juniper Blue Alps di nurseriJuniper Blue Alps datang ke Rusia dan Eropah dari China, ia adalah pokok renek malar hijau yang ketinggiannya mencapai 4 meter, dengan mahkota yang luas dengan garis pusat sehingga 2 meter. Jarum acicular dan tegar, bertekstur pada penampilan dan berduri ke sentuhan, kon di bawah dicat dalam warna abu-abu perak. Cawangan-cawangan utama adalah padat, mereka padat dan kuat, mahkota adalah luas dan besar, dan hujung pucuk sisi diturunkan ke bawah. Foto Blue Alps juniper menarik perhatian.

Budaya berkembang dengan baik secara tunggal dan dalam kumpulan, dengan harmoni melengkapi taman-taman dan rock rock, ditanam dalam rosario, di rumput dan teres terbuka. Sekiranya anda menanam juniper Cina Blue Alps di sepanjang pagar dan berhati-hati mengurusnya, maka pada masanya anda boleh mencapai lindung nilai yang ideal yang menyenangkan mata manusia sepanjang tahun!

Gred Blue Alps – keterangan

cawangan juniper dengan buah-buahanKelebihan hiasan utama dari juniper Blue Alps adalah jarum pinus bertekstur yang indah, yang menampilkan warna hitam berkilauan warna-warni elegan. Cabang tumbuh dengan perlahan ke arah ke atas, dengan umur sepuluh tumbuhan mencapai peningkatan 2-3 meter dan menjadi diameter sekitar 1-2 meter.

Buah-buahan kebanyakan wakil keluarga juniper adalah beracun. Mereka menimbulkan ancaman kepada kesihatan manusia dan kehidupan, memakannya dalam apa jua bentuk adalah dilarang sama sekali!

juniper Blue Alps di tamanKeterangan daripada Blue Alps juniper:

 • semak renek malar hijau;
 • mempunyai dimensi kecil;
 • dicirikan oleh pertumbuhan perlahan;
 • dianggap sebagai tanaman menengah sederhana;
 • dalam landskap semula jadi dibezakan oleh warna dan struktur jarum;
 • konifer mencapai panjang 1 cm;
 • Hardy conifer dengan penjagaan yang bersahaja;
 • dari lebihan cahaya matahari boleh menjadi kuning;
 • Pemangkasan kebersihan diperlukan;
 • loji itu dipotong, memberikan garis besar dan bentuk asal;
 • mengeluarkan senaman yang menyenangkan dan penyembuhan yang menangkis serangga.

Related  Penanaman dan penjagaan spindle di plot taman

Pelbagai adalah bersahaja – ia tidak memerlukan kesuburan dan kelembapan tanah, ia tahan terhadap fros, angin dan kemarau. Tumbuhan ini menyukai matahari dan saliran yang cukup, zon akar ditutup dengan mulsa untuk pengekalan lembapan dan nutrisi tanah tambahan.

Juniper Blue Alps – penanaman, pembiakan dan penjagaan

benih juniper Blue AlpsBentuk belukar, warna berair, penjagaan standard dan tidak bersahaja untuk keadaan sekitar membuat gred Blue Alps popular dan popular di kalangan tukang kebun, kedua-dua profesional dan amatur. Menanam dan menjaga juniper Blue Alps agak mudah.

Benih Blue Alps sebelum ditanam

Peraturan pendaratan:

 1. Jarak optimum antara wakil alps biru juniper adalah dari 0.5 hingga 1.5 meter bergantung kepada saiz tumbuhan.
 2. Anak benih ditanam di dalam lubang yang jauh di kawasan terbuka dengan cahaya matahari yang mencukupi, hanya sedikit teduhan yang dapat diterima.
 3. Di bahagian bawah lubang pendaratan, saliran dari pasir, tanah liat yang diperbesar atau bata rusak kecil dilindungi untuk laluan air yang lebih baik.
 4. Tanah itu bersifat neutral atau dengan tindak balas asid sederhana.
 5. Kolar akar ditinggalkan di permukaan dan tidak dikebumikan.
 6. Lapisan mulut tebal dari habuk papan atau cip jatuh di sekitar kilang.
 7. Selepas penanaman, konifer memerlukan penyiraman dan umpan yang berhati-hati.

penanaman juniper Blue Alps

Pemotongan adalah cara utama penghasilan semula penumbuk belukar. Jika tanah di dalam kawasan di bawah keratan adalah berat dan tanah liat, maka campuran khas yang terdiri daripada tanah taman, gambut dan jarum spruce diletakkan di dalam lubang yang disediakan untuk penanaman. Komponen wajib untuk pemindahan jintan juniper adalah saliran, tumbuhan itu mati di kawasan paya dan masam. Campuran tanah terbaik untuk konifer adalah 2 bahagian humus dan gambut ditambah 1 bahagian pasir, mineral atas berpakaian dan nitrophos ditambahkan ke tanah bercampur-campur.

Related  Cadangan untuk mengembangkan padang rumput sayap

menjaga juniper Cina

Peraturan penjagaan:

 1. Baja perlu dijalankan sekali setahun – pada musim bunga.
 2. Dalam tempoh pengembaraan, penyiraman diperlukan pada waktu petang, dan lebih baik – percikan untuk pelembap udara tambahan.
 3. Loosening adalah jaminan kesihatan juniper, kerana ia mencegah pembentukan reput dan acuan di dasar batang dan akar.
 4. Untuk musim sejuk, juniper muda ditutup dengan lapnik untuk tujuan perlindungan dari angin dan salji.
 5. Sekitar orang dewasa pokok bersendirian, perlindungan sementara dibina, menghalang kerosakan cawangan dari salji yang lebat dan angin sejuk.

Juniper Blue Alps tumbuh terbaik di kawasan yang cerah dan tidak berkesudahan, di bawah naungan pokok renek konifer itu kehilangan kualiti hiasan yang sangat baik, pinang dan kering, kehilangan warna yang menarik dari jarum dan menjadi gembira.

Foto juniper dalam reka bentuk landskap

Juniper Blue Alps dalam reka bentuk landskap kelihatan hebat dan cerah, terutamanya dalam kontras warna dan digabungkan dengan spesies pokok daun. Ia kelihatan hebat di bukit-bukit Alpine, berhampiran dengan badan air dan taman gaya.juniper Blue Alps di taman

Gred Blue Alps berhampiran laluan taman

 

Oleh kerana saiznya yang kecil dan penampilan yang luar biasa, budaya itu akan menjadi tambahan yang luar biasa kepada rumput, taman berbatu dan rockery, secara harmoni sesuai dengan komposisi landskap dari arah gaya apa pun.juniper Blue Alps di bukit Alpine

sarang lebah Blue Alps pada bunga

juniper Chinese Blue Alps berhampiran kolam

 

Pelbagai Blue Alps boleh dibentuk dengan sempurna. Di tangan tukang kebun yang mahir, semak belukar dewasa boleh menjadi bonsai eksklusif, dan sekelompok juniper akan menjadi lorong hijau dengan geometri yang menarik.

Seperti semua konifer, juniper Blue Alps mencipta iklim mikro yang mesra manusia – sihat, bersih dan lembap! Hari ini pelbagai ini popular dan permintaan. Kilang ini boleh ditemui di kawasan bandar yang halus, pada landskap plot dan rumah desa, di atas katil bunga, katil bunga dan rumput.

Video mengenai keanehan dari Alpen biru Alps