Thu West TeddyThuja västra Teddy är en liten barrträd som ser ut som en jordklot. Denna sort är ny, dock mycket populär bland landskapsdesigners och trädgårdsmästare med sin unika form. Anläggningen passar perfekt in i utformningen av hushållsplaner, parker, är efterfrågan när man dekorerar blomsterbäddar, stenhagar. Thuya bor bra på olika jordar, opretentiös i vård.

Hördar till vintergröna arter. Den har en sfärisk krona, tunna skott, täckt med barr, vilket praktiskt taget inte spetsade. Nålar har en blåaktig grön nyans, ibland mörk, närmare vinter blir brun. Tuya växer snabbt och kan växa upp i ett år endast 2-3 cm. För en beskrivning av Thuja occidentalis Teddy når sin maximala storlek i 10 år, vilket lägga till upp till en diameter på 0,3-0,4 m. Rötterna till grenade, yta känslig tätning av marken.

Thuya West Teddy plantering och vård

plantor av Tui TeddyFör att odla en stark och vacker buske bör du veta de grundläggande reglerna för plantering och vård av låren i den västra Teddy. Thuya serveras bäst på soliga områden eller i en liten nyans. Om växten är på en skuggig plats, utvecklas kronan inte tillräckligt bra och har ett oattraktivt utseende.

Det är önskvärt att jorden inte är tung, lämplig torv och något lerig sandig leam. Idealisk är blandningen:

  • 1 del av sand;
  • 1 del torv;
  • 1 del av bladjorden.

thuda teddy i plantskolanFör att förbättra tillväxten är det önskvärt att inkludera mineralgödselmedel – 5 g per 1 kg av det erhållna substratet. Detta kommer att hjälpa rötterna att växa bättre i jorden. Om du gör en landning från en behållare, bör den västra teddyen vara väl vattnad. Plantering grop måste vara betydligt bredare än rotsystemet vid dess botten för att placera den erforderliga dränering av expanderad lera eller grus, ett skikt av 15-20 cm. Avståndet mellan utrymmen bör vara ca 40-50 cm.

Vid plantering av rotsystemets hals bör placeras på marknivå. Efter landning av thuja, är det nödvändigt att bevattna rikligt och att mulka stubben med torv eller en speciell bark.

vård

Växten är gynnsam för att bevattna och älskar att sprinkla. Så efter landning Thuja västra Teddy åberopade vattnas regelbundet, minst 1-2 gånger i veckan, efter att lossa last vid ett grunt djup. Om landningen görs under varm tid ökar vattnets frekvens. Radikal mulching bidrar också till att behålla fukt och minskar dess avdunstning. På våren när anläggningen väcker rekommenderar buske vattnas i överflöd.

skydd av Tui TeddyEnligt beskrivningen av Thuja Teddy har frostmotstånd, så det tolererar vinterväderna bra. Men ändå, i slutet av vintern och tidig vår, när solen lyser starkt nog nålarna är mycket känsliga för brännskador. För att undvika detta är det önskvärt att täcka de grenar av grangrenar växter eller speciella fiber. På vintern, vid uppträdandet av starka snöstormar och slask, är grenar buske rekommenderas att ansluta i att inte skada kronan. Våt snö från grenarna är önskvärt att ta bort.

Related  Planten en verzorgen van waterhyacint – advies van een professional!

Tui Teddy s hårklippningDenna typ av tuja behöver också årlig sanitetsbeskärning, som utförs under våren. Detta tar bort alla förvirrade och bortskämda grenar. Om det behövs kan du klippa, så att kronan blir korrekt bildad. Man bör komma ihåg att du behöver skära inte mer än den tredje delen av skottet.

Foder på våren, för detta är lämpligt för april eller maj månad. För detta förfarande används ett mineralgödselkomplex för barrträd eller nitroammofosgödning. På hösten introduceras kaliumfosfatgödselmedel.

Behandling mot skadedjur

mulching av Tui Teddy i närhetenFör att undvika skador på växter med svamp skadedjur och några andra insekter bör förebyggande behandling utföras. Evenemanget hålls i april med användning av Bordeaux-vätska. Vid infektion behandlas busken med insekticider två gånger, efter 10 dagar.

Omhändertagande av växten bör också omfatta ogräsräk och lossa marken, vilket bidrar till mättnad av busken med syre.

Hur man plantar och sköter om West West Teddy kan ses på bilden.

Använd i landskapsdesign

För gröna tuya sångar passar den västra Teddy så gott som möjligt. Den är idealisk för både parker och dekoration av privata tomter utanför staden. Växten är ursprungligen fuktad i ensamma och gruppplantningar i trädgårdar och torg, som är lämplig för att organisera glidbanor i alpina stil. Kan odlas i behållare och speciella lådor för blommor. Dessutom rekommenderas busken att användas för dekoration av loggier, placerade på tak på terrasser och hus. Läs mer om att använda Tui Teddy i landskapsdesign, du kan se de bilder som presenteras nedan.thuda Teddy på flowerbed

barrträd av barrträd

Thud Teddy längs trädgårdsvägen

komposition med Touya Teddy

thuya i landskapet

Video om funktionerna i Tui Teddy