Kanadiske roser fotoKanadiske roser anses å være upretensiøs dekorative dekorasjoner av parker og hager. Det er de kanadiske roser som anbefales å vokse for nybegynnere. De viktigste fordelene med “kanadene” inkluderer høy frostmotstand, evne til raskt å gjenopprette busken etter frost og økt motstand mot “rosa” sykdommer – svart patchiness og pulverformig mugg.

Alle varianter av kanadisk avl er delt inn i to grupper, avhengig av hvor laboratorieskaperen befinner seg:

 • Parkland Rose (Parkland) – oppreist busker med utsøkte farger i forskjellige farger.
 • Explorer Rose (Explorer) – forgrenede og klatrende busker med duftende blomster i en enklere form.

For våre landsmenn er den canadiske rose interessant for muligheten for å vokse i de nordlige regionene, hvor vintertemperaturen faller til -30omtrentS.

Omsorg for en kanadisk rose

Til tross for upretensiøsiteten til den kanadiske rosen, for å få blomstrende bush to ganger i året, må du være oppmerksom på disse utrolige skjønnhetene i hagen og organisere en enkel omhu.

Kanadisk Rose Felix Leclerc Photo

 • Beskjæring er best gjort tidlig på våren, og fjerner skadede, frosne og visne skudd. Når høsten beskjærer roser kan “blande” årstidene og gå inn i veksten i november, hvis det ikke finnes vedvarende frost.
 • Kanadiske roser reagerer på gjødsling: nitrogen i vår og fosfat-potash i midten av sommeren etter den første rikelig blomstrende bushen.
 • Til tross for dens tørkebestandighet krever “kanadiere” vanning i varme og tørke sommermåneder, så vel som rikelig vanning under befruktning.

Evnen til å tolerere lave vintertemperaturer frigjør blomstrodusenter når de tar vare på en kanadisk rose i de sørlige områdene fra det omhyggelige årlige arbeidet med skjult busker til vinteren. Men i de nordlige områdene (Leningrad, Novgorod, Murmansk-regionene), er ly for vinteren ikke overflødig. Siden busken fryset til basen vil bli restaurert til midten av sommeren og vil ikke gi rikelig blomstring.

Kanadisk Rose Sammer Song

Til den kanadiske rosen overvintret med minst tap, er det nok:

 • å utføre mulching med løs kompostjord på grunn av bushen (2-3-bøtte).
 • bøy skuddene til bakken og “pinnet” dem med tre slingshots.
 • ved utbrudd av vedvarende frost (-5-7omtrentC) det er nødvendig å kutte av alle ublåste knopper og dekke buskene med dekselmateriale, fest kantene på lasten
 • Om mulig om vinteren er det ønskelig å kaste snø på buskene – dette vil merkbart forbedre vinteren på rosen.
 • med våren åpning av buskene bør ikke bli forsinket, fordi under påvirkning av smeltevann og høy temperatur, kan skudd oppblåses, det er bedre å åpne roser i midten av mars.

Related  Instruksjoner for bruk av preparatet av insektmiddel Borey

Foryngende fjærbeskjæring av kanadiske roser kan utføres en gang i noen år, og utskjærer gamle lignifiserte grener uten ung vekst, der barken er flakket. Hvis du ikke vet hvor kaldt er den oppkjøpte karakteren av canadisk rose, hellere bruke en enkel vinterhytte enn å bli kvitt skuffelser.

Planting en kanadisk rose

Gjennomgang av plantingen av den kanadiske roseKanadiske roser som solfylte steder, men fullstendig tolerere og delvis skygge. Når du velger et nettsted for planting er bedre å bo på godt opplyst ventilert område, men har ikke bush under brennende strålene fra sommersolen i løpet av dagen. Klar for planting rosebusk kanadisk landing grop størrelse fremstilles på forhånd og helles 70h70sm ikke-sur fruktbar jord med tilsetning av humus, torv, tre aske og komplekse gjødningsstoffer. Den graftede bushen bør helst kuttes til 5-10 cm for å tillate utviklingen av et kraftig rotsystem.

Opprett en levende blomstrende hekke fra det sortet du liker, kan være stiklinger – dette er den mest økonomiske måten:

 • stegg kutt fra kraftige sunne årlige skudd 20-25 cm lang;
 • alle bladplater fjernes, unntatt de to øvre;
 • stiklinger plantes i en forberedt grøft til et fast sted i en vinkel, glider til det første arket;
 • Avstanden mellom stikkene avhenger av høyden på fremtidige busker (fra 40 til 100 cm), som er ½ av høyden på den voksne planten;
 • etter planting av stikker av kanadisk rose dekket med plast gjennomsiktige flasker, nyanse med lyse solhø eller gress og gå til vinter.

Våren inngrakte stiklinger av den kanadiske rosen produserer sterke skudd, hvoretter du allerede kan organisere rutinemessig pleie.

Video: Kanadiske roser i forstadsområdet