kobbersulfat i hagebrukEnhver landsbyboer vil vokse og samle sterke, sunne grønnsaker, frukt og frukt, men forholdene i sengene er langt fra ideelle. Kobber vitriol, hvis bruk i hagearbeid har lenge bevist sin effektivitet, er en av de mest kjente fungicides som motsetter patogene sopp.

Erfaringen med å bruke kobbersulfat i hagearbeid og hagearbeid er mer enn et århundre. I løpet av denne tiden oppstod andre kjemisk aktive forbindelser, men kobbersulfat er etterspurt i dag. Takket være kobber, beskytter denne forbindelsen ikke bare planter fra farlige sykdommer, men har også en gunstig effekt på avlingenes kvalitet.

Forholdsregler ved bruk av kobbersulfat i hagebruk

sikkerhetsteknikk

Tankeløse bruk av kobbersulfat kan føre til en akkumulering av kobber i den fruktbare lag av jord og vann, forbrenninger og vevsskade kulturplanter, så vel som uheldige konsekvenser for human helse.

Derfor er det viktig å følge:

 • Anbefalt for sprinkling av trær i vårdosering av kobbersulfat;
 • Vilkår for behandling av visse høstavlinger;
 • Sikkerhet i arbeidet med kjemikalier, det vil si bruk personlig verneutstyr.

Før arbeider med kobber sulfat gartner må ta vare på tilstedeværelsen av briller, respirator eller bomull gasbind bandasjer, hansker, arbeidsklær og sko lett rengjøres. Løsningen fremstilles i en separat beholder som ikke har kontakt med mat og drikkevann.

Under behandlingen av trær med kobbersulfat på våren eller andre måter å bruke fungicidet, sørg for at det ikke er ubeskyttede mennesker og dyr i nærheten. For å hindre farlig fordampning av kjemikaliet, brukes den ved en lufttemperatur under +30 ° C.

Vilkår for behandling av hagen med kobbersulfat

svak foliebehandlingEffektiviteten av behandlingen med kobberforbindelser avhenger av å følge instruksjonene, valg av dosering og riktig anvendelsesperiode. Når skal man spraye trær med kobbersulfat, om våren, om sommeren eller om høsten?

En løsning av kobbersulfat er en aktiv kjemisk væske som har en tørking og jevn brennende effekt. Sprøyter det med blader og unge skudd vil ikke bare beskytte mot sopp, men også føre til skade på planter. I tillegg virker sulfat kobber bare på sporer, uten å påvirke det overgrodde myceliet. Derfor er kobbersulfat en utmerket forebygging og medisin for hageplantasjer med utseendet på de første tegnene på nederlag.

Legemidlet bør brukes til profylakse. Dette blir tilrettelagt ved behandling med kobbersulfat hage tidlig på våren når bladene på trær og busker ennå ikke er aktivert, eller om høsten, etter deres innsynkning.

På samme tid, kobbersulfat vanne trestammer, som hjelper med å bli kvitt den soppsporer som akkumuleres i overflatelaget av jord og vind eller vanndråper ved å overføre til anlegget.

På de grønne bladene brukes kobbersulfat og preparater basert på det nøyaktig for behandling og profylakse til sporer fra berørte kulturer er spredt til sunne planter.

Metoder for bruk av kobbersulfat i hagebruk

sykdomskontrollInstruksjoner for bruk av kobbersulfat i hagebruk beskriver fremstillingen som et krystallinsk pulver blå eller blå farge som etter langvarig eksponering for luft blir mindre intens, men returneres hvis kobbersulfat, bringes oppløsningen i kontakt med fuktighet.

De mest brukte midler er som følger:

 • rimelig, effektiv antiseptisk;
 • soppdrepende midler til pre-planting av knoller, frø, behandling av trær og busker;
 • et forberedelse for å forbedre jordkvaliteten med lav konsentrasjon av humus og kobbermangel.

På jord med høyt sandinnhold, på torvmyrer og andre områder der planter lider av kobbermangel, kan det pulverformede preparatet påføres tidlig på vår og vinter.

Kobber vitriol forbrukes med en hastighet på 1 gram per kvadratmeter, tidligere blandet med en liten mengde substrat. På dyrkede jordarter blir midlene, for å unngå opphopning av kobber, introdusert med intervaller på 4-5 år, parallelt, ved å utføre en veksling.

skadedyrsbekjempelseBruken av kobbersulfat i hagebruk om våren er ikke begrenset til pulver. Jorden er dekontaminert med en oppløsning i en konsentrasjon på 5 gram av stoffet per 10 liter vann. Dette tiltaket bidrar til å redde årlige avlinger fra fusariose, ulike slags rot, svart ben.

