grönsaker och kött på mattanÖppnande sommarsäsongen kan inte föreställas utan de första sängarna, allmän städning och naturligtvis saftig grill på grillen. Varje kock har ett speciellt recept på marinaden och en hemlighet för att laga kött, men i strävan efter en hälsosam kost är många av oss redo att ompröva sina smakpreferenser.

mattor i nätbutikenI inhemska nätbutiker kan du nyligen komma över en nyhet – en uppsättning två non-stick mattor avsedda för ugnar och grillar. Beroende på tillverkare som säljs finns det speciella mattor för att laga mat från silikon eller Teflonduk.

Det är ingen hemlighet att efter grillning är det svårt att tvätta gallret med torkad juice av kött och grönsaker. Vid användning av en specialmatta uppstår detta problem inte längre – rengöring och torkning tar några minuter.

lagar grönsaker utan oljaTillhängare av en hälsosam kost lockas till tanken på att laga mat utan olja, eftersom maten blir aptitretande och användbar utan främmande smak eller lukt. Enligt tillverkaren kan mattan för grillen stå emot temperaturer upp till 280 grader, i ugnen – max 180 grader. Mattan för ugnen används tillsammans med formen för bakning av konfekt, liksom torkning av kex och svamp.

universell mattaPriserna i butikerna i Ryssland och Ukraina beror på materialet – i genomsnitt 600 till 1000 rubel för en uppsättning non-stick mattor. På den internationella plattformen har AliExpress mattor för grillning och ugnar länge varit en av de mest populära produkterna. Kostnaden för produkter av Teflon-fibrer är ca 200 rubel.

En ljus beige färgmatta är för ugnen, och en svart matta är oumbärlig för att förbereda shish kebab och en hälsosam grönsaksgarnering på grillen. Enligt beskrivningen är produkterna resistenta mot korrosion och giftfri. Vid matlagning på grillen får matta inte användas på öppen flamma.

Related  Netto grönsaksplåster – plantering för odling av grönsaker från Kina

matta för grillKöpare delar aktivt sina intryck efter att ha applicerat non-stick mattor. Recensioner bekräftar “magiska” egenskaper hos produkter – grönsaker, kött och fisk, kokta utan olja, är mycket saftiga och användbara.

Tyvärr var inte alla nöjda med utseendet på grillmattorna. Några köpare jämför materialet med tät polyeten, vilket smuler mycket dåligt under transporten. I recensionerna finns flera bilder av mattor med hål – om temperaturen inte respekteras kan produkternas integritet faktiskt brytas.

mattor för aliexpressObservera att mattor till 1000 rubel i inhemska nätbutiker tillverkas också i Kina. Av denna anledning bör inköp av antigrip golvmattor ske på AliExpress hemsida.