Jag har en liten vingård, som unga buskar, men avkastningen är svag. En vän rådde att befrukta Novalon. Berätta för mig hur man ansöker Novalon för druvor?

Specialister och amatörer som växer druvor förstår hur viktigt det är att få en riklig skörd av en bra sötbär. För att göra detta räcker det inte bara att bevattna och klippa buskar, det är också nödvändigt att systematiskt befrukta druvor med näringsämnen och behandla dem med skydd mot sjukdomar. Och sedan kommer komplexgödseln Novalon att komma till räddning, eftersom den kan användas för druvor.

Fördelar med gödsel Novalon

vinstockar

Bland andra slags gödningsmedel lockar Novalon uppmärksamhet, eftersom:

 1. Helt lösligt i vatten.
 2. Innehåller inte salter och skadliga tillsatser.
 3. Förorenar inte marken.
 4. Den består av en optimal uppsättning användbara element.
 5. Väl absorberad och absorberad.
 6. Kan användas som rotgödning och för sprayning.

Om druvorna inte har tillräckligt med näringsämnen från utsidan börjar de ta liknande element från jorden, ofta inte mycket användbara ämnen. Till exempel, om vinstocken saknar kalcium, kommer det att börja dra strontium ur jorden. Därför är rotfodring så viktig, vilket ger bushen de nödvändiga användbara elementen, och exakt i den proportion som behövs.

Novalon innehåller bara de nödvändiga proportionerna av makro- och mikroelement. Dessutom påverkar användningen av detta gödselkomplex positivt avkastningsökningen och ger ackumulation av sockerarter i olika druvsorter.

Komplexa komponenter

Novalon

Som en del av Novalon finns sådana faktorer som:

 • kväve;
 • kalium;
 • fosfor;
 • magnesium;
 • svavel;
 • mangan;
 • järn;
 • koppar;
 • bor;
 • molybden;
 • zink.

Det är värt att notera att denna komposition kan variera beroende på vilken typ av utfodring som ska användas – sprutning eller rötnäring.

Metoder för applicering

sprinkling av druvor

Utför dressing av druvor bättre på morgonen eller kvällen, när solens strålar inte är så aktiva.

Mellan toppdressningen bör bibehållas inom 10 dagar. Viktigt är att Novalon kan användas med nästan alla bekämpningsmedel.

Related  Hur korrekt och när ska man sova frön av petunia i torvpiller?

ansökningsplan novalona

Du kan befrukta busken på två sätt:

 1. Bladsprutning. En pump eller sprinkler används för att fördela gödselmedlet jämnt. För att förbereda lösningen bör 10 gram (eller 1 hink) vatten tillsättas 40 g Novalon. Den färdiga lösningen är tillräcklig för att bearbeta från 30 till 50 kvm. vingård. Erfaren vinodlare rekommenderas att spraya bladen “från fel sida” – från denna sida absorberar de bättre de användbara ämnena.
 2. Röda smink. Proportionerna för lösningen förblir desamma, och den beredda lösningen räcker för att bevattna de två plantorna.

Video om applicering av gödselmedel under druvsorten i höst