roštilj od cigle u predgrađuPa, ako na zemljištu postoji metalni žeravnik, ali za čovjeka je važno ne samo praktičnost, želim ljepotu. Funkcionalnost i atraktivan izgled je roštilj od cigle. Postoje oba jednostavna modela koji ne zahtijevaju posebne vještine za proizvodnju, a postoje i vrlo složene konstrukcije – stvarni kompleksi od opeke, koje samo profesionalci mogu proizvesti. Bolje je ne boriti se za konstrukciju takvih struktura bez iskustva, i postaviti jednostavnu brašal od opeke ili peći na roštilju, svi mogu pokušati.

Ono što razlikuje roštilj, kamin, pećnicu i roštilj

mogućnost izgradnje roštilja za vikendiceUz kamin, peć i roštilj, na stražnjoj strani tavu je zid od opeke koji nije na roštilju. Potrebno je sačuvati toplinu i odražavati ga na prženje hrane.

Dizajn kamin peći i roštilj, uz dimnjak konstrukcija omogućava preusmjeravanje zagrijani zrak i dim daleko od kuhara u ovom članu roštilja nije prisutan.

U kaminima i pećima topline se nalazi u peći, u roštilju postoji metalna paleta za to.

Toplina roštilja, kamina i roštilja sačuvana je samo za vrijeme gorenja goriva, a pećnica može dugo ostati topla.roštilj se koristi za kuhanje

BBQ i peći kombiniraju funkciju grijalice s kuhanjem, roštilj je potreban samo za kuhanje, a kamin je isključivo uređaj za grijanje.

Koji su alati i materijali potrebni za izgradnju opeke:

 • crvena opeka – 1 ili više razreda, po potrebi, ovisi o dimenzijama roštilja;
 • vatrostalna cigla – to će potrajati malo, samo za uređaj vatrogasca;
 • elementi od lijevanog željeza (rešetke roštilj, pepeljara, rešetke, vrata u peć) – potreba se može razlikovati ovisno o nacrtu crteža;
 • suha mješavina za zidane ili crvenu glinu;
 • cement;
 • riječni pijesak;
 • šljunčana;
 • pojačanje za temelje;
 • list od metala otpornih na toplinu, dimenzije ovise o veličini roštilja;
 • ploče za oplatu uređaja;
 • ruberoid ili katran;
 • razni alati za rad s zidovima;
 • gumeni čekić;
 • luka i nivo za ispravno postavljanje strukture u prostoru;
 • bugarski za rezanje opeke;
 • brušenje i rezanje diskova za Bugarsku;
 • drveni predložak za gradnju peći.višenamjenski kompleks za ljetnu rezidenciju

Priprema smjese za zidanje

cigla za izgradnju roštiljaZa izgradnju roštilja s vlastitim rukama od cigle, morate odabrati kvalitetan mort. Možete koristiti 2 verzije takvih rješenja:

 • gotovi spojevi (odvojene smjese za zidove i peći);
 • glina pomiješana s čistim pijeskom.

Takvi sastavi imaju svoje nedostatke i prednosti, potrebno ih je detaljno proučavati. Prije toga, pri izgradnji peći, koristila se samo glina, ali ima ozbiljan nedostatak. Grijane konstrukcije, izgrađene na otopini glina, trebaju biti dobro zaštićene od vlage. Ne smije se koristiti za postavljanje opeke na cijev, u tim se mjestima koriste mješavine na bazi cementa ili vapna. Zadnjih godina postali su dostupni vatrostalni spojevi koji su prodani suhim u građevinskim prodavaonicama. U radu idu nakon razrjeđivanja s vodom.

Clay je najjeftiniji vezivo, što je potpuno sigurno s ekološkog gledišta.

Za zidanje, morate odabrati tamno crvenu glinu. Provjera kvalitete sirovina i gotovih smjesa je kako slijedi:

 1. Potrebno je uzeti 500 grama. glinu, promiješajte s 200 ml vode tako da se ne drži na rukama.
 2. Od ove mase napraviti loptu i baciti ga na pod ili na zid, ako je gruda će ispucati – glina je predebela, ako gruda odmah raspao – rješenje previše pijeska, dobar mješavina gline zidane peći, trebala bi biti slična gline.
 3. Zidanje od 1000 opeka će zahtijevati približno 50-70 litara smjese. Kako bi se povećala jačina smjese, u svaku ćeliju glina dodano je 0,5 šalice jestive soli. Da bi se povećala čvrstoća ziđa, na lagano zagrijavanim dijelovima konstrukcije dopušteno je dodavanje cementa u smjesu ne više od 500 grama. na kantu od gline.
 4. Rezultirajuća smjesa očigledno bi trebala nalikovati debelom domaćem vrhnjem.
 5. Često, kada se gradi cigla grijača, različite suhe smjese se koriste. Načini pripreme i primjene uvijek se navode u uputama.

Nemojte zaboraviti da prodaju sastave koji su dizajnirani za različite načine rada temperature zagrijavanja peći. Postoje mješavine namijenjene samo za polaganje vatrostalnih kutija i postoje jednostavni spojevi za uređaj zidova kamina ili peći.

Koliko je potrebna opeka?

vatrostalna opeka za roštiljPrije izgradnje roštilja od opeke s vlastitim rukama, morate izračunati koliko će to biti potrebno. Postoje mnogi programi dizajnirani za ovaj izračun. Otprilike možete izračunati potrebu pomoću prethodno pripremljenog crteža za roštiljanje. Dimenzije standardne opeke:

 • duljina – 25 cm;
 • širina – 12 cm;
 • visina – 6,5 cm, zajedno s visinom otopine doseže 7 cm.

