ett staket för en bädd av plastflaskorBesluta att dekorera hemmets territorium, var uppmärksam på sängar av plastflaskor i landet Dacha grannar. Detta är det billigaste alternativet för landskapsdesign.

Om det finns många plastflaskor i landet börjar alla tänka på deras återvinning. Med tanke på att materialet från vilket de är gjorda inte är utsatta för sönderdelning, är det lätt att kasta dem ut. För att inte kasta platsen och inte orsaka skador på miljön är det möjligt att bygga blomsterbäddar från plastflaskor i landet, vilket inte bara minskar mängden ackumulerade behållare utan också förbättrar territoriet intill huset.

Läs också artikeln: vackra handgjorda artiklar av plastflaskor.

Hur man gör en flaska blomsterbädd?

Beslutar att göra en blomsterträdgård i sig är det värt att ta hand om tillgången på ett tillräckligt antal flaskor. Det spelar ingen roll vad som var i dem förut. Blommaträdgården från flaskorna med läskvatten eller öl och vegetabilisk olja är lika vacker.

Behållarkapaciteten har inte heller någon särskild betydelse. När du skapar en blomsterträdgård kan du använda absolut alla flaskor:

 • liten (upp till 1,5 liter) kan användas för zoning utrymme och göra enskilda element,
 • Stor (5-6 liter) kan användas som en separat liten blom säng i form av något djur.

Du behöver också ett specialverktyg. Det är värt att ta hand om tillgängligheten:

 • Skarp sax och en kniv. Med hjälp kan du klippa ut elementen i önskad form och storlek.
 • Häftapparat för att ansluta olika element bland dem;
 • En kvalitetsledning, som ofta används för att ansluta flaskor till varandra;
 • sheila;
 • Ett pappersark;
 • penna;
 • sudd;
 • Härskare.

Innan du börjar direkt producera en blomsterträdgård, bör du först noggrant träna skissen. Om du inte kan tänka på något intressant, bör du titta på bilderna av blomsterbäddar från plastflaskor. Kanske, något som det och kommer att fungera som en idé för att skapa ditt eget mästerverk.

Efter att ha bestämt vad du ska göra måste du ta ett pappersark och göra den första skissen. Arbetet ska vara på en skala. Detta kommer inte bara att förenkla genomförandet av den idé som uppfattas i verkligheten, men kommer också att göra det möjligt för oss att beräkna om tillgängligt material är tillräckligt. Du kan behöva vänta eller skicka till affären för att handla.

Idéer för den efterföljande inkarnationen

Oftast har blommans bädd av plastflaskor, gjorda för hand, formen av en cirkel, kvadrat eller rektangel. Men om du vill kan du visa kreativitet genom att lägga ut med plastflaskor en blomsterbädd i form av en fjäril eller något roligt djur.

en bädd av plastflaskor

Arbetssekvensen i detta fall är följande:

 • En plats är beredd
 • Framtidsblommor från flaskorna skisseras;
 • På märkningslinjen för optimal djup hälls plastflaskor in;
 • Inne i blomsterbädden hälls jord för att få den optimala höjden av blommarbädden;
 • Blommorna planteras.

Zonering av territoriet

Om området i landplot inte tillåter dig att placera en sådan blomsterträdgård, kan du gå till vertikalplanet. För detta är mini-blomstersängar av plastflaskor fixade på staketet och på stugans vägg. En sådan blomsterbädd tar inte mycket utrymme, men kommer att kräva mer uppmärksamhet, eftersom vattnet måste göras mycket oftare på grund av den snabba torkningen av jorden.

Vertikal blomsterbädd av plastflaskor

Om det här alternativet verkar enkelt och arbetskrävande, är det värt att överväga möjligheten att göra en blomsterbädd av en svan av plastflaskor. Som utgångspunkt används en fem eller sex liters behållare, vilken är täckt från insidan med en vit färg. Svansens hals kan tillverkas av en bit tjock tråd, böja den i en karaktäristisk form och klistra bitarna av en plastflaska ovanifrån, simulera förfjädring. Marken kan hällas direkt in i “kropp” av svanen, dvs fem liter flaska, eller i speciella vaser, som sedan kan installeras där.

Flowerbed Swan av plast

För de som hittar svanen för komplicerad figur kan grisarna tycka om. För att producera dem är en stor flaska tillräcklig. Skära ett hål till marken, från bilderna kan du göra öron och svans. Inifrån måste flaskan vara täckt med rosa färg. Flaskans lock är en piglets häl. Du behöver bara måla de karakteristiska linjerna och lägga två poäng. Glöm inte heller ögonen. De kan målas i svart. Om så önskas kan du ge små ben från små flaskor. Allt, blomsterbädden är klar: du kan plantera blommor.

Blommans säng av en gris från en plastflaska Foto

Fördelarna med blomsterbäddar från flaskor

Förutom att minska de negativa effekterna på miljön kan vi också notera:

 • Lång livslängd hos en sådan blomsterbädd på grund av hållbarheten hos det material som används vid tillverkningen. Detta är särskilt sant vid växande stauder. Fäktning från plastflaskor tillåter inte växterna att växa utöver blomsterbädden.
 • Förmåga att förhindra överdriven torkning av jorden;
 • Möjligheten att ersätta enskilda blombäddselement i händelse av skada på en av dem.

Video: sängar av grisar från plastflaskor