Mandarin OilMandarinele, răspândite în întreaga lume din China, au devenit unul dintre cele mai preferate citrice din multe țări, iar în Rusia ele sunt considerate aproape un simbol al Anului Nou viitoare. Într-adevăr, recolta principală a acestor fructe dulci suculente se înrăutățește atunci când țara vine rece. Mandarinele aduc, de asemenea, un sentiment de sărbătoare și bucurie, iar un merit considerabil în crearea unei astfel de atmosfere aparține uleiului esențial, obținut din coaja de fructe portocalii.

Această culoare și parfumul dulce miroase substanța pe deplin absoarbe de pe fructe, astfel încât uleiul de acest tip de citrice nu poate fi confundat cu oricare alta. Dar despre proprietățile benefice și utilizarea uleiurilor esențiale de mandarine cunoscute în cele mai vechi timpuri și a folosit prețioase lichid nu numai pentru aroma localurilor și ca un parfum pentru droguri, dar, de asemenea, pentru a stimula sistemul digestiv, tratamentul inflamației și îmbunătățirea somnului.

Astăzi, datorită compoziției complexe bine cercetate, este posibil să se vorbească despre aplicarea mai largă medicală și cosmetică a uleiului de mandarină și despre beneficiile importante pe care acest produs le poate aduce sănătății umane. Practica pozitivă a cultivării fructelor de mandarine la domiciliu face posibilă utilizarea fructelor ecologice pentru recuperarea tuturor membrilor familiei.

Compoziția uleiului esențial de mandarină

Uleiurile esențiale derivate din materiale vegetale naturale sunt extrem de valoroase și de obicei au o gamă largă de utilități.

Din fructele mandarinei primiți un ulei utilUleiul de mandarină nu face excepție. La momentul uleiului fabricarea mandarină coaja acumulează valoroase la 2% ulei, astfel obținut prin procedeul de presare la rece produsului reține complet toată substanța activă.

Printre fructele prezente în coajă, de exemplu, limonenul cu proprietăți antiinflamatoare strălucitoare, cariofilină, alfa și beta-pineni, mirien și camfen. Din coji în unt trece citral, previne, de asemenea, dezvoltarea de infecții, linalool și nerol, geraniol, alcooli aromatici și acizi, aldehide și multe alte substanțe bioactive. Este destul de natural ca datorită acestei compoziții și proprietăți, uleiul de mandarine esențial este utilizat în multe domenii medicale, precum și în cosmetologie și parfumerie.

Proprietăți utile și aplicarea uleiului de mandarine

Creșterea tonului și îmbunătățirea bunăstării va ajuta la uleiul de mandarineEste interesant faptul că în timpul iernii, când o persoană este extrem de lipsită de lumina soarelui, căldură și vitamine, uleiul esențial de mandarine devine pur și simplu un asistent indispensabil pentru:

  • îmbunătățirea bunăstării și a tonusului;
  • activarea funcțiilor de protecție ale corpului, îmbunătățirea digestibilității vitaminelor;
  • creșterea apetitului și stimularea proceselor digestive;
  • curățarea corpului de toxine.

Și nu toate aceste posibilități și sfere de aplicare a uleiului de mandarine. Produsul natural are un efect luminos antiseptic și antifungic, deodorant și antispasmodic. Uleiul este capabil să activeze procesele metabolice, îmbunătățește aprovizionarea țesuturilor cu sânge și, prin contracararea acumulării de exces de lichid și îndepărtarea apei din organism, poate fi utilizat în și împotriva excesului de greutate.

Acțiunea de ulei de mandarine, spre deosebire de alte produse similare, este mult mai ușoară și nu are aproape nici o contraindicație.

Uleiul de mandarină este utilizat cu succes în pediatrieÎn doze moderate, poate fi utilizat chiar și de către femeile gravide și, de asemenea, utilizat în pediatrie. Uleiul esențial de mandarină este un puternic mijloc de aromaterapie care ajută într-un timp scurt și fără consecințe pentru a face față situațiilor stresante, depresiei sezoniere și oboselii. Pe actele de ulei pe o față stimulent sistemului nervos, iar pe de altă parte, reduce iritabilitatea și contravântuiri cu blândețe.

