Vacker sammansättning av hyacinterVåren förlorar gradvis sina ljusa färger och runt är klädd i sommar pastellfärger. En nära ankomst till sommarvärmen bekräftas av de blekade fjäderblommorna. De har redan förlorat sin skönhet och förbereder sig för att förnya sina styrkor, så att de nästa år kommer att glädja oss med en ny, ännu bättre, blomning.

Den sista av vårblommorna, i slutet av maj, bleka hyacinterna. Detta är ödet för denna växt: Blomstra en av de första och håll blomställning till sist. Det är då många odlare står inför ett problem: hyacint bleknar, vad ska man göra med glödlampan? Blomman bör alltid vara festlig, och hybrinterna skummiga blomställningar förstör hela arten. Det finns en önskan att gräva en växt och plantera i sin plats något mer estetiskt, med eleganta ljusa kronblad. Bara rusar inte, för en växt, som en person, efter ett svårt jobb, är det nödvändigt att äta gott och återuppta styrka.

Hyacint bleknar

Blommande hyacint på sängenVad som ska hända när hyacinterna blekna, kommer de att rådgöra med professionella och amatörblomstodlare.

 1. Klipp blommans stam, vid själva basen, för att förhindra bildning av frökapslar. När fröna mognas på växten, spenderar det mycket energi. Den blombärande hyacinten tar styrka inte bara från marken, men också från glödlampan och därigenom försvagar den. En blomma från en sådan glödlampa för nästa år om det gör det blir det litet och fult. Oftast är dessa lökar drabbade av sjukdom och försvinner eller blommar inte.
 2. De sista dagarna av våren följs ofta av intensiv värme, så kvällsvatten i gångarna mellan hyacinterna kommer att vara användbara för försvagade glödlampor.

Vatten bör vara rikligt, mellan rader och inte under växten och inte oftare än en gång i veckan. När den gulaktiga nyansen uppträder på bladen, bör vattnet stoppas.

 1. Toppdressing med kalium- och fosforgödsel hjälper lampan att återhämta sig snabbare och har en positiv effekt på små barn som bildas nära växten. Du kan applicera gödselmedel bara några timmar efter vattning eller kraftigt regn. Annars kan du bränna hyacintens rötter och skada glödlampan. Det är tillräckligt att mata hyacinten en gång under bildandet av glödlampan. Från en överflöd av spårämnen är hyacintlök sämre lagrade och vinterade.
 2. Till barnet växte stora, efter blommande måste växten hällas. Hilling kommer också att skydda växten från sommarsolen. Punkten för tillväxten av peduncle bör förbli fri från marken.
 3. När man gräver hyacinter efter blomning kommer plantens löv att uppmana. Jämnt gullade bladplattor tjänar som en signal till det faktum att glödlamporna är tid att ta bort från marken.

Orsaken till att gulvbladen av hyacinten gulnar kan också vara vattenloggande eller sjukdom. Vid övermätning grävs växten omedelbart med en jordklodd, snyggt vikad i en låda eller på ett galler, placerat i ett skuggat, torrt rum. När jordens coma torkar ut, separeras lökarna från jorden, placeras i en mörk lösning av kaliumpermanganat i flera minuter, torkas och skickas för förvaring. Vid sjukdomar verkar de på samma sätt som låsta växter, men glödlampan behandlas bättre med preparat från virus. Nästa år kommer sådana växter inte att ge full blomning, men dessa åtgärder kommer att bidra till att bevara sorten.

 1. Efter att ha grävit ut hyacinterna, torkar de tills bladen helt blekna och först därefter sallar de lökarna med preparat från sjukdomar och skadedjur. Detta kan ske genom blötläggning i lösning eller sprutning av plantmaterialet från sprutan.Förberedelse av lökar för förvaring
 2. Fram till september bör glödlamporna förvaras i nätväskor i ett suspenderat tillstånd på en mörk, torr plats. Det är önskvärt att kalibrera planteringsmaterialet. Stora lökar är alltid friska och mindre benägna att drabbas av sjukdomar, skadedjur vid lagring.

Related  Särskild charm kommer att lägga till trädgården området thuya Tini Tim

Vad ska man göra när hyacinterna i blomkruka tona bort?

Fantastisk skönhet i husetOm allt är klart med gatplanter, vad ska man göra när hyacinterna i blomkruven förfallna i juni eller september? Det viktigaste är att inte kasta bort potten med växten – det kommer fortfarande att vara snällt med skönhet. Du kan göra det på flera sätt:

 1. Trim blomman och ta hand om hyacinten, som en vanlig planta, gradvis minska vattnet i en månad tills bladen blir helt gula. Att mata keramik hyacint är inte nödvändigt, eftersom det finns ett tillräckligt antal mikroelement i den inköpta jorden. När bladen har fallit, är det nödvändigt att sätta potten med marken på ett mörkt torrt ställe och förvara det till våren. På våren, genom omlastning, plantera växten i trädgården. Oftast görs detta med hyacinter, med sommar eller höstblomning.
 2. Om hyacinten i grytan donerades till vårlovet och bleknade till början av maj, sedan efter blötdjur, löken avlägsnades från jorden, torkades och förvarades i kylskåpet fram till september. På hösten planteras den i marken i nivå med andra.

Med regelbunden riklig vattning i blomkruven kan hyacint behaga blomman igen, men det här kommer definitivt att tömma lampan. Det kommer inte längre vara lämpligt för landning.

Är det nödvändigt att gräva hyacinter efter blomning: för och emot

Lampa, stam och hyacintblommaOfta börjar trädgårdsmästare plågas av tvivel: om det är nödvändigt att gräva hyacinter efter blommande, eftersom de inte kommer att försvinna från jorden någonstans och blommar igen på våren. Det stämmer, växterna blommar på våren, men inte så vacker. Regelbunden grävning av vårlökar utförs för att:

 • få mer planteringsmaterial med hjälp av barn, och på sommaren i jorden dör de flesta av värme eller vattenavverkning;
 • skydda planteringsmaterial från förfall och sjukdom;
 • förhindra degenerering av sorten som uppstår när den infekteras med virus.

Related  Een speciale plaats in het landschapsontwerp van de Tui Hoseri

Typ av friska och sjuka växterDet är också viktigt att veta när man ska gräva hyacintlökar. Den bästa tiden är det andra decenniet av juni. Grav inte upp glödlampor omedelbart efter stora regn, eftersom de innehåller mycket fukt och i en period av intensiv värme. Det är bättre att göra det efter lunch eller på en grumlig dag.

Med omsorg om hyacint efter blomning kommer glödlampan alltid att vara stor och hälsosam, med en stor mängd stora barn som kommer att blomstra redan nästa vår. Nu är frågan om vad man ska göra när hyacinterna bleknar bort, inte sätta någon i en blindände. Det är viktigt att inte bara köpa en växt, utan också att lära sig allt om villkoren för dess odling.

Hyacintvård efter blomning – video