Vegetabilsk berørt med gulrotflyDeilig vitamin vegetabilsk som ikke bare en person. Gulrøtter elsker forskjellige insekter og andre levende vesener. Spise juice av planter de forårsaker skade på fruktene. For å kunne redde avlingen må du kjenne fienden personlig og kunne bekjempe den.

Gulrot blokk

Imago gulrotblokkerLiten, opptil 2 mm, er insektet lysegrønn. Hind bein er hoppende. Larvene er gulgrønne, enda mindre, med frynser langs kantene.

Det påvirker plantingen, som ligger i nærheten av nåletrærne. Coniferer er en mellomliggende vert, akkumulerer også i planting av ville gulrøtter, og med fremveksten av skudd av gulrøtter såing – bytter til dem. Krølle av de berørte bladeneBåde larver og voksne insekter suger ut saften, som sterkt presser ned plantene. Bladene krølle, utad blir lik krøllete varianter av persille.

Profylakse: romlig isolasjon.

Kontrolltiltak: behandling i mai eller juni med insektmidler. Vanligvis er bare en behandling nok.

Gulrot fly

Gulrot flyKanskje det vanligste skadedyret av gulrøtter. Buken er svart med et svakt grønnaktig skjær, brunt hode, ben og whiskers gule, imagos lengde – 0,5 cm larver gulaktig til 7 mm, puppe (puparia) brun ..

Et voksent insekt legger opptil 120 egg nær roten eller på overflaten. Utgitt larver bidter til rotkulturen, hvor de fôrer i omtrent en måned. Puparia er dannet i jorda, noen ganger i rotbeskjæringen. Vanligvis over sommeren to generasjoner, vinterpupper i bakken eller i rotgrønsager i hvelvet.

Han liker våte, skyggefulle steder. Infeksjon av avlinger er lett å bestemme ved å endre fargen på bladene, og skaffe seg en rødviolett fargetone.

forebygging:

 • Tidlig og podzimnius såing – vil redusere skade, siden den farligste er nederlaget for unge planter.
 • Forebygging av fortykkede og overgrodde avlinger.
 • Vekslende rader av gulrøtter, løk, koriander, tomat dryppende grønt bladverk, spyling tobakk gangen, naftalen – Ekstra lukt reduserer graden av skade ved å maskere gulrøtter.
 • Dypt graving.

Related  Hvorfor begynner Begonia tørre blader – grunner og løsninger

Kontrolltiltak:

 • Spraying med insektmidler. Og det tar flere ganger om sommeren, etter behov.
 • Fjerning av infiserte rotavlinger.

Gulrot bladlus

Gulrot bladlusLysegrønne, vingerløse og litt mørkere, fløyete små insekter. I løpet av sommeren er flere generasjoner utledet. Hibernate egg, den første generasjonen – wingless, i fremtiden – winged. Sukk juice, og i en mengde mye større enn nødvendig for mat: så bladlusene beskytter deres delikate kropp fra å tørke ut …

Forebygging: ødeleggelse av stubbrester og vill gulrøtter, der eggene dvale.

Kontrolltiltak:

 • Spraying med insektmidler.
 • Skyll av med vann.Ikke overdriv det!
 • Tiltrekke ladybug – det mater på bladlus.

Gulrot (paraply) møll.

GulrotmotLiten, opp til 14 mm sommerfugl. Forsiden av vingene er mørkbrunt, ryggen er gråaktig-rosa. Harms i de viktigste testiklene: larver smitter inflorescences, noen ganger – blader. I tillegg til gulrøtter angrep og andre paraplyer.

forebygging:

 • Ødeleggelse av ville bønner i nærheten av frøplantager.
 • Fjerne stubbe rester.
 • Tidlig terskling av testikler.

Kontrolltiltak:

 • Biopreparationsbehandling: dendrobacillin, endobacterin, lepidicides.
 • Spraying med insektmidler.

Gulrøtter påvirkes ikke bare av bestemte “gulrot” (og disse er ikke veldig spesialiserte, de fleste og andre kulturer ignorerer ikke) skadedyr. Ak, mange skadedyr av gulrøtter er ganske universelle, gnaw og andre hageplanter:

 • slugsSnegler. Det er mange arter, men de er alle skadet, så vi vil ikke fokusere på en nøyaktig biologisk klassifisering. De elsker alle fuktighet, de tolererer ikke varmen og solen. De spiser på skyfri dager og om natten. La spesielle skinnende veier fra tørket mucus. De knytt ut deler av planter. De sliter med dem for å fjerne toppene, ugress, og rydde opp på stedet. Det er godt å la det være agn og regelmessig fjerne de blanke bladene av kuller eller kål, revet bietopp. Noen, ganske store snegler forbrukes i mat. De brukes av fiskere som agn. Hjelper å påføre høye doser superfosfat, sprøyting med en 10% løsning av vanlig salt.
 • wirewormsWireworms. Det er larven av boblen, som har fått navnet sitt for kroppens stive integritet. Gnister alle røde pærefruer, og ødelegger generelt underjordiske deler av noen planter. Det er ubehagelig å finne en wireworm i gulrøtter. Hvordan bli kvitt? Først av alt tar vi hensyn til at han er veldig glad i korn, av en eller annen grunn spesielt – hvetegress. Så, ødelegge ugresset, samtidig bekjempe skadedyr av gulrøtter. Pest av gulrøtterUtmerket bruk av ammoniakkgjødsel, som liming. Gjør agn avlinger: pre-så seeded insekticid-behandlet gress. Bruk fortsatt en sen, før den mest frysende, graving av nettstedet: larvene trukket ut på overflaten dør. På våren – feller: vi lager spor, legger en håndfull hø eller halm, fuktes, dekker med et stykke brett. Rengjør og brenn regelmessig sammen med wireworm.

Related  Hva er en artisjokk og hvordan å bruke den

Insekticider for skadedyrbekjempelse eksisterer forskjellige, tyder på det beste – problematisk, alle firmaer roser sine egne. Det er fornuftig, om mulig, å erstatte kjemiske stoffer med hjemmemedisiner. Anstrøk av tobakk, topper Solanaceae – tomater eller poteter, paprika med tilsetning av såpe eller sjampo dråper for bedre adhesjon tilstrekkelig giftig for insekter, og de bør brukes. Og ikke haster for å håndtere tomten rikelig, hvis skadedyr av gulrøtter er små. Kanskje er det fornuftig å miste en liten del av avlingen, men ikke spis grønnsaker med rester av giftstoffer?

Hvordan å håndtere gulrot skadedyr – video