косилица ВикингМеђу познатим брендовима који представљају опрему за негу баште, Викинг косилица није изгубљена. Његове поједностављене форме, тело боје младог зеленила, елегантни трава, привлаче око. Тек тада сазнате да ова немачка фирма саставља модел у Аустрији, потврђујући немачки квалитет. Осам серија, 40 модела косачица – одличан избор, од ручних помоћника до робота.

Оно што привлачи Викинг косилице

једноставан за коришћењеКорисник је донео нову опрему до места рада, прочитао јасне инструкције, поставио механизам и лансирао уређај. И није битно, ручна ротацијска уредјајна косилица, електрични или бензински модел – она ​​ће одмах показати:

 • једноставна, разумљива контрола;
 • предиван дизајн и удобна ручица за преклоп;
 • низак ниво буке;
 • велики рифлед котачи, минимално оштећивање травњака;
 • велики колектор трава.

Чак и ручне косилице су погодније и ефикасније него коска или срп. У линији модела представљена Викинг електричне косилице, самоходне и самоходне бензинске моделе са поузданим амерички мотор Бриггс. Сви култиватори имају чврсто кућиште, одличан нож од специјалног челика. Последњу серију представља робот, који је у даљини укључен у рад.

За дуготрајни рад без употребе косилице неопходно је усагласити радне услове, нарочито захтев за чишћење склопова на крају рада. Ово ће спречити корозију на палуби. Мотор има хлађење ваздуха, са заобљеним ребрима се прегрева и пропадне.

Политика компаније заснована је на постулатној – квалитетној машини не може бити јефтина. Цене Викинг косилице не потискују, али они присиљавају да погледају са инструментом. Одсуство негативних прегледа потврђује да је произвођач савесно извршио свој рад.

електрични викинг моделУ линији Викинг косилице, јасно означавање ће помоћи да се реши. Прво слово М означава трава, погон Е или Б, електрични или бензин. Прва фигура је серија производа, што значи да су карактеристичне позиције за ову врсту алата. Број 2 цифре значи ширину сечења, само је потребно да одузмете 2. Укупне серије од осам, а последњих 7,8 су само за професионалну употребу.

Тако, косилица Викинг ЦН 248 указује на то да је ово не самоходна косилица за траву са бензински погон за ротацију и пречника сечења ножа од 46 цм, док је 48 означава секцију тело палубе покрива нож. Након што бројеви могу издржати слова:

 • К је Кавасаки мотор;
 • Т – точкови са једним погоном, једна брзина;
 • В-варијатор, глатка контрола брзине;
 • М функција мулчења;
 • Е – започиње кључем паљења, без стартера;
 • С – нож се може самостално укључити и искључити, без обзира на мотор.

бензин викингПознавајући ове ознаке можете независно од марке схватити које функције произвођач обезбедио алат. Најтраженија серија је четврта, самоходна бочна косилица Викинг.

Серија 4-6 има много заједничког. Подешавање висине кошења има 7 положаја, а ручица га поставља са ограничењем пролећа. Дршка је удобна, можете пратити самоходну опрему са стране, држећи ручицу. У исто време мекана гума је пријатна на додир и омета вибрације.

Траве за ловљење траве су опремљене индикатором пуњења, трава у контејнеру се чврсто спакује, док су отвори за ваздух усмерени према доље и одећа није запрљана прашином.

Електрични стартер омогућава покретање мотора окретањем кључа, ради на батерији.

Техничка документација и одржавање косилице

квалитетни ножевиНедавно спојена компанија Викинг престала да постоји, она је постала моћнији удружење Стихл, а сада сервисних центара и сервисних Стихл Викинг апарате. Резервни делови за косилице Викинг се не могу купити. Сајт компаније нуди резервне делове за све модификације опреме. Без обзира на то да је производ уклоњен из производње, делови за њега су на лагеру или ће бити испоручени у року од 3-5 дана. Али важно је да, када наручујете чвор, знате број модела, једна серија је доступна у неколико нивоа. Исто важи и за мотор.

Викинг косилице се производе под њиховим именом. Свака јединица има сертификат за производњу и одржавање упутство на руском. Она детаил са цртежима појединачних елемената даје спецификацију. Велики део додељена правила о безбедности при раду са опремом. Мануал косилице Викинг захтева радника да сервисира чворова према распореду. Модели бензина испоручују се са упутствима за сервисирање четверотактног мотора. Важно је користити потрошни материјал који препоручује инструкција.

Посебну пажњу треба посветити употреби Викинг моторног уља.

техничко одржавање викингаНеке типичне кварове могу се елиминисати ручно:

 1. Ако се у Викинговој бензинској коси појавио неуобичајен ударац, причврсни вијци су се опустили. Потребно је провјерити и затегнути све причвршћиваче, елиминисати репродукцију.
 2. Алат је почео да вибрира и скупља током рада, проверава стање ножева и чврстоћу њиховог причвршћивања.
 3. Косилица звиждала да ослободи ваљак у аератору из објекта који је превезао.
 4. Ако се точкови зауставе током рада – време је да промените појас.

Ако мотор не покрене или не откаже, постоји гориво и мазиво, онда ће стручњаку требати помоћ.

Пре конзервације за зиму косилице за викенд Викинг, све гориво из резервоара мора бити израђено. Филтер за ваздух такође треба заменити или очистити. Затим у пролеће ће се мотор лако покренути.

Примери Викинг косилице

викинг 248Међу многим моделима косилице за траву, сматрајте машину на сопствену вожњу и самоходну вожњу. Они се разликују у томе, да у моделу који није самоходни, снага мотора има за циљ да обезбеди резање. У моделу са самоходним погоном до 30% енергије троши се на кретање точкова. У другом случају, оператер једноставно ухвати ручку, показујући уређај у жељеном правцу.

Косилица косилице Викинг 248 лако управља густом травом. Посебна дршка на тијелу вам омогућава да подесите висину травњака у 7 варијанти током кретања. Трава се сакупља у пластичној посуди усмереним протоком ваздуха. Велики точкови са двоструким лежајевима су стабилни, имају добру куку са тлом. Тело уређаја је направљено од челичног лима. Запремина пластичног трактора траје 55 литара. Снага мотора 2.2 литара. са., тежина алата 27 кг. Цена модела је у просеку 26 хиљада рубаља.

викинг 448Косилица косилице Викинг 448 опремљена је снажнијим БС 500 Е мотором, јер се део енергије троши на вожњу. Предњи точкови су вођени, добро контролисани. Ширина кошења је 46 цм, у овом моделу постоји функција мулчења тла са здробљеном травом. Седам позиција вам омогућавају да подесите рез на 25-75 мм. Тело је направљено од полимера. Могуће је подесити брзину кретања. Погон на точковима је једнофазни. Снага мотора 4 литра. са., тежи косачицу за траву 26 кг. Цена инструмента је 34-38 хиљада рубаља.

Увод у косилицу Викинг МВ 248 – видео