbar mat tillåter båtens användare att vara mobil, förbereda båten och växeln att köra på plats. Samtidigt har en pump för en PVC-elektrisk båt med ett batteri samma funktion som en nätverksenhet. Pumpar med inbyggt batteri är ännu mer mobila, de kan tas med dig på en resa och användas bort från civilisationen.

Om du väljer en pump måste du veta att motorns kontinuerliga drift är begränsad till 15 minuter. Om du väljer en lågpresterande modell måste du pumpa i några steg.

Boost båten med hemlagad utrustning

hemlagad enhet för uppblåsbara båtarKreativ natur med intelligenta händer föredrar användbara apparater att göra på egen hand. Om du är bilist, varför inte använda bilavgaser? Pumpen för en PVC-båt med egna händer ser enkla ut:

 1. Ett gummirör är fäst på ljuddämparen med hjälp av en klämma.
 2. Den andra änden av röret genom adaptern är ansluten till en konventionell slang från pumpen, som är fäst vid båtens nippel.
 3. fyllning av kameran sker i 1-2 minuter, kontroll taktil, tryckning.

Kostnaden för ett öre, effekten är utmärkt. Övning i många år visar att insättningar i kammaren är obetydliga, inte reflekterade i flytkraft.

Artikeln ger en översikt över teknikens riktningar. Valet av pump beror på driftsförhållandena och storleken på båten tillverkad av PVC.

Elektrisk pumpmodellöversikt – video