Kyr på beiteTil telachki eller oksekalver levde opp til forventningene til oppdretteren, er det ikke nok å få de første dyrene som tiltrak dem. Det er nødvendig at rasen av kyr valgt for oppdrett skal tilpasses klimaet i en bestemt lokalitet og dyrkes i en privat gård.

Bestem valget og lær mer om eksisterende varianter vil hjelpe beskrivelser og bilder av raser av kuer, de mest populære og populære i Russland og landene i utlandet.

Alle raser av kyr, hvorav det er flere hundre i verden, er delt inn i tre typer: kjøtt, meieri og kjøtt og melk. Den russiske variasjonen er mye mindre. Antall arter oppdaget i landet er begrenset til syv dusin, med den største delen som er melkeavl av kyr. Dette valget har utviklet seg historisk. Produksjonen av god vektøkning fra kjøttdyr ble hindret av en kort sommer i mange regioner og en kald vinter som fratok kyrene til den saftige maten de trengte. Kostnaden ved å holde dyr i den kalde årstiden gjorde produkter mye dyrere enn andre tidlige modne typer kjøtt.

Selv om dagens kjøttraser i Russland i dag også er populære og bare nødvendige, begynte mange gårder, ved hjelp av utenlandsk erfaring og egen erfaring, å dyrke moderne kjøttdyr.

Nederlandsk rase meierkyr

Nederlandsk rase meierkyrBlant meieredyr kan kyr av nederlandsk rase, på den ene side, betraktes som nesten forfedrene til retningen, og på den annen side sine beste representanter.

Kyr og okser fra Holland var forfedrene til slike raser kjent i dag i Russland som Holmogorsk, svart og flettet. Og nå brukes dyr aktivt i avl og avl i mange land i verden.

Melkyr er ekstremt populær i Europa, og i det siste århundre på grunn av ubøyelig avl, har produktiviteten til dyr økt betydelig. Nederlandske kyr av svart og hvit farge ble mer kompakt, muskuløs og hardt.

I løpet av kalenderåret gir burbot opptil 4500 liter utmerket melk, som inneholder opptil 4% fett.

Representanter for denne rasen av kuer riper raskt, voksne okser kan nå en vekt på 1200 kg, og kyr – 800 kg. Kalver er født med en masse på ca. 35-40 kg, men hver dag blir de tyngre og øker med 800-1200 gram.

Simmental rase av kyr

Simmental rase av kyrSveits ble fødestedet for ikke en av raser av kyr, noe som ikke er overraskende, i lys av de gode naturlige forholdene i dette landet, overflod av saftige alpegress og et mildt nok klima. Kjøttmjólkene av kyr, kalt Simmental, passer perfekt ikke bare på de fete sveitsiske skråningene, men også i russiske forhold.

Kyr av Simmental rase er ganske upretensiøse, tilpasser seg lett til forskjellige typer fôr og kan derfor lett holdes på private husholdninger. Dyr er preget av gode melkeutbytter, noe som gir et gjennomsnitt på fem tusen liter per år, og en utmerket kvalitet på melk, med et fettinnhold på nær 4%. Burenok-rekordholdere av melkeavkastning er til og med 12 tusen liter. Produksjon av melkeprodukter er ikke det eneste pluss av rasen av kyr. Å være universelle, gir dyrene eieren med god magert kjøtt.

Vekten av en voksen matkjøtt er ca 600 kg, og okser – mer enn 800 kg.

I Russland kan Simmental rase kyr finnes i sørlige regioner, for eksempel i Chernozem-regionen, i Saratov og Rostov-regionene.

Related  Enn å behandle i hus forhold av broilers hvis de nyser og wheeze

Aishirian rase av kyr

Aishirian rase av kyrMeieri av kyr opprinnelig fra Skottland har en misunnelsesverdig utholdenhet og utmerket produktivitet. Mangler slik enestående vekt som mange av sine moderne fetter, rød-flekkete ku ayshirskoy rasen konsekvent gi mer enn 5000 liter melk fettinnhold på opp til 4,2% per år. Akklimatisering er bedre i regioner med temperert klima, hvor dyr ikke vil bli utsatt for svimlende sommervarme.

Et karakteristisk trekk ved denne rasen er ganske store lyreformede horn, selv hos kvinner. Dyrene har et bredt bryst, i store avstand rettben og en slank, kort hals. En harmonisk kroppsbygning med litt muskuløse muskler gir øyeblikkelig ut melkens orientering av rasen. Dyr er tidlig og kan gi avkom så tidlig som to år.

Jayser rase av kyr

Jayser rase av kyrEn annen melkeavl av kyr fra Storbritannia regnes som en av de eldste, men har i mange års eksistens ikke mistet sin relevans. Disse er Jersey kyr, kjent ikke så mye for deres rikelig melking, som for rekordfettinnholdet i melk, som når 7%. Denne kvaliteten på produktet hadde i utgangspunktet en negativ innvirkning på fordelingen av dyr i verden. Britiske lovgivere forbød eksport av kyr fra landet, for ikke å blande rasen med andre. Men gradvis ble forbudets svakhet svekket, og dyrene dukket opp i gårdene i nærliggende og fjerne stater.

