Jag har odlat en tomat till försäljning under en lång tid i ett växthus. Och i år bestämde jag mig för att expandera mitt sortiment och växtgurkor. Fröplantor odlades i krukor, men inte alla rotade under transplantation. Berätta för mig, när är det bättre att plantera plantor av gurkor i ett växthus så att det inte försvinner?

Gurkor är stora värmefläktar, för att få en tidig skörd eller omvänt att ha grönsaker nästan hela året, måste de växa i ett växthus.

plantering av plantor i växthus

Innan du överför plantor av gurkor till den måste du först växa och förbereda själva växthuset. Vid odling av plantor är det bättre att så frön direkt i separata krukor, eftersom gurkor inte tolererar transplantationsprocessen mycket bra.

Förberedelse av mark och villkor för odling av plantor

växthusberedning

Växthuset rekommenderas att förberedas från hösten. För detta behöver du:

  1. Helt avlägsna rester av vegetation från föregående säsong och ta bort det översta lagret av jord (upp till 5 cm i tjocklek), där det kan finnas konflikter med olika sjukdomar.
  2. Återstående mark (och överlappning av växthuset) bör behandlas med kopparsulfat.
    Gödsel med gödsel, potash och fosforgödsel (25 g / 40 g / 40 g per 1 m²)
    Gräva ut

Om det inte var möjligt att förbereda ett växthus under hösten, kan du göra detta på våren innan du planterar gurkaplanterna. Men i det här fallet, i stället för färskt gödsel, behöver du använda humus, och tillsätt också kvävegödselmedel.
Rancherna under gurkorna planterar 25 cm i höjd.
Placeringen av åsarna beror på växthusets storlek och efterlåtandet av lastbilsbönder, det viktigaste är att se till att gurkorna har obegränsad tillgång vid skörden.

Related  Torv som gödselmedel för jordgubbar: hur och när ska man ansöka?

När kan du plantera plantorna i ett växthus?

när man planterar gurka plantor

Gurkor av plantor planteras i ett växthus ungefär i en månads ålder i närvaro av 4 broschyrer. Men det är också nödvändigt att ta hänsyn till jordens temperatur och växthuset själv. Plantera plantorna först efter att jorden har värmt upp och temperaturen i växthuset blir 18 grader Celsius.

Plantering av plantor

plantering av gurka plantor

För att förhindra sjukdomar hos plantor bör hällen hällas till kaliumpermanganatlösning, alltid i varm form och tillsätt kompost.
Krukor med gurka skott måste först sänkas i en behållare med vatten. Så blir jorden våt och när plantan grips kommer den inte att skadas. Sprid plantorna i beredda brunnar, häll och täcka.

För att få en generös skörd, bör gurkaplantorna inte placeras nära varandra, så att buskarna har utrymme för fri utveckling.

Det optimala avståndet mellan plantorna bör vara minst 35 cm mellan raderna och bredd – 90 cm Sedan gurkor -. Culture lockigt, måste du omedelbart ta hand om skapelsen för bush lagret. För detta ändamål stammen bush gurka binda repet till toppen av växthuset, och efter 2 meter över marknivån ett par av dragkablar i ett rutnät.
2-3 dagar efter plantering av plantorna bör den unga bushen vara bunden till stödet, och vrid sedan den runt trallen när den sträcker sig. Så snart busken når en höjd av 30 cm måste den klämmas fast. Vid sidan av fransarna för att avlägsna arket 4 och de undre blommor skott och efterföljande 4-6 prischipnut sådant sätt att vid varje återstående ett foster i mitten av stammen – 2 äggstock, och ovanför – 3 gurkor.

Video om subtiliteten av att plantera gurkaplantor i ett växthus