I flera år har jag sålt tomat och gurka, som jag växer på min sida. Det är bara under den här säsongen, skörden lite besviken – tomater är småaktiga och bland gurkorna många blommor. Jag hörde att med hjälp av kycklinggödsel är det möjligt att öka avkastningen. Berätta för mig hur man använder kycklinggödsel för gödning av tomat och gurka?

Kycklinggödsel används ofta för gödning av trädgårdsgrödor. Ägare av kycklingkoppar kan bara avundas – de har fri tillgång till det mest värdefulla gödselmedlet.
kycklingar och tomaterKycklingkull i dess sammansättning är mycket bättre än olika komplexa gödningsmedel, eftersom den har en hög koncentration:
• magnesium;
• fosfor;
• Kalium;
• kväve.

Egenheten hos detta gödselmedel är att kullen har en positiv effekt på marken för de närmaste 3 åren efter införandet.

flytande gödsel från kull

Kycklingkull för gödsel används i följande typer:
1. Flytande gödselmedel. Lösningen framställs i en andel av 1:20 (kull: vatten) och insisterar 10 dagar. Detta gödselmedel vattnas endast mellan raderna, det är omöjligt att ta det under rötterna för att inte bränna dem.
2. Kompost. För att göra kompost, på hösten, bör kull läggas ut på gräsytan (du kan också använda skördade toppar) och blanda med marken. På våren kan kompost redan befruktas med en grönsaksodling – blandas med halm och ordnas i rader.

kompost av kycklinggödsel

Odla kulturen med kycklingkull i form av infusion som rekommenderas efter att vattnet har bäddat eller efter ett gott regn. Man bör komma ihåg att kull inte kan introduceras i sin rena form.

Top dressing av en tomat

gödningsmedel tomat

Kycklingkull bör befrukas med tomater under sådana perioder:
• innan du planterar tomater – som en torr kompost (du kan använda granulerade kycklingsdroppar);
• i vegetationstiden – i form av infusion.

kycklingkull

Top dressing med flytande infusion är önskvärt att göra två gånger. Första gången – efter tre veckor efter planteringen av plantorna, och den andra – en månad senare. Att förbereda infusionsvätskan för matning kyckling strö hälls i färskt vatten i ett förhållande 01:20 och vatten i jorden mellan buskar tomat. Det är nödvändigt för att säkerställa att vätskan inte träffar buskarna själva, och om det är fortfarande där – skölj lösning från bladen med rent vatten.
När du introducerar kull måste du noggrant övervaka tomatens tillväxt, för att inte överdriva den. Om det efter gödnings Bush blev intensivt för att öka massan av gröna blad och stjälkar ökade i tjocklek – du måste sluta utfodring, annars hotar en minskning i avkastning. För att göra följande del av gödselmedel rekommenderas först efter utgången av minst 10 dagar, och till och med endast organiska arter. Och för att förbättra situationen och få metabolismen tillbaka till normal, är det bra att använda en infusion av vatten med aska.

Related  Mögel på gräsmattan på våren – vad ska man göra?

Matning av gurkor

gurkor befruktad med droppings

För att öka utbytet av gurkor, matas de med olika typer av gödningsmedel under säsongen två gånger. Så snart 3 broschyrer bildades på busken, bör gurka matas med flytande gödselmedel från kycklinggödsel och vatten med en hastighet av 1:10.
För den andra toppdressningen (före blommande) använd en lösning med tillsats av natriumsulfat (det är nödvändigt att vätskan i färg liknar ett svagt te). Med en lösning att hälla marken före blommande gurkor – detta kommer att minska antalet blomningar i äggstocken. Behandling utförs endast mellan växter.

Video om hur man gör ett torrt gödningsmedel från kycklinggödsel