Spredningen av denne rasen av kyr ble tilrettelagt av dets upretensiøsitet og vellykket akklimatisering i en rekke forhold, inkludert tørre regioner og troper. Kyr har en lett bein, et lite hode, en lang kropp og en stor koppformet yver. Farge på dyr er ofte brun eller brun. Tillatte røde og hvite merker av forskjellige nyanser.

Vekten av en voksenbul overstiger ikke 700 kg, kvinner 150-200 kg lettere. Kyr av Jersey-rasen er ikke skilt for kjøtt.

Holstein raser av kyr

Holstein raser av kyrMelkholsteinskyr ble ikke oppnådd i Europa, slik det kan virke, dømme etter rasenes navn, men i den nye verden. Oppdrettere fra USA og Canada tok utgangspunkt i et sort-hvitt utvalg av nederlandske dyr og i hundre år forandret det i stor grad, noe som gjorde den til verdens mest utbredt.

Karakteristikkene til Holstein-kyrene inkluderer gjennomsnittlig årlig melkeutbytte på ca. 7-8000 liter melk, et relativt lavt fettinnhold på 3,7%. Dermed varierer dyrene høye melkeutbytter opp til 3,5 liter per minutt.

Moderne Holsteinere er store okser og kyr som vokser til 1200 kg og veier opp til 700 kg. Representanter for meieriproduksjonen av kyr har en stor lang kropp, dyp bryst og sterk rett bak.

Blant melkekyr i Russland Holstein okkupere en ledende posisjon, godt hjulpet av sine egne oppdrettsfarmer, leverer den perfekte sunne husdyr som kan rettferdiggjøre ethvert håp om bonden eller eierens bakgård.

Shvitskaya rasen av kyr

Shvitskaya rasen av kyrKjøtt og melk av høyverdig sveitsisk koed ble oppnådd i Sveits. Disse dyrene er overveiende brune i farge, med tynn hud og tett kort hår. Kroppen på de store, store oksene og kyrene er lang, ryggen er jevn og sterk. Egenskapene til rasen inkluderer et bredt bryst, en kort, tett nakke og et kort hode med en rett profil og små mørke horn. Voksenkyr vokser til 600 kg, tyngden av okser kan nå opptil 950 kg.

Kuer av Schwitz-rasen har utmerket helse, rask akklimatisering og tidlig modenhet. Imidlertid kan egnede resultater fra dyr oppnås bare med riktig pleie og kompetent valgt diett. Kvæg får god kvalitetskjøtt og opptil 5000 liter melk per år.

Svart-hvitt rase av kyr

Svart-hvitt rase av kyrKyr av den nederlandske rasen og de lokale dyrene ble forfedrene til den mangfoldige sort-hvite fargestoff, som ble avledet i Sovjetunionen. Kyrene i meieretningen er bredt fordelt over hele Russland og i antall dyr mindre enn representanter for de røde steppene og Simmental-kyrene. På grunn av rasenes popularitet har det blitt dannet flere typer svarte og kule kyr på landets territorium, med en felles opprinnelse, men tilpasset forskjellige habitater og innhold. Så, for eksempel, er Urals-burrene veldig forskjellige fra de fjernest østlige stammene, og den sentrale russeren fra kyrene beiter i de sørlige regionene i Russland.

Related  Tegn på sykdom kalkuner og måter å behandle dem

Svarte bølgende raser av kyr er preget av høy melkproduktivitet, men kjøttkvaliteten på dyr er ikke på sistone. Som alle nært beslektede varianter med nederlandske røtter er det svarte og motley dyret av husdyravl iboende:

  • lang kropp;
  • bred bak;
  • ganske store størrelser.

Opptak av melkekyr av sort og motley rase kan nå 18 000 liter, men gjennomsnittlig øvelse per år gir mer enn 6 000 liter melk med et gjennomsnittlig fettinnhold på ca. 3,5%.

I dag prøver russiske oppdrettere å få dyrene til å øke produktiviteten og få et grønnere produkt som er i høy etterspørsel hos forbrukeren.

Kholmogory raser av kyr

Kholmogory raser av kyrBlant Russlands meieriprodukter er kuer av Kholmogory-varianten kjent for nesten alle som har minst litt kunnskap om storfeavl. Kamilens husdyrkultur er oppnådd under forhold som ikke er så gunstige for dyrking av storfe. Arkhangelsk-oppdretterne klarte imidlertid å skape et utvalg som ikke bare var tilpasset sterke forhold, men også preget av utmerket melkutbytte og et anstendig fettinnhold i melk, og nå 4%.

