dekselet på en rose med nålegrenerRose refererer til planter som krever omsorg og oppmerksomhet ikke bare i blomstringsperioden, men også i forberedelsesperioden for vinteren. Rose er en moderat frostbestandig plante, som er redd for å senke temperaturen. Det må huskes at denne kulturen kan dø ikke så mye fra frost som fra feil opplæring i sommerhøstperioden.

Gjør deg klar til å forberede roser til vinteren, det er ofte spørsmål: Når skal du begynne å dekke rosene til vinteren? Er det verdt å trimme? hvilke materialer som skal brukes til ly?

I de klimatiske forholdene i Russland kan roser med hell vinne, dersom de i vårsommerperioden ble forsynt med kompetent omsorg. Og på høsten, da de første frostene kom, ble det tatt skikkelige tiltak.

Forbered en rose for vintering fra sommeren.

I juli stopper du helt med å matte kulturen med nitrogen, på grunn av at overskuddet i rosenbjelkene har negativ innvirkning på veden, og selv med en liten frost fører til døden.

kuttet rosenbusker før vinterenMen samtidig er det nødvendig å begynne gjødsling av planten med fosfor og kaliumgjødsel. Både kalium og fosfor har en svært gunstig effekt på kvaliteten på modning av skudd, og øker vinterhardheten.

Erfarne produsenter ty til en annen enkel, men effektiv måte å modne rosebusken på. Når du fjerner de tørkede blomstene på slutten av sommeren, er det nødvendig å legge 1-2 eggstokker for dannelsen av fosteret. Det er veldig nyttig for modningen av en rose. Å gi all vitalitet for modningen av frukten, forbereder planten seg på vinterens søvn. Tre fullt modner, mengden fuktighet i det er betydelig redusert.

For å begynne å dekke rosene først når kulde begynner å 5omtrentC. Begynn med å beskjære alle blomstringene og eggstokkene lett og fjern alle bladene, og derved redusere området for fordamping av fuktighet fra planten.

Related  Hvordan plante en petunia?

Hilling rose busker før dvalemodusFor å utføre denne enkle operasjonen er det også nødvendig å sørge for at blomstrer og blader under vinterhyllen ikke blir fokale for soppsykdommer, noe som kan føre til at hele planten dør. For forebyggende formål, stammer av planten og jorda under den, gjør det ikke vondt for å behandle jernsulfat, vanligvis 5% løsning.

Etter å ha ferdig beskjæring og bearbeiding av busken, fortsett direkte til lyet. For å gjøre dette må du:

  • kompost;
  • hage land;
  • tre- eller trådstifter;
  • barnehage lapnik;
  • tørr løvverk;
  • bokser.

Å gjennomføre aktiviteter for å dekke roser til vinteren, utføres i etapper. Ved oppstart av frost til -5omtrentFra buskehøyden, eller hell hell under roden av bakken fra overkompost eller landhøyde på opptil 25 cm.

Videre, med utbruddet av stabile frost til -10omtrentMed, hell tørre blader på hagen og dekk med gran eller furu lapnikom.

Du kan ikke dekke roser med mull, høy, halm. De blir raskt våte og holder fuktighet, noe som fører til bushens død.

Skjermer av rosen til vinter med gran lapnikOg til slutt er snø det mest topp og mest pålitelige lag med ly. Dessuten, jo mer er det, jo bedre. Hvis vinteren viste seg å være litt snøhvit, så er det nødvendig å dryssle snø på egen hånd. Når frosten er -30 omtrentC og tykkelsen på snødekselet til 60 cm, vil temperaturen nær jordoverflaten være -5 omtrentC, som er den optimale temperaturen for roser om vinteren.

For andre typer roser, for eksempel klatring, avviker teknologien til ly litt fra den forrige ved å fjerne stengene fra støtter, de er festet til bakken, og deretter gjemme i samme rekkefølge som ovenfor.

Related  De beste varianter av agurker for pickling og konservering

Bakken, miniatyr- og polyanthus-roser er skjult ved hjelp av bokser, som er dekket med lapnik, og deretter sprinklet med snø.

Video: Hvordan skal du dekke roser til vinteren?