Прекрасан уређен травњакСве већи број летњих становника организује своје травњаке. Неко има малу косу зеленила у близини газеба, неко му уреди игралиште за њега, неко га комбинује са цветним креветом. Да правилно направите травњак с властитим рукама, прочитајте наше препоруке, које смо се договорили са специјалистима у дизајну пејзажа.

Разноликост травњака стварањем

Пре него што одлучите како направити травњак сопственим рукама, Морате одлучити на који начин ћете га направити.

Постоје две врсте уређења травњака, које се могу користити:

  1. Сетва.
  2. Ролл.

Сејац за траву ће бити јефтинији, поготово ако ћете направити травњак сопственим рукама. Али овај метод ће вам захтевати доста напора, али зато што наш камион никада није страшан.

Полагање травњакаДруга врста уређаја за траву у дацха са својим рукама је постављање купљеног тепиха. Овим методом можете брзо и прецизно направити травњак. Поред тога, не морамо чекати клијавост, бринути се о њима. Ми одмах добијемо спремљен травњак, који ће нас задовољити нама и нашом дјецом. Истина, овај травњак је релативно скуп, али лепота захтева жртву!

Сорте травњака према дестинацији

Након избора методе производње и пре него што направимо травњак у земљи, одређујемо функционалношћу будућег травњака. Бирамо од неколико опција:

  1. Приземље.
  2. Атлетски.
  3. Парк.
  4. Моорисх.
  5. Универсал.

Приземље разликује се од других префињењем својих биљака, осетљивим смарагдном зеленилом и одличним украсом. Намењен је уређењу локација у близини зграда, у комбинацији са цветним креветима или алпским тобоганом. Шетња на такав травњак не препоручује се.

Спортски терен, напротив, одликује се повећаном отпорношћу на абразију и брзом опоравку. Због тога се користи у дечијим игралиштима за викендице, у близини газебова и на другим местима где траба има тежак терет.

Парк или врт такође прилично стабилан, али у мањој мери од спортског травњака. Мешавине трава за такве травњаке су мање од спорта, тако да су најчешће међу љетним становницима. На овој травнници, можете ићи и играти дјецу, без великог штета на травњаку.

Related  We geven correct om de Japanse camelia

Маварски или ливадни травњак разликује се од других у томе што садржи цветне биљке. Посећи мешавину трави ове композиције, добићете праву ливаду. То је оно што изгледа мавретански травњак на дацха, направљен од сопствених руку.Маврински травњак привлачи пажњу обиљем цвијећа

Универзални травњак има широк спектар апликација. Комбинира својства различитих травњака: декоративног и отпорног на абразију и толеранције на нијансу. Коришћење ове опције препоручује се у областима различите функционалности и степеном осветљења.

Сеед травњак

Хајде сада да разговарамо о распореду травњака сопственим рукама и илуструјемо процес у фазама на фотографији. Пре свега, потребно је припремити локацију која је изабрана за наш травњак.

За почетак, очистите јастучић и уклоните из ње нарочито велика корова. Мала корова могу се ручно одабрати током копања, а помоћу хемије можете отровати природу.

Примјењујући хемијска ђубрива, хербициде или друге хемикалије, не само да уништавате природу, већ и отровате себе и своју дјецу!

Али, ако користите методе природне пољопривреде, онда је вриједно радити у супротном и ваша страница ће вам захвалити и лијеп травњак и нормална екологија. Да би уништили коров, чак ни не треба копати земљу. После чишћења подручја потребно је покрити слој ролних материјала: стар линолеум, кровни премаз, шкриљевац. Погодне су и разне картонске кутије, стари тепих и сл. Одложите све ово богатство крајем лета, а пролеће, полетите и наставите да посадите травњак својим рукама.

Припрема земље за травњакСада морате да опустите и изравнате тло, иако је испод склоништа део посла за вас већ направио црве и друге тло становнике. Под мулчом активно раде и расклапају земљу. Но, свеједно, горњи слој треба третирати равним резачем и обрезати кочницама.

Related  Vi läser bekantskap med den underbara thuj av västra Teddy

Након тога морате што прецизније да посеђујете травњак, јер на тај начин равномерно растресите стечено семе биљне мешавине на месту. Прво направите уздужни пролаз, а затим попречни пролаз. Покушајте сејати семе равномерно. Међутим, можете користити посебан сјекач за травњак.

Сејање мешавине траваСада је семе потребно уградити у тло. За то се користе грабуље или равни резачи. После заптивања пожељно је ролање семена. То ће повећати њихову клијавост због густог контакта са земљом. Спајање сјемена са посебним ваљком, ако није доступно, можете користити комад цеви, као и код израде травњака у земљи с властитим рукама на следећој фотографији.

Покретање травњака након сејањаКукавичаста површина треба добро залити методом прскања, како не би случајно испрала семе са земље.

Покретање травњака за ваљање

Ако одлучите да организујете летњи травњак за дацху, прво се требате упознати са величинама ролета које се продају и израчунате количину која вам је потребна. Примљена количина материјала треба повећати за 10%, ова акција је потребна за прецизније сечење или за надокнаду брака приликом полагања.

Пре него што изаберете травњак за ваљање како бисте га поставили у кућицу својим рукама, погледајте слику испод.Избор квалитетног травњака

Видите да ролне за траву морају бити равне, ширине и дебљине. Такође је важно процијенити квалитет самог травњака.

Пре него што направите тепих трема, потребно је да припремите базу. За разлику од травњака за семе, ваљак захтева одводни уређај. Да би се то урадило, тло је уклоњено до потребне дубине, а припремљени ровови су постављени слојем слојем са дробљеним каменом и песком. Пласти јастука треба да буду дебеле 10 центиметара и пажљиво сакупљене. Уместо песка, можете користити геотекстилије.

Related  Лековита својства настуртиума, као и контраиндикације

Након припреме јастука од песка-шљунка, вратимо тло у потребну количину. Ширили смо земљиште на месту, користећи истегнуту врпцу. После полагања тла, пажљиво ушушкали подлогу. Започните распоред ролни на страни где су сложени.

Поставите травњак на дан њиховог испоруке, тако да се коренови трава не исуше!

Постављање травњака према принципу зидањаПосебно пажљиво приступамо постављању првог ролна, јер квалитет целе локације зависи од тога како смо га ставили. Након првог ролета, остављамо остатак дуж дужине и ширине. Полагање ролета врши се са бекством. Као и код уградње зидова, спојеви на суседним тракама треба одвојити.

Не можете преклапати ролне, али растојање између трака више од 1 центиметра је боље да се не ради. Уколико то не функционише другачије, боље је сјечити ивице ролне. Свака трака је ваљана. После складиштења свих трака, травњак се залијепи. Заливање се врши све док ролне нису усвојене. Обично траје око две недеље.

Фотографија травњака у земљи, направљена властитим рукама

Оригинални облик травњака

Оригинални облик травњака

Травњак у земљи, направљен сопственим рукама

Травњак у земљи, направљен сопственим рукама

Ваљани травњак код викендице

Ваљани травњак код викендице

Стена окружена травњом

Стена окружена травњом

Спортски травњак у земљи

Спортски травњак у земљи

Оригинално решење за травњак

Оригинално решење за травњак

Водич за постављање травњака сопственим рукама – видео