kultivator i kvinnliga händerKultivator betyder ett verktyg för odling av jorden, detta koncept kan inkludera alla grävare och rippers. Hur man väljer en kultivator beror på framsidan av arbetet och ägarens preferens att engagera sig i manuell arbetskraft, använd en teknik med en elektrisk eller bensinmotor. Ju mer komplex och funktionell tekniken desto dyrare är den.

Tekniska egenskaper hos den föreslagna utrustningen

kultivatormodellVi kommer inte prata om handverktyg, de är alla kända, är billiga, det finns i ladan varje sommar bosatt. Låt oss utvärdera modeller som underlättar fysiskt arbete. Antag att du måste ta hand om trädgården och trädgården i området 6-12 hektar. Arbetshänder är oftast kvinnliga eller äldre. Hur man väljer en billig och pålitlig kultivator för svaga händer.

Om du köper en kultivator, och du erbjuds den komplett med bilagor, vägrar. Inte det faktum att alla markiser du behöver, och deras kostnad ingår i det totala priset.

Men för att köpa smörjmedlet rekommenderat i instruktionerna och bältet, om det är tillgängligt, är det nödvändigt.

Specialiserade butiker och marknader inkluderar:

  1. Lättviktskultivatorer kännetecknas av låg vikt, litet grepp och lossningsdjup på högst 20 cm. I grund och botten är små, ljusa assistenter oumbärliga för markberedning i växthus, blomsterbäddar och sängar. Nu är det modernt att köra en trädgård på Mitlajderu, med en bredd av sängar på 45 cm och meter rader. Det mest praktiska verktyget för denna teknik är en lätt kultivator. Enheten kan vara elektrisk eller använda bensin tvåtaktsmodeller.
  2. Små kultivatorer kan redan bearbeta 6-10 hektar. De plogar djupare och tar dem upp till 40 cm i ett pass. Det finns elektriska modeller, de är ljusare och billigare än bensin. Nätverksenheter behöver en förlängningssladd och en stabil spänning, som i dachas inte alltid är. Vid den minsta fuktigheten med en elektrisk jordbrukare är det omöjligt att arbeta, det är farligt. Vikten av dessa modeller är upp till 15 kg.
  3. Medelmodeller av kultivatorer är inte längre kapabla av kvinnors händer. Aggregat kan arbeta på stora grönsaksgårdar, effektivt och djupt lossa jorden. Med dem kan du använda andra verktyg. Vägprodukter 15-48 kg, kapacitet 2,5-5,0 liter. med. Kort sagt, en allvarlig teknik för mans händer.

Related  Bosch perforator i tjänst av amatör och professionell

medium kraftkultivatorAv de tre alternativen är den andra lämpligast för bearbetning av 6 hektar. En bra hjälpare och ta bort för lagring blir inte svårt. Men bortsett från vårens kultivering av jorden och avlukning av det, finns det inget mer att vänta. Om en webbplats med komplex lättnad, är bäst en lätt modell. Valet av kultivator till priset är liten:

  • Sturm-serien GK3610 elektrisk, som väger 6,0 kg, är priset något över 5 tusen rubel;
  • “Zemlyak” serien ЛЭ1300 elektrisk, väger 13,2 kg, kostar ca 9 tusen rubel.

Något dyrare, välkända och pålitliga modeller i efterfrågan – Champion, MTD, Texas, DDE, Huter, Elitech. De kostar mer än 12 tusen rubel.

Val av modell enligt tekniska egenskaper

platsarbeteAlla kultivatorer har en struktur – kraftenhet, växellåda, arbetsmekanism, styrknapp.

De enklaste mekanismerna arbetar kulturellt, snarare ett leksak i kvinnliga händer. Modeller anses vara disponibla, ej reparerbara. Därför, vilken odlare som ska väljas beror på tillägget av alla fördelarna och nackdelarna.

Bensin eller elektrisk drivkultivator väljer hur man bestämmer sig?

Nätverksverktyg är alltid enklare och billigare än sina bensinbröder.

Kraftfulla modeller existerar inte. Höj marken till ett djup på 25 cm med ett litet grepp med en sådan enhet som är praktisk. Nätverksmaskiner fungerar tyst och utan avgas, utan att orsaka störningar för andra. Att ge en sådan kultivator är bra, men:

  • Det är omöjligt att arbeta i vått väder;
  • Det är nödvändigt att ständigt övervaka sladdens närvaro.
  • Det är nödvändigt att använda en speciell förlängningskabel med en pålitlig kontakt.

bensinkultivatorHur man väljer en bensinkultivator, för 2 eller 4 slagstopp? Tvåtaktsmotorn arbetar på en blandning av bensin och specialolja. Det är mycket bullrigt och förbrukar 30% mer bränsle än 4-takts bränsle. Men det är lättare och mycket kraftfullare om dimensionerna är desamma. Motortillgången hos tvåtaktsmotorn är mindre, det fungerar trots allt mer intensivt. Reparation med tvåtakts förbränningsmotor ger ingen mening, det är billigare att köpa en ny.

Related  När det är nödvändigt att installera en pump för att öka vattentrycket

Fyrtaktsmotorn är en klassiker. Installera sådana motorer på alla moderna modeller, men de är dyrare. Motorer har en stor resurs, nästan inte värmer upp när de arbetar, och förbränning av bränsle i dem är fylligare, urladdningen är renare.

Kultivatorer med fyrtaktsmotor har alltid bra kraft och väger ca 50 kg.

Hur man väljer en kultivator för en sommarstuga på överföringsenheten? Detta koncept innefattar en metod för överföring av motoraxelns rotation till en reducerare och typen av reducerare. Reduktionsdonet är utformat för att minska hastigheten, borttagen från motorn. Till exempel utvecklar motorn 3600 varv per minut, varvid skäraren matar 20 gånger mindre.

kedjedämpareNär motoraxeln är horisontell används en kedjedämpare. Om reduceraren är avtagbar är det inte svårt att reparera det själv. Typiskt är lågkraftkultivatorer utrustade med en maskväxel. Den är kompakt, monterad på en vertikalt placerad motor vevaxel. Växellådan upplever friktion vid arbete, klyftan mellan snäckan och tornet ökar snabbt, en backlash visas. Reduktionsdonet är monterat på jordbrukare med låg effekt.

växellådaDet finns fortfarande växellådor och växellåds växellådor, men de tillämpas inte på låg effektsteknik.

Innan du använder kultivatorn, läs instruktionerna, förstå de grundläggande kraven för vård av verktyget och följ dem. Den billigaste modellen i vårdande händer kommer att fungera länge.

Koppling är konstruerad för att överföra vridmoment till arbetsmekanismen. Kram ut kopplingen – börja ploga. Kopplingar på låg effektmodeller skapar en automatisk centrifugal. På kultivatorer med genomsnittlig kraft applicera bältet, med en spännvals.

En viktig parameter för praktisk arbete på kultivatorn är närvaron av en omvänd eller omvänd. Det tillåter inte muskels styrka, i motsatt riktning, för att rädda från marken en grävkultivator. På små modeller är det alltid bara en hastighet.

Det är allt du behöver veta först när du väljer en assistent. Under utbildningen av kultivaren, använd bruksanvisningen.

Related  Kedjesåg Stihl mc 180 – snabb översikt över ett pålitligt verktyg

Välja en kultivator för ett sommarboende – video