Цвеће од вишегодишњих биљака треба посебну пажњуСадња Перенниалс, Цвећара може за неколико година да заборави семена, расада и збрињавање младих садница, захтева посебну пажњу и бригу. Већ у другој години вишегодишњег цвећа у Фловербед првих листова одвијају у пролеће, прве отворене батинаши и постати украс врта до мраза. Њихов живот на једном мјесту траје више од једне године и, чини се, не захтева учешће особе. Али, да бисте добили потпун повратак од било ког, чак и најспрпитнија култура без редовне и пажљиве бриге неће радити.

Као и све биљке, вишегодишње цвеће треба заливање и ђубрење. Може их спречити корова, штеточина и болести. А у јесен је вредно водити бригу о томе да су зелени кућни љубимци заштићени од предстојећих зимских мраза.

Наводњавање вишегодишњег цвијећа

Наводњавање вишегодишњих биљакаВодом биљке добити све хранљиве материје за раст и цветања, тако да су цвеће заливају обилно и редовно, обраћајући посебну пажњу на овај проблем током топлих сувим летњим данима, као иу периоду активног раста, који је, у пролеће и током цветања.

Обезбеди потребну наводњавање за проверу стања земљишта у цвету кревету на дубини од 5-10 цм, односно тамо где је највећи део корена да апсорбује влагу. Учесталост којом треба заливати Перенниалс, а количина воде пада на подручју метру зависи од усева засадио и тип земљишта.

У просјеку, по квадратном метру цвјетног врта, цвјетар излази 20 литара константне, топло влаге:

  1. Ако је цвјетна башта у сенци, она је много мање присутна од оног која се разбије на сунце.
  2. На пешчаним земљиштима, вода се чува горе него на иловачком или чернозему, тако да вишњеви на песку више воле да пију.
  3. Садње Перенниалс у области са тап кореновог система, као што делпхиниумс, мака, лупине или Цолумбинес обавезује узгајивача сипати у ово цвеће више влаге него биљка Рудбецкиа, Цореопсис, Пхлок или ЦИРРУС каранфила.

Више од остатка исправности и квалитета заливање зависи од млади, није зимовало биљке са слабим кореновог система, као и лусхли цветају узорка, проводе све своје снаге да одржи цвеће и пупољке у.

Цветови за наводњавање се изводе рано ујутру или увече, када сунце није толико активно да остави трагове опекотина на влажном листићу. Ако је време прекасно, нема ограничења за заливање.

Related  Hoe maak je een bloembed van banden met je eigen handen (foto en video)

Плетење и отпуштање тла под трајним цветовима

Плетење и отпуштање тлаДа би све боје добијамо влагу, корени да дише и постоји мањак хране због обиља конкурената око, земља под биљака, будите сигурни да олабави и ВЕЕДИНГ. Сложеност ове процедуре је повезана са великим ризиком од оштећења цвећа помоћу хеликоптера или другог механичког алата. Слична ситуација није искључена ни са употребом хемијских средстава за борбу против нежељених закупаца цвећа.

Формирање круне и прерађевина вишегодишњеСтога, исцртавање групних плантажа обрасла вишегодишњих усјева врши се ручно. Рад је прилично тежак, а искусни произвођачи цвјетова преферирају интервал између боја за густо мулчење. У ту сврху, и уклоните тресену траву и мрвицу четинарске лубенице, ситне шљунчане или експандиране глине. Недавни материјали, уз ограничавање раста корова и заштиту влаге, стварају додатни, декоративни ефекат и могу се користити као независна декорација врта.

Правила о ђубрењу вишегодишње

Ђубрива уведена на пролеће гарантују бујну цветање вишегодишњихЖивот вишегодишњих животиња на једном месту доводи до природног тлачења земљишта. Стога, оваквим биљем је потребна компетентна помоћ уз помоћ минералних и органских ђубрива:

  1. Први период ђубрења вишегодишњих усјева појављује се одмах након таљења снега.
  2. Затим се биљке оплодјују кад се појављују пупољци, током цветања и његовог поља.
  3. Последњи пут када су органске материје доведене у последњим данима јула, а од друге половине септембра ово повлачење је потпуно заустављено.

Увођење органског порекла побољшава квалитет земљишта и даје биљкама храну, али се ово дешава споро.

Цветови се не осећа дефицит неопходан за развој “хране”, укупне површине од цветних леја није окупирана од стране биљака у пролеће и јесен су обложене добро Роттед пречишћава из страних супстанци хумуса. Минерално ђубрење је погодно са зрнастим смешама које се суше под културама и продиру у земљу водом за наводњавање.

Related  Majestueuze decoratie van het land perceel – gouden krullen van wateraardbei heesters

Истовремено, у првој половини сезоне расте цвеће потребно више оплодње азотом, а крај сезоне фосфор и калијум превладавају у ђубривима.

Обрезивање и подрум цветања вишегодишњих

Гартер вишегодишњих породица лианеДа би се у одређеном броју случајева осигурао декорације цветних јелима са вишегодишњим трајањем, биљке морају бити везане и обрезане. У стубовима је потребна висока врста са великим социјалним сјајем, која се под сопственом тежином распадају на бочне стране центра розете и изгубе облик. Због тога су таква цвијећа везана док расту, а бледи или сувим погибама су исечени у времену.

За усеве за пењање, неопходно је опремити ручице или луке које су у стању да издрже тежину биљака и осигурају његов раст током лета.

Циљ обрезивања вишегодишњих није само одржавање санитарног стања, већ и, ако је могуће, проширење цветања. Ова метода је ефикасна против мола, лупина и других врста, везивања многих сјемена и потрошње енергије на њиховом зрењу.

Уклањање сувих социјализмаЦвет вишњег цвећа може бити у пролеће или јесен. Специфични датуми се бирају у зависности од времена цветања одређене културе. Често обрезивање се комбинује трансплантацијом и поделом одраслих биљака.

Припрема трајница за зиму

Касну јесен Перенниалс припремају за зиму. Да бисте то урадили, смањити све суви део, скрива се изолована хумус земљиште или други материјал, да склоништа за велике узорке или ископају највише термофилних врста за њихово складиштење у подруму или у кући.

Ако је потребно, цвјетни лежаји у зиму додатно су бачени с снегом, што ствара снажан ваздушни јастук и активно штити трајнице од замрзавања.

Видео о бригади за вишегодишње