Дан старих пилићаКада новорођенчад пада, скоро су немогуће разликовати један од другог. Али како се у овом случају носити са врло важним задатком, како одредити пол кокоши?

За искусне узгајиваче перади ово је питање неколико секунди, али они који тек почињу да узгајају живину морат ће поштено вежбати да би сте добили ову вештину.

Најтачнији резултат добијен је методом одређивања пола помоћу ДНК и проучавањем хромозомског сета птице. Међутим, мало је вероватно да ће ефикасне, али изузетно скупе и технички софистициране методе бити ускоро доступне обичним фармерима и власницима домаћинстава. Због тога, у мојој пракси, већина њих се држи стари, доказано велики број генерација кокошака и петлови методама, које се заснивају на спољним разликама и карактеристика понашања на риба.

Већ у двадесетој години, искусни узгајивачи перади могу да разликују полове пилићаДа добијете најтачнији одговор на питање: “Како разликовати пилетину од пилетине од пилетине?” Заиста је изузетно важно. Код куповине пилића или након рођења у инкубатору, одгајивач живине мора прецизно да представља састав формираног стада. Ако говоримо о расама меса, кужа ће бити срећна са петљама и добити јаја – не може се учинити без здравих, јаких пилића.

Најлакши начин је поделити пилиће у власнике раса, од којих петљи и пилићи разликују боју. У овом случају, чак и особа која први пут види живину први пут са задатком је погођена.

Али како да разликујемо петла од пилетине ако су пилићи “једно лице”?

Како одредити секс кокошке по величини?

Многи почетници пољопривредника сматрају да већим кравама, као и пилићима, има и више жена. Заиста, ова разлика постоји, али то је само 1-2 грама, ау неким случајевима правило уопште не функционише.

Желећи да знају како да утврди пол кокоши, много је ефикасније посматрати не због своје тежине, већ због спољних знакова. Код мужјака, на пример, већ у двадесет и четири сата, ноге су јаче и шире. Али, искусни узгајивачи перади вероватније вјерују у начин на који пилићи изгледају као перје летећег перја на крилима.

Related  Chov králikov doma na pozemku domácnosti

Како разликовати курац или кокош на крилима пилића?

Пичка у сексу може се одредити по репу крилаОвај метод је успјешан за власнике малих приватних фарми, као и за стручњаке великих фарми. Раст перја и његових особина су видљиви већ у првом дану након рођења, па закључци о сексу могу бити изведени по изгледу крила.

Како то разликовати пилиће од секса помоћу ове методе? Мужје перје су дуже код мушкараца, а распон крила је шири него у будућим кокошима истог доба. Жене на крилима могу видети перје различитих дужина. Тачност сортирања по овим карактеристикама је од 60 до 80%, што омогућава коришћење методе чак иу индустријским условима, подржавајући резултате са другим могућностима верификације.

Како препознати курац или пилетину према реакцијама пилећег рефлекса?

Пилетина подиже ноге, а пијетао се извлачиДуго је запажено да пилићи и петли различито одговарају различитим интервенцијама. Пре него што одредите пол кокоши на овај начин, пилиће се лагано покупе шапе, окренуте наопако за главом или положене на леђа. Кокошке девојчице обично рашири своје вратове, а будуће кокошке су, напротив, груписане заједно.

Слична реакција се може примијетити ако је нешто узнемирено, престрашите младе. Курочки одмах седи на стабло, а мушкарци желе да се пробуде и покушају да претрпе претњу.

Јапански начин како да разликујемо пилиће сексом

Међу стручњацима који раде на великим фармама, такозвани јапански метод проналаска пола рибе је чест. Иако тачност дефиниције достиже 95%, нећете моћи да користите ову технику без довољно вештине.

Пре него што одредите петљу или пилетину пилетину, у рукама је неопходно разумети структуру гениталних органа код пилића и знати њихове разлике.

Јапански начин одређивања пилећег подаМушкарци се могу одвојити од женки тако што у анусу откривају сексуалну грудвину која будућа кокошака немају:

  1. Прво треба да очистите дечији клоак из столице.
  2. Онда се пилетина ухвати у длан руке, окрену се и шапе се расте тако да је пљоснати огртач у видном пољу истраживача.
  3. Отвор треба да се одвоји, притиском на стомак, тако да унутрашњи уређај постаје јасно видљив.

Related  Pčelarski proizvodi i njihova upotreba od strane čovjeka

Што се тиче изгледа пилећег клоаца, петао или пилеће је у рукама живинца:

  1. Код пилића, клоаца изгледа као уредан сноп без видљивих избочина.
  2. Код мушкараца, у већини случајева, пронађена је сексуална туберкулоза.

Од немарни или неспособни руковања ове методе је ризик од повреде и продор инфекције у репродуктивним органима пилића, да спроведе студију може искусити само живине пољопривреднике. Иначе, болести се не може избјећи и дио стоке се може изгубити.

Како направити разлику између пилића адолесцената?

У другој половини првог месеца живота, птица се већ може разликовати по изгледу. Прво, можете одредити пол кокошке од перја. Код пилића формирана је раније и активније него у петљу, али величина мужева већ у тако младом добу може бити већа.

Цоцкерел месечне старостиДругог или трећег мјесеца, украшавање главе пениса постаје видљиво: чвор почиње да се формира, браду. У истој доби појављују се штрпе, које младе кокошке немају, облик и дужина репа се мењају.

Упркос многобројним постојећим начинима како распознати пилиће на поду, не може се дати стотинак гаранта тачности. Због тога људи који познају добро у домаћој фарми живине не ослањају се искључиво на једну методу, већ подржавају избор са резултатима неколико тестова.

Видео, како одредити пол кокоши, помоћи ће вам да пронађете прихватљиве методе за себе, добијете теоријско знање у овом питању и избегавате грешке када их користите у пракси.

Одређивање пола пилића у 24-часовном добу – видео