alis borekaks fra frøplantePopulære barnehagekulturer i naturen formes ofte av frø eller vegetativt. Men i planteskolene og i sirkelen av gartnere er gjengivelse av tuja med stegg i våren mer vanlig, slik at:

 • Spar tid og krefter for å spire frøet og bringe det til tilstanden til en sterk levedyktig frøplante;
 • For å bevare alle varieteknikkene til foreldreplanten, som nødvendigvis ville ha gått tapt i frømetoden.

Hvis en uavhengig vekst av saplings en sommerboer er forlovet for første gang, er det viktig for ham å vite hvordan tuya raser.

Forberedelse av stiklinger for vekst om våren

høsting av thuja stiklinger for reproduksjonHøsting av stifter fra nåletall, tilpasning og planting, er vesentlig forskjellig fra teknologien for å arbeide med løvfiskarter, som er kjent for mange.

Den optimale høsttiden for plantemateriale er slutten av mars og hele april. Våknet fra vinteren, begynner busker å vokse, så kutt av stykker av skudd er en naturlig stimulans for vekst og røtter.

På våren, for reproduksjon av thuja stiklinger fra sterke, velutviklede busker, kutte toppene på minst 10-12 cm i lengde. Diameteren til de fremtidige plantene bør ikke være mindre enn 5-8 mm. Tatt som stiklinger, er ett års skudd av laterale grener mye raskere og mer villige til å danne røtter enn de som er avskåret fra toppen.

Hvordan fortsette? Hvordan multiplisere thujus stiklinger hjemme? Plantering av mange hardvedavlinger i et slikt tilfelle er nok til å nedsenke i en beholder med vann. Etter en stund danner roten røtter, som det vil gå til grunn for videre vekst. I barneplanter er prosessen med rotdannelse noe vanskelig, så stiklinger trenger litt hjelp:

 1. Friske steklinger på bunnen er kuttet skråt.
 2. Tett forsiktig og fjern barken i nærheten av kuttet.
 3. Over skytingen gjør flere tynne langsgående snitt.
 4. Nålene er fjernet, og bare forlater skuddens ender.

Related  Reglene for landing og omsorg for Willow Matsudana

forberedelse til kuttingDet er nødvendig å utføre disse operasjonene ganske raskt, slik at stiklinger ikke fades.

Takket være kuttene til fremtidige røtter, blir det lettere å overvinne barken, og fjerning av nåler vil bidra til å unngå forfall etter planting.

I dette skjemaet legges stykker av skudd i rotstimulusløsningen. I en krukke med vann skal stiklinger for reproduksjon av thuja forbli i 12 til 24 timer. I løpet av denne tiden blir rotleterne vekket, noe som øker sannsynligheten og akselererer røtter.

Rooting og planting av thuja stiklinger for reproduksjon

rotete stiklinger i beholdereMens plantematerialet venter på sin tur, blir det forberedt til planting av beholdere og bakken. Tanker må ha dreneringshull for overflødig fuktighet. Som et underlag for reproduksjon av thuja ved stiklinger er det praktisk å ta vasket og desinfisert sand i en blanding med torv. Nøytraliser skadelige mikroflora og insektslarver med:

 • rikelig vanning med en løsning av kaliumpermanganat eller fytosporin;
 • kokende vann spredes rikelig på jordlaget;
 • ved steking i ovnen.

Stiklinger plantes i en avstand på ikke mindre enn tre centimeter fra hverandre. Når flere rader planting mellom rader forlater 8-10 cm. Den samme avstanden skal være på kanten av beholderen eller gryten.

Stramhet er farlig for plantelapper, hvor røttene risikerer å bli sammenflettet og ødelagt under transplantasjon i det åpne bakken.

Grunt, opp til 15 mm hull er laget i en helling på 45 grader. Da alle thuja stiklinger for hennes reproduksjon på våren fant sin plass, er jorden rundt dem litt komprimert, og så plantingen er vannet.

Tui frøplanter bryr seg om vegetativ reproduksjon

Mens det er ingen sterke røtter på shanks of thuya, trenger de beskyttelse fra været:

 • direkte sollys;
 • vind;
 • regn,
 • sannsynlige vårfrost.

Related  Voksende hus pelargonium duftende

rotte stiklingerDet beste lyet for de første to månedene vil være en liten kjapp eller et drivhus. På denne tiden er plantene utstyrt med daglig vanning, noe som er ekstremt nødvendig i tørr, solfylt, varmt vær.

På spesielt varme dager, er roterende stikkord for reproduksjon av thuja nyttig for å drysses med varmt vann, ved hjelp av den minste sprinkling. Filmen på drivhuset skiftes til et tynt stoff eller ikke-vevet materiale.

I løpet av sommeren vokser de riktige plantene og de næringsrike plantene sine egne røtter. Derfor kan ung thai sikkert overføres til et sted hvor busker i 2-3 år er fullt dannet, eller i separate potter for å vokse i en beholder.

planting en singel i en åpen bakkeRøttene til dekorative barrträd er ganske skjøre. Arbeid med dem forsiktig, og prøv å ikke skade. Det er mer hensiktsmessig hvis planten, under transplantasjonen, beholder en liten jordklump som vil beskytte rhizomene og akselerere akklimatisering.

Video om reproduksjon av tuja stiklinger hjemme vil hjelpe nybegynnere å forstå vanskelighetene i prosessen og unngå feil som vil utsette utseendet til nye eviggrønne busker i et år. Etter transplantasjon i bakken, får de samme omsorg som sine voksne kolleger. Men for å overvåke rensligheten av jorda under plantene trenger det spesielt nøye, ellers kan ugresset “kvele” små busker.

Fouling rooting av stikkord av thuja – video