Related  Estetska sjenica od prirodnog drva s vlastitim rukama: značajke instalacije i izbor stilistike

Uzimajući u obzir dizajn i dimenzije opeke, izračunava se izračun. Umjesto ciglenog dimnjaka možete postaviti kositar cijevi. Prije rada, usredotočujući se na crteže i fotografije roštilja od opeke, svakako pripremite slojevite crte zidova. Slika ima 28 slojeva cigle, od kojih su 18 redaka udaljenost cijevi i 10 redaka na rešetku strukture. Napravite 18 crteža, na njima shematski označite slijed postavljanja opeke. Nemojte zaboraviti da se donja cigla uvijek preklapa s 2 cigle. Na isti način, cigla koja leži longitudinalno mora prelaziti dvije poprečne cigle na vrhu. Gotova peć može se vidjeti na fotografiji roštilja od opeke.poryadovkoy zidanje roštilja

Trebate odabrati prikladno mjesto za gradnju roštilja, a trebate uzeti u obzir:

 • Roštilj ne smije biti bliže od 5 metara od susjednog mjesta (još bolje);
 • konstrukcija se konstruira na maksimalnoj udaljenosti od drvenih konstrukcija;
 • na travnjaku pored roštilja ne bi trebalo biti grmlja ili drveća;
 • potrebno je unijeti rasvjetu i vodu na roštilj;
 • treba biti mogućnost izgradnje nadstrešnice ili sjenice.

temelja

bazu za roštiljOdjednom je potrebno napraviti oznaku za postavljanje roštilja na odabranom mjestu, njegove dimenzije moraju odgovarati redoslijedu roštilja od opeke i uzeti u obzir zidane crteže. Osim toga, veličina ovisi o izgledu stranice – da li će biti u blizini, izgrađena je sjenica ili trebate napraviti temelj samo za gradnju roštilja. Najbolje je koristiti podnožje:

 1. Prema unaprijed određenim oznakama, iskopajte dubinu od 40 do 50 cm.
 2. Pokrijte ga s mješavinom šljunka i grubog pijeska na razinu tla, složite ga i postavite oplatu s visinom od 150 mm odozgo.
 3. U sklopljenoj konstrukciji se okovi za ojačanje montiraju.
 4. Izlivajte žbuku betona u oplatu, dobro je nabubriven tako da zrak ne ostane u temeljnom tijelu.
 5. Provjerite horizontalnu razinu web-lokacije pomoću razine.
 6. Nakon toga, sve su prekrivene mokrim jastukom, kako bi se povećalo vrijeme sušenja i spriječilo pucanje betona.

Temelj će biti potpuno spreman za tri dana, a zatim možete ukloniti oplatu.

Izgradnja zidova roštilja

proces izgradnje roštilja od cigleZa zaštitu temelja i opeke od vlage koja prodire iz tla, temeljne stijenke moraju se obraditi katranom, na njemu se postavljaju 2-3 sloja krovnog materijala. Pomiješajte mort za zidanje (recept je gore naveden). Postavite na krovni materijal, postavljen na temelj prvog reda cigle. Na 7. i 10. redovima metalne ploče se umetnu u zid. Metalni listovi već bi trebali biti peći na ½ dužini cigle.

Tijekom polaganja cigle pazite na dulje stanke, koji su neophodni za postavljanje mortova, inače će se visoka konstrukcija proširiti.

Svježe otopljenje propada, šavovi između redaka cigle suše i postaju manji, zbog toga su mogući odstupanja od projekta. Zbog stezanja zidova potrebno je 2-3 dana, a okolna temperatura utječe na to. Samostalna građevina omogućava da osigura prekide u radu – to je značajna prednost nad korištenjem unajmljenih graditelja koji pokušavaju potpuno završiti objekt što je brže moguće.

Related  Neizravno zagrijavanje kotla – što je to?

predložak za zidanje iznad pećiS pila ili bugarskog, izrežite polovicu cigle, tako da možete postaviti metalni lim u izrez. Podignemo zidove dalje, postavljamo cigle prema crtežima. Na 15. red, morate postaviti luk, za ovu koristite polukružne drvene uzorke. Iz šperploča izrađuju krivulju potrebne zakrivljenosti, na njemu označavaju liniju rezasa s olovkom i izrezani su s piskom. Druga ploča pripremljena je na isti način. Za jačanje uzorka trezora, ploča je umetnuta između ploča i sve su povezane. Može se koristiti spremni predložak. Postavlja se između zidova peći i počinje postavljati opeke, povezujući ih s rješenjem.varijantni predložak za polaganje ziđa

Prosječna cigla luka mora biti točno u sredini otvora peći.

Za zidane peći i roštilj na cijevi potrebno je koristiti toplinski otporne cigle.

Cijev je položena iz 18. reda, kako bi se smanjila širina rupa u svakom redu ziđa, ukloniti ¼ širine cigle. Tako je postavljeno 28 redova zidanja. Umjesto svoda od opeke, možete pripremiti metalnu kutiju i montirati ga u zid.

Ono što trebate obratiti pozornost na:

 1. Korištenje roštilja na vašem mjestu ne možete prekršiti pravila zaštite od požara, inače se odmor može pokvariti.
 2. Ne možete zapaliti roštilj s benzinom ili kerozinom, koristite posebne spojeve za tu svrhu;
 3. Nije potrebno impregnirati ugljevlje ili drvo za ogrjev sa spojevima za paljenje, oni su samo škropljeni s gorućim odozdo;
 4. Nemojte zaboraviti da je kvalitetno gorivo dobar odmor i ukusna hrana. Iz tog razloga, unaprijed, brinite o suhom drvetu. Stručnjaci savjetuju upotrebu ugljena, od kojih proizvodi postaju mirisni i ukusni.

Roštilj od bijelog klinkera – video

Korak-po-korak upute za izgradnju roštilja od cigle