Häcken från bärbärStaket och trädgårdar gick in i bakgrunden när det blev möjligt att plantera bärbär i landområdena och i köket trädgårdar. Bilder av barberry i landskapsdesign förvåning fantasi. Mästare investerar all sin fantasi och professionella färdigheter i arbetet och inser de mest icke-triviala idéerna om häckar. Gröna plantager är inte bara skönhet utan också naturligt skydd av odlade växter från ogynnsamma klimatförhållanden.

Varför barberry?

Använda bärbär som en häckBarberry är en växt som är det bästa alternativet för att skapa en “levande” barriär. Busken har små spines, som kommer att bli ett ytterligare skydd för territoriet från utlänningarnas främre.

Fördelar med barberbearbetning sluts i följande faktorer:

  1. Busken tolererar helt enkelt låga temperaturer. På grund av denna växt kan planteras även i de regioner där det finns skarpa säsongstemperaturförändringar, inklusive i Sibirien.

Det optimala alternativet för regioner där det finns en kraftig temperaturminskning under vinterperioden är bärbär “Ottawa”. Denna art är härledd i Kanada. Klimatet i detta land liknar ryssen, vilket gör det möjligt för oss att prata om anläggningens anpassning.

  1. Växten är anspråkslös i vård. Allt som krävs av trädgårdsmästaren – tidskuren beskärning av torkade grenar, samt att trimma häcken från bärbär.
  2. Busken väl tolererar brist eller överskott av fukt. Rötterna ruttnar inte, löven torkar inte ut. Tack vare detta kommer hedgen att se graciös även i de ställen där det inte finns någon ordentlig vattning.
  3. Beroende på vilken typ sorten är vald kan häcken nå en höjd av 40 cm till 3 meter.
  4. Barbaris är anspråkslös mot marken. Den växer väl även i fattiga jordar.

Vilken typ av barberbjörn används för landskapsdesign?

Barbaris “vanlig”

Barbarier Vanliga i trädgårdenDenna sort erkänns av trädgårdsmästare som den mest enkla och opretentiösa i vården. Men trots detta gör foton av dekorativa barber det möjligt att uppskatta all sin skönhet. I april är busken täckt av känsliga blommor som lägger till skönhet och oöverträffad till växten. På hösten är barberry fruktig. Små ovala bär av ljusrött färg förtunnar helt utbudet av gröna. Denna barberkvalitet är frostbeständig, tolererar torka och vattenloggning. Väl acclimatized efter transplantation även i dålig jord.

Om en hög häck av bärbär är nödvändig, rekommenderas att köpa sorten “Ordinary”. Busken når 2, och ibland 2,5 meter.

Björnbär “Thunberg”

Tunberg i landskapsdesignMånga trädgårdsmästare för att plantera bärbär väljer graden “Tunberga”. Detta beror på det faktum att busken inte bara är anspråkslös i vården, men skiljer sig också från stor variation. Sorten är uppdelad i flera underarter, som inte bara skiljer sig från buskarnas höjd men också av färgbladets färg. Björnbär “Tunberga” fruktar med små bär, som bara spelar en dekorativ roll.

Frukten av barberbär “Tunberga” kan inte användas för mat. De innehåller ett stort antal alkaloider, vilket gör dem bittra i smak och oätliga.

Barbaris “Ottawa”

Barbaris Ottavsky istället för säkring av platsenDenna sort är en hybrid, som den härleddes från korsningen av barberben “Ordinary” och “Tunberga”. Födelseplatsen för busken är Kanada. Att plantera barber “Ottawa” är möjlig vid låga temperaturer, eftersom sorten kännetecknas av en hög grad av frostbeständighet. Busken har ett unikt färgschema. På våren och sommaren får bladen en vacker violett färg. På hösten är lakan målade i orange, röd och gul nyans. Växten fruktar. Bären är bevarade på grenarna under hösten, vilket bidrar till ljusstyrkan och skönheten på busken. Barbaris “Ottawa” når en höjd av 3 meter. Grenarna är väldigt mjuka, eftersom ryggraden är nästan helt frånvarande.

Related  Nyanser av plantering och omhändertagande av träbearbetning Woodwardie i trädgården

Barbaris “Amur”

Barbaris Amursky kan dekorera något landskapBusken uppföddes i Khabarovsk territoriet. Perfekt för plantering både i Fjärran Östern och Central Ryssland. Busken präglas av stora gröna lövverk. På höstenperioden förvärvar bladen en vinodling. Bark av denna barbergods varierar i längd 3 cm. Därför anses arten vara det bästa alternativet för att skapa skyddande häckar.

Barbaris “Amur” fruktar under hösten. Det är dock värt att komma ihåg att omogna bär är giftiga. Du kan bara äta mogna frukter.

Omsorg för bärbär

Busken är ganska opretentiös i vård, men är benägen för många sjukdomar som kan förstöra en häck. Därför bör trädgårdsmästare i tid spraya växten för att undvika barberrys död.

Om barbjörnen planteras i form av en häck, bör jorden befruktas minst en gång per år. Med enskilda planteringar finns det ingen sådan nödvändighet.

Formen av en dekorativ buskeBarberry rekommenderas inte att beskära de första två åren. Det är vid denna tidpunkt att växten ökar styrkan för fortsatt tillväxt. Under det tredje året av livet är det möjligt att beskära bärbäret på hösten. Torr eller utskjutande från grenens allmänna begrepp bör beskäras. Vid detta tillfälle måste du ta hand om din egen säkerhet, eftersom barberben är snygg och kan skada huden under arbetet. För att göra detta är det nödvändigt att tillgripa en konventionell pruner och i den optimala varianten – en pruner för träd.

Barberry, oavsett dess sort, är benägen för sjukdomar som orsakar skadedjur. Blomstermot och bladlus förstör förstörelsen av busken. Detta kan undvikas endast med omedelbart sprutning av giftet. Dessutom kan busken infekteras med pulveriserad mögel, som manifesterar sig som vita fläckar på löven. Om sjukdomen uppstår under växtsäsongen är det hög risk för växtdöd.

Varje trädgårdsmästare bör ägna särskild uppmärksamhet åt lövbärsbladen. Vid de första tecknen på sjukdomar rekommenderas att behandla växten. Endast i detta fall kommer häcken från barberry att se attraktiva, estetiska och välplexade.

Related  Садња, брига и репродукција вртова бршљана

Kaprifol och hur man gör ett bra grönt staket – video