I gjennomsnitt gir Kholmogory-boret, som er godt preparert og riktig matet, mer enn 6.000 liter produkt per år. I dette tilfellet veier voksne kvinner ca. 550 kg, og oksene vokser til 800-950 kg. Dyrene i denne rasen har sterke bein, godt utviklet muskulatur, middels brystbredde og bred bakside. Det voluminøse yveret snakker om koens melkeorientering.

Yaroslavl raser av kyr

Yaroslavl raser av kyrKyr av den yaroslavl-rasen, betraktet som en av de beste blant de innenlandske melkesorter, skiller mellom:

  • overveiende svart farge;
  • Fantastisk evne til å tilpasse seg et bredt spekter av forhold;
  • utmerket ytelse.

Sammenliknet med kjøtt og meieri, og enda flere kjøttfamilier, kan Yaroslavl burenki ikke imponere med perfekt utviklede muskler. De er kantede og ganske små. Kyr med melkeavl har en maksimal vekt på bare 500 kg, og okser vokser til 800 kg. I dette tilfellet kan melken av yaroslavlavlskyr ha et fettinnhold på over 4,5%, noe som er en utmerket indikator for russiske dyr.

Kostroma rase av kyr

Kostroma rase av kyrSom dukket opp i det nittende århundre, kjøtt og meieriprodukter rase kyr ble continuer Yaroslavl linjer, Schwyz og algausskih kyr. I Sovjetunionen ble Kostroma-rasen av kyr registrert og godkjent for avl i 1945. Disse er store, for det meste grå-brun dyr, som sterk grunnlov og vekt, okser 1200, og kvinner opp til 800 kg, bare snakker om muligheten for å få ikke bare en fantastisk melk, men også kjøtt.

Gjennomsnittlig årlig melkavkastning er 4,5-6000 liter med et fettinnhold på ca. 4%. Kyr leverer kvalitetsavkom, tilpasser seg utmerket til ulike matvarer og forhold til frihetsberøvelse.

I dag kan dyrene i denne rasen ses på gårdene i mange regioner i midtdelen av Russland, så vel som i Republikken Hviterussland.

Related  När man väljer en ko för en gård är det viktigt att veta hur mycket mjölk det ger per dag

Røde steppe rase av kyr

Røde steppe rase av kyrDe sørlige delene av landet som kreves dyrene uten problemer bærer ikke bare varm tørr sommer, men også innholdet av beite, ikke altfor rik av friskt gress. Denne rasen har blitt en rød steppe arter av retten til å okkupere andre plass i popularitet og store gårder, og liten bakgård.

Den røde steppeavtalen av kyr kan gjenkjennes av en karakteristisk lysfarge som spenner fra lys til mørk rød. I noen tilfeller har kyr hvite markeringer, oftere gruppert på undersiden av kroppen, på lemmer eller på hodet. Om melkeavtalen av dyr sier deres relativt små, opptil 550 kg i kyrvekt, og ikke særlig god utvikling av muskulaturen.

I et år gir burren vanligvis fra 4 til 6 000 liter melk, og plateselskapene overgår nesten to ganger denne baren. I dag blir det gjort arbeid for å øke fettinnholdet til kyr av røde steppeaser, samt å forbedre sin grunnlov.

Hereford rase av kyr

Røde steppe rase av kyrDe arter av storfe som er til stede i Russland kan klassifiseres som Hereford. Et karakteristisk trekk ved denne rasen av kyr:

  • fantastisk for kraftige dyr upretensiøsitet;
  • rask vekst;
  • gode forbruksegenskaper av saftig med små fettlag med kjøtt.

Hereford kyr refererer til verdens mest populære og verdsatt, spesielt for den kontrollerte rolig gemytt, rask akklimatisering og evne til å konsumere et utvalg av mat.

Vekten av stor, bred bryst og rett bak av kyr, når 650 kg, tyrene vokser til 1000 kg.

Belgisk blå ko

Belgisk blå koBegynnelsen av arbeidet med å skaffe kuer av den belgiske blå rasen ble lagt i det XVIII århundre i Belgia. Da ble det antatt at dyrene ville være universelle og sammen med kjøttet de ville gi eierne med kvalitetsmelk. Men siden forrige århundre, for å forbedre kvaliteten på kjøttkyr regelmessig krysset med oksene av Charolais. Siden midten av forrige århundre har en ny type dyr dannet, hvor en spontan mutasjon, som forårsaker akselerert vekst av muskulaturen, ble løst.

Med en utilstrekkelig massiv beinstruktur, en lang trunk og korte ben, kommer kyrene til en vekt på 1000 kg, og oksene er en massiv en og en halv ganger større.

Farge, som er tydelig fra navnet på den belgiske blåkoen, er overveiende grå, nesten hvit, brun. Det er flekker av forskjellige nyanser og størrelser.

Over utviklet muskler backside ikke gi deg selv en ku løst fra byrden, i unge dyr etter 6 ukers alder, da begynner dannelsen av muskler, kan det være problemer med lemmer. Derfor må bonden vurdere disse egenskapene av køenes rase og være klar til å løse dem.

Velg en ku for gården din – video