Høyden av vegetasjonen, dvs. midt på sommeren, hvis det er tegn på klorose av planter og inhibering av vekst, jord under vannet svak, omtrent 1 gram av kobbersulfat i 10 liter vann.

Høy konsentrasjon. 100 g per 10 liter vann, overvinner kobbersulfat moniliosis patogener, skabb klyasterosporioza, anthracnose og mugg, kirsebær-bladflekker, og noen visner patchiness. Den aktive væsken desinfiserer fullstendig skadede områder på stammer av frukt og prydplanter. I dette tilfellet dekker anvendelsesområdet for kobbersulfat i hagebruk:

 • steinfrukt avlinger, inkludert blommer og kirsebær, aprikoser, torner, kirsebær og fersken;
 • pære og eple;
 • fruktbusker, for eksempel alle varianter av currants, bringebær og stikkelsbær;
 • vinstokker.

På sen høst sprøytes en løsning på 50 gram kobbersulfat i 10 liter vann med roser. Frøplanter desinfiseres, når de først setter ned rotsystemet i væsken. Den samme prosedyre, men med en to ganger svakere løsning, blir frøplanter av høst jordbær og andre grønne planter utsatt, og væskens kjemiske aktivitet reduseres ved tilsetning av ytterligere komponenter.

kobbersulfat for roserFør du plante kobbersulfat for bruk i hagebruk, må du ta vare på tilstrekkelig mengde midler.

Gjennomsnittlig forbruk for voksne trær er 10 liter. På dwarfish krever unge prøver og lange busker opp til 2 liter, og for vanlige busker tar en halv liter væske. Under prosessering av planter overvåkes det at løsningen ikke bare er på de synlige delene av kuffertene og grenene.

Hvordan plante kobbersulfat til bruk i hagebruk

korrekt legemiddelkonsentrasjonLøsningen av kobbersulfat har en begrenset aktivitetstid, så den er forberedt før sprøyting av fruktavlinger, bearbeiding av plantemateriale eller grønne planter.

Hvordan plante kobbersulfat for å sprøyte trær? Det blåpulveret oppløses i et lite volum vann, og deretter bringes væsken, under omrøring, til den nødvendige konsentrasjon. Behandlingen bør startes umiddelbart.

Den beste tiden for sprøyting er tørr, vindløs vær med moderat skyighet, anlegget stenger fra direkte sollys. Det er praktisk å utføre behandling tidlig om morgenen eller kvelden etter solnedgang.

Siden virkningen av kobbersulfat og preparater på grunnlag varer omtrent en uke, og for å oppnå ønsket effekt bør ta minst 4 timer. Hvis planten faller under regn eller vann, vil effekten av vitriol reduseres.

Med en masse nyttige egenskaper av kobbersulfat har denne midlet en alvorlig ulempe – økt surhet. På grunn av hennes løsning brenner grønne deler av planter, unge skudd og røtter, så omfanget av vitriol er svært begrenset.

Lime bidrar til å nøytralisere giftigheten av kobbersulfat. En slik blanding, oppløst i vann, kalles Bordeaux-væske, har alle antifungale egenskaper av vitriol og på et gjennomsnittlig nivå av toksisitet forårsaker ikke alvorlig skade på høstavlinger. Blant sykdommene gitt før Bordeaux-væsken, scab, senblight, mugg, antracnose, rust og cercoporose.

 1. Fremstilling av det kalkbaserte og kobbersulfatbaserte middel for bruk i hagebrukskemikalier blandes separat fra hverandre i plast- eller glassbeholdere. Metallretter er ikke egnet på grunn av aggressiviteten til komponentene!
 2. I hvitt kalkmelk, gradvis, kontinuerlig omrøring, hell i en blå væske.
 3. Til slutt blir løsningen filtrert og brukt som angitt.

1% løsning for blomsterFor vårapplikasjon av Bordeaux-væsken kan konsentrasjonen være høyere enn om sommeren. Sprøytingen utføres trær protsetnym 3-løsning, og for behandling av grønn rosebusker, jordbær, flerårige blomster og busker gjør bevarende en prosent sammensetning.

Litt mindre effektiv er en væske basert på kobbersulfat og soda. Men en slik blanding er lettere å lage ved å drenere to tidligere laget løsninger. Hennes dråper på blader gir ingen spor, og for bedre vedheft til overflaten kan du legge til lim, såpe eller snekker.

Til disposisjon for sommeren bosatt er det mange måter å bruke kobber vitriol i hagebruk. Det viktigste er å bruke dette verktøyet riktig, uten å forårsake skade på plantasjer, jord eller mennesker rundt.

Video om egenskaper og metoder for bruk av kobbersulfat