Vi har ett gammalt stenstaket på norra sidan av dacha. Att demontera är synd, konstruktionen är ljud, men sådan fäktning skiner inte med speciell skönhet. Så de bestämde sig för att stänga den med girlish druvor. Berätta för mig, är detta möjligt, med tanke på att på den platsen med belysning inte är så mycket? Och ändå, hur man ordentligt gör en hedge av girlish oskuld?

staket på sommarenOm du behöver en tät grön vägg som kommer att växa bra på något ställe och med minimal vård är girlish girling ett utmärkt val. Denna löviga liana kan dölja platsen från nyfikna ögon och klättra högre varje år.

Fördelarna med buskenhäck på hösten

En häck av girlish vinstockar är en av de mest optimala alternativen för att skapa ett grönt staket. Anläggningen har ett antal fördelar jämfört med andra buskar som används för häckar. Bland dem är det värt att notera sådana fördelar:

 • hög frostbeständighet;
 • motstånd mot de flesta sjukdomar;
 • förmågan att växa i skuggan;
 • absolut avsaknad av krav på marksammansättning
 • minimal vård;
 • snabb tillväxt.

Det finns nästan inga brister i vinstocken, förutom att det, som alla lövträd, kommer att lägga till problem vid skörden av fallna löv på hösten och kommer att stå bar på vintern. Det är värt att ta hänsyn till en ny nyans: Om du inte planerar att regelbundet klippa din gröna vägg är det bättre att stoppa ditt val på en annan buske som inte kräver beskärning. Druvor utan det blir snabbt formlösa fula tjocktar.

Hur man gör ett staket?landning

Planteringen av druvorna är bäst att börja på hösten. Det bästa alternativet är att ha färdiga plantor som snabbt tar rot. Du kan också odla buskar från frön på våren eller du kan begära steklingar från en granne och rot dem (även på våren).

Växtdruvor kan vara var som helst: det är inte picky om solen, men belysningskvaliteten beror på bushens allmänna utseende. I solen kommer bladen att glädjas i olika nyanser, men de kommer att falla av snabbare och i skuggan kommer de att förbli gröna till vinterens början.

Gör ett stängsel av druvor är inte svårt, för det här behöver du:

 1. Grävde upp det valda området.
 2. Förbered hål för plantor, lämnar ett avstånd på 1-1,5 m mellan dem.
 3. I planteringsborrningarna, lägg till lite humus och kompost (på bördig jord är det inte nödvändigt).
 4. Växla plantor, vatten och täck upp.

Var noga med att ge stöd för vilket vinstocken kommer att krulla. Det kan vara en vägg, ett staket eller ett sträckt nät.

Girlish druvor har god tillväxt och under det första året kan de “växa” upp till 3 m. För att hindra busken att sprida sig kaotiskt i olika riktningar, måste det skäras regelbundet. På våren är det nödvändigt att avlägsna de torkade, brutna och förtjockande planteringsgrenarna, och på sommaren för att klippa av toppar och styra formningen av busken.

Related  Dendrobium Naille har bleknat: Vad ska man göra med orkidén längre

Typer av lianor lämpliga för häckar

Oftast används som en grön vägg är sådana sorter av jungfrur druvor:

 1. quinata. Kedjebussan stiger upp till en höjd av 20 m. De stora, glänsande och gröna bladen av de fem kronbladen blir lila på hösten.femstämda druvor
 2. Triostrenny. För löv med tre lober kallas det också murgröna. Lövverk ändrar också färgen under hösten. Sorten är inte så hård och långsammare.triastrous druvor
 3. Henry. Femfingersblad utmärks av karakteristiska vita vener, de blir röda vid hösten. Frostresistens är medium.Henry druvor

Växthusiga druvor för häckar – video