светло цвеће јуде дрвећеДрво Јуда је биљка породице стабла. Расте у Медитерану и на Блиском Истоку. У Русији се у природном окружењу налази на Кавказу и на Криму. Смјештени у живе ограде и вишеслојне гредице. Користе се у композицијама пејзажног дизајна.

Опис Јудас

Џудо дрво, цвет, лишће, крунаЈуда, или Церсис Еуропеан – грм или дрво, достигне висину од 6-16 м. Густа круна има облик сфере. Закривљени пртљажник је прекривен црном нагризаном кору. Светло зелени листови су заобљени, кордирани, са пречником од 6-12 цм. Дно листне плоче покривено је тамним хранама. Пљескови танких листова достижу дужину од 4 цм.

Цветови ружичастих лисица сакупљају се у цвјетама од 3-6 комада. Пупи се појављују на гранама, у осовинама лишћа и на пртљажнику. Воће – пљоснати пасуљ дужине 6-11 цм. У свакој под зрна 9-15 округли браон семена. Цвеће од средине априла до маја. Плодови почињу почетком септембра.

Церсис Европејац расте на каменитим брдима и падинама, преферирају кварцне прљавштине. Биљка је отпорна на сушу и фотофилна. У сенци дрво успорава раст, боли и умире.

Дрво Јуда је термофилни. Одржава кратак пад температуре ваздуха на -13 ° Ц. Церцис расте полако, достигне висину од 1,3-1,6 м за 5-6 година. Старог стабла расту на 13 м с пречником дебљине 55-65 цм.

Џудо дрво у паркуДрво дрвета Јуда се користи за столарију и грађевинске радове. Од младих пупољака кувају зачаране зачине за оријенталне зачињене посуде. Боје украшавају унутрашњост. Биљка је производна меда. Сместа је постављена близу пчелињака.

Легенда о дрвету Јудина

Многи људи се питају зашто се дрво Јуда назива. Легенда каже да су у далекој прошлости цветићи биљака биле снежно бијеле и осјетиле нежну, зачаравајућу арому. Бујне цвијеће узвишене људи, вјенчања су се славе близу дрвећа, славе празнике и славе славље. Ово се наставило док Јудас Исцариот, који је издао Исуса Христа, изабрао је Церсиса да изврши самоубиство: објесио се на чврсту дрвну групу.

Џудо дрво у мајуСви који су презирали издајника, престали су да поштују биљку за љепоту и арому цвијећа. Нико други није се окупио у сенци Цркве за свечаности и свечаности. Људи су називали биљку “Јуда дрво” и заобилазили га. И сам грмље, ожалошћен и осрамоћен додиром Јуде, променио је боју цвијећа од бијеле до розе. Од тада, боја Јуде Трее подсећа на оне који сада живе од издаје, љубави према моћи и лицемерја.

Related  Doftande hyacinter: plantering och vård på det öppna marken

Научници верују да када је назив постројења забуна у преводима. Можда је Церсис звао не Јуде, него јеврејско дрво, што означава мјесто раста – древну Јудеју. Ово објашњава чињеницу зашто је јудејско дрво добило такво име.

Репродукција цркве

церцис репродукцијаЈуда дрво репродукује сјеме и сјеме. Пре садње, семе треба стратификовати у року од 3-3,5 месеци. Да бисте то урадили, ставите семе у фрижидер, подрум, подрум или балкон.

Непосредно прије сјећења семена, у посуду топле воде попијете 24 сата. Шкољка ће омекшати, што ће повећати број погибија.

Свеже подигнути материјал се може засејати у високим креветима са слободним камењем. Велики проценат клијања у семенима који се чувају у дрвету током целе зиме.

У јуну – јулу, одсечите се са 2-4 живих бубрега. Залијепите погаче у мешавини хумуса и песка, свакодневно влажите земљиште. Немојте трансплантирати биљку 0,5-1 године, слаб систем корења може деформирати и умрети.

Ако не средите средишњи проводник, онда ће дрво формирати у један пртљажник. У случају његовог уклањања, бочне пуцке формирају сферичну круну која се протеже.

Брига за јудејско дрво

распоред социјализмаЈуда дрво или Церсис – муцна, каприцијска биљка. Не расте на мјестима стагнације влаге и акумулације подземних вода. Уз лоше дренаже земљишта, број социјалних порција се смањује.

Захтјеви за негу:

  1. Водите Церсис само у султаном времену. Водите рачуна да земља није заглављена.
  2. У прољеће и јесен у земљу се уносе органска ђубрива: муллеин, коњско ђубриво, одвод птица и урее. Годишње се хранити минералним растворима Тсерсис.
  3. Отпустите коријенски слој земље, уклањајући траву. У љетњим мјесецима мулчите земљиште са свеже обрађеном травом, сецкану сламу или суву пиљевину.
  4. Исеците старе, болесне и увијене гране и гране. Ако је потребно, оборите круну, одсећи младе пацове.
  5. Крајем јесени, загрејте биљку замотавањем цеви с тепихом или сеном. Базна тла, сипати суво листје или слој тресета. Ово ће спасити младе саднице од замрзавања.
  6. Гране цркве избрухне су од оштрих ветрова ветра. Повежите младу биљку са дрвеном или пластичном подлогом. Ставите под гране и дебеле гране одрасле постројења чврсте реквизите.

Related  Foto’s van populaire soorten en variëteiten van spiraea voor landschapsontwerp

Дрво је отпорно на болести и штеточине. На њега не утичу прашкаста мембрана и червети. У пролеће се обичне листове могу населити на листовима, који нестају после третмана дрвета уз хемијске препарате.

ЦЕРЕСИС ИН НАТУРЕСлике дрвеће Јуде могу се наћи у каталогу о пејзажном дизајну. Поседен у појединачним и групним засадима, у хармонији са листопадним и четинарским биљкама. Када се саде у алеј, одржи интервал од 4-5 м, тако да се Церцис ризоми не дотичу.

Коријенски систем дрвета је кључан, не препоручује се трансплантација биљке старије од 3 године.

Почетни вртларци постављају питања о томе шта је дрво Јуда и да ли је могуће направити биљку у декоративним композицијама. Каприциозне грмље украшавају вртове и паркове, угодним за туристе с бујним цветом средином пролећа. Брига за Цркву је једноставна, довољно је пратити препоруке за правилно заливање и припрему биља за зиму. Немојте садити дрво Јуда у сјеверним регионима са испарљивом климом.