Modalități de utilizare a uleiului de mandarină

Pentru a normaliza somnul, utilizați ulei esențial de mandarinăExtinderea nu numai a domeniului de aplicare a uleiului de mandarine, există multe modalități de a beneficia de acest produs. În funcție de bolile existente și de rezultatul dorit, uleiul esențial este utilizat în inhalări și băi, cu ajutorul acestei substanțe se efectuează masaje și se fac măști de păr. Uleiul de mandarină poate fi luat în interior și pulverizat în cameră pentru a crea o atmosferă proaspătă, plăcută. Acest ingredient folositor îmbogățește produsele cosmetice și parfumurile finite și de uz casnic.

Cremele, sărurile de baie și șampoanele pentru păr cu ulei de mandarină sunt mai eficiente.

Un masaj cu câteva picături de ulei injectat în produsul principal ajută la strângerea pielii, reduce aspectul celulitei și reduce riscul de apariție a vergeturilor la femeile gravide. Proprietățile uleiului esențial de mandarine sunt de asemenea aplicabile pentru insomnie. În acest caz, cursurile de inhalare cu această substanță sunt foarte utile. Și uleiul nu numai că normalizează somnul, dar, de asemenea, ameliorează semnele de oboseală, începutul stresului sau depresiei. Ca o inhalare, utilizarea eficientă a uleiului de mandarină în prevenirea și tratamentul răcelilor sezoniere și a bolilor virale.

Îmbunătățirea apetitului și activarea tuturor sistemelor corpului, remedierea naturală este de neînlocuit și atunci când se recuperează de la boli.

Câteva picături de ulei de mandarină vă vor ajuta să scăpați de nervozitateDacă suferiți de dureri de cap, uleiul de mandarină se aplică local. O picătură de amestec din această componentă, ulei de geraniu și bergamot, se aplică pe degetele indexului și se freacă în temple. Uleiul esențial de citrice, inclusiv mandarinele, poate fi luat în interior. Pentru aceasta, câteva picături de ulei se adaugă sucurilor, decocturilor din plante sau ceaiului cald. Tratament gustos și util:

  • ajuta scapa de nervozitate;
  • stimulează digestia;
  • anestezia ușoară durere menstruală;
  • va reduce disconfortul și durerea de stomac în caz de indigestie.

Singura cerință pentru acest aport de ulei este extrem de precauție și moderare, deoarece o doză excesivă de substanță poate provoca iritarea mucoasei.

Aplicarea uleiului de mandarine pentru păr și piele

Mandarine de mandarineÎn scopuri cosmetice, uleiul de mandarină este utilizat pentru:

  • menținerea tonusului pielii;
  • reglementarea producției de sebum;
  • eliminarea iritațiilor și combaterea inflamației;
  • îmbunătățirea calității pielii, inclusiv egalizarea pigmentării și a defectelor cutanate.

Uleiul de mandarină se folosește pentru îngrijirea pielii uleioase, mature și poroase.

Acest remediu este eficient în tratamentul acneei și inflamației, tulburărilor de pigmentare, ridurilor faciale și edemelor. Aplicarea externă a uleiului înseamnă:

  • Utilizarea comprimatelor și a măștilor cu această substanță activă;
  • luând băi aromatice cu ulei;
  • efectuarea de sesiuni de masaj;
  • adăugând o cantitate mică de ulei la produsele utilizate în viața de zi cu zi, de exemplu, smântână, lapte de make-up sau tonic.

Deoarece uleiul de mandarine are un efect asupra pielii, este posibil să se injecteze această componentă nu numai pe față sau pe corp, ci și pe păr. Pentru o singură porție de șampon sau balsam, câteva picături sunt suficiente.

În același timp, uleiul de mandarine pentru păr este util ca remediu, combătând conținutul în exces de grăsimi, întărind rădăcinile și împiedicând reproducerea ciupercilor care duc la seboree. Pe baza uleiurilor esențiale fac măști de păr și tonici răcoritoare, care, pe lângă ulei de mandarine, includ decoctări pe bază de plante și alte ingrediente naturale.

Gatit machiaj de îndepărtare cu ulei de mandarine – video