stein sengSommer hviler er favoritttiden til våre landsmenn. Så hvorfor ikke gjøre denne ferien ikke bare hyggelig, men også vakker? Dette vil kreve en engangs innsats, og deretter enkle handlinger rettet mot å opprettholde den skapt skjønnheten.

Den mest behagelig for øyets øye på stedet er selvfølgelig blomster. Men bare å sette dem i rader er for kjedelig. Det er best å lage ditt eget landskapsdesign av et uvanlig blomsterbed. Det krever ikke universitets kunnskaper, bare ønske.

Hvordan begynne å lage en designer blomsterbed? Finesser og råd

Å designe et blomsterbed var vakkert, du må først gjøre det kvalitativt og ta hensyn til noen av funksjonene:

  • Gjør en tegning eller i det minste skisser på papir for å forstå hvor blomsthagen vil bli plassert, hvilken form og størrelse det vil være, om det vil forhindre andre planter.
  • Det valgte nettstedet skal være flatt. Fjern fra det stein, ugress, grave og markere.
  • Når du lager et blomsterbeddesign på en dacha, bør du vurdere sine grenser. Planterte blomster kan vokse veldig mye.
  • Hvis blomsthagen ikke holder seg til huset, gjør en vei til den.
  • Planteringen av blomster bør tas mest ansvarlig. Hvis du ikke har gjort dette før, velg planter som er lette å ta vare på.

Hvordan lage et vakkert fargevalg i utformingen av blomsterbed?

blomsterbed designMens du designer blomsterbed i landet, er det lite sannsynlig at du bare velger en slags blomster. Fantastisk resultater kan oppnås hvis du vet noen enkle regler for å kombinere dem. Da kan du enkelt kombinere flere vakre planter og få en fantastisk blomsterhage.

  • Maksimum antall farger på en blomsterbed er 4-5.
  • Hvis du lager et område på blomsthagen, som vil være hovedakten, bør den fremheves med en unik farge på dette stykke land.
  • Ikke glem at kalde farger blander seg med kalde og varme med varme.
  • Ikke vær redd for å kombinere en lys skygge og mykere farger. Så utformingen av en blomsterbed, utført av egne hender, vil vise seg flere forskjellige.

I tillegg ta vare på den praktiske siden av problemet. Vurder blomstringsperioden for planter. For alle blomstene på samme blomsterbed må det falle sammen. Pass på at bladene fra en plantearter ikke dekker et annet når de blomstrer. Før planting, studere egenskapene til hver blomst. Alle av dem krever spesiell omsorg og jordtype.

Når det gjelder blomsterbedesign, kan det ikke bare være en-tiered, men hold overgangene glatte. Et utmerket alternativ – å designe en blomsterhage slik at de blomstrende plantene erstattes med blomstrende. Denne metoden vil hjelpe mesteparten av året til å opprettholde blomsterbedets skjønnhet. Forresten, for ikke å lide med konstante transplantasjoner, gi preferanse til flerårige planter.

Gode ​​ideer for blomsterbedesign av egne hender

Levende kantlinjer. Dette er en av de vakreste og relativt enkle måtene å finjustere nettstedet ditt. Til å begynne med trenger du en bane, og på sidene kan du skape fantastisk skjønnhet. Utformingen av blomsterbed i form av en kant kan gjøres ved hjelp av en enkelt plante eller en kombinasjon av farger. For en slik blomsterhage er det ikke tilrådelig å plante mer enn 2-3 planter samtidig.

Related  Blomst nasturtium som visittkort av sommer

fortau av blomster

rabatki. Dette er en slags blomsterbed, som har en lengde på ca 1 meter (kan være mer) og formen på et smalt rektangel. Rabatki, som regel, er opprettet nær veggene, gjerder, hekker, plener. De kan plantes på den ene siden eller symmetrisk på den andre. I en slik designblomst kan du perfekt kombinere lave og høye planter i forskjellige farger.

blomsterbed design

mixborders. Hvis du har mulighet og ønske om å gjøre et mer komplekst blomsterbedesign i landet, velger du dette alternativet. Din innsats vil bli tilbakebetalt i hundrefold av skjønnheten som vil bli opprettet på tomten. Mixboxers kombinerer blomster og busker, som utfyller hverandre. De plantes vanligvis slik at perioden av blomstring faller på forskjellige tidspunkter. Fra midten av våren til de første frostene vil utformingen av blomsterbedet med egne hender i form av en mixboarder glede seg over øyet. Hvis sammensetningen inneholder barneplanter, vil skjønnheten bli bevart hele året.

blomsterbed

Alpine hill. Dette er kanskje en av de mest populære komposisjonene på nettstedet til hver eier av dacha. Selvfølgelig tar det mer tid og krefter på å skape det, men er det verdt det? Bare se på bildedesign av blomsterbed, hvor Alpine lysbilder er vist? Det er alltid et originalt, uorganisert og estetisk vakkert alternativ for utformingen av en sommerbolig. På denne blomsthagen kan du installere en kunstig dam, men selv uten det, vil blomstersengen se flott ut, spesielt hvis vakre steiner er valgt til dekorasjon.

alpine lysbilde

I tillegg til de foreslåtte alternativene, kan du designe blomsterbedene i huset etter din egen fantasi. Ta gjerne det originale skjemaet, vær ikke redd for å kombinere planter, og ikke glem å legge til uvanlig tilbehør til blomsterhagen.

Tror ikke at tilbehør til senger – det er bare god gammel buss (selv ved bruk av dekk, malt i lyse farger, kan du oppnå en interessant landskap design uvanlige senger). Vi inkluderer fantasi! Vi bruker gamle møbler. Egnede stoler, nattbord, bord og til og med bad. Selvfølgelig, før de installeres i blomsterhagen, trenger de en liten restaurering – å stjele i riktig farge, skape effekten av antikken med spesielle midler.

Related  Foto av forskjellige typer spiraea – unike prydplanter for landskapsdesign

Også, som tilbehør, er granetrær egnet, som alltid vil se harmonisk ut i naturens barm. Design av blomsterbed, kan et bilde som finnes på Internett, ofte inneholder stubber (ikke rykket opp fra jorden), murstein, ulike naturlige steiner, gamle og ubrukelige kjøkkenutstyr. Vakre designblomstrepper med egne hender kan oppnås ved hjelp av beleggplater som ligger rundt blomsterbedet i rader i høyden.

Ikke glem at i spesialforretninger kan du alltid finne et utvalg av gjenstander og figurer som vil se bra ut i blomsterhagen din!

Video: designer ideer for uvanlige blomsterbed