Инкубација препељених јаја Инкубатор за препелице је термостатска кутија са контролом влаге. Важно је током периода размножавања осигурати стабилност режима инкубације, контролисати могућност претварања јаја са потребном фреквенцијом. Инкубатор се може купити или саградити сопственим рукама.

Захтјеви за инкубацију препелица код куће

Заглављивање препелицеЈаја у инкубатору леже свеже, срушена у року од недељу дана. Да би се повећао принос пилића, родитељска акција се чува одвојено. Током 30 минута женке се наизменично постављају у кавез са 3-4 мужјака за ђубрење. Ово ће довести до 80% маркера.

Јаја су средње величине без пукотина, са чистом шкољком. Пре полагања јаја погледајте на овоскопу како бисте били сигурни да је ембрион присутан. Инкубатор је инсталиран на топлом и сувом месту.

За развој ембриона неопходни су одређени услови:

  1. Два дана у инкубатору одржавају температуру од 37,7 степени, влажност 60-70%, јаја се не преврћу.
  2. Петнаестог дана, јаја се прелазе након 2 часа како би спријечили да се ембрион држи у школи.
  3. Пре пиерцинг јаја у трајању од 2 дана температура треба смањити на 37,5, влажност за одржавање 90%, периодично наводњавање површине јаја од атомизатора.

Почетак прокљевих јајаРазвој пиле до пункције је 17 дана. Пиринећи пилићи треба да се осуше у инкубатору 24 сата.

Ембрион задржава виталност чак иу краткотрајном одсуству грејања. У том случају, јаја се уклањају из инкубатора и охладе на 15-18 степени. У будућности, инкубација препелице може да се настави, али ће се време ослобађања пилића померити.

Влажност у комори одржава се помоћу инсталираних блокова воде и подесивих вентилационих канала. Температура се подешава аутоматски или ручно помоћу прецизног термометра, а не затвореног. Да бисте окренули јаја без отварања коморе инкубатора за прећишћену мрежу са јајима скрените лево и десно 45 уз помоћ полуге, која се извлачи. Јаја у мрежи постављена су вертикално, са тупим завршетком.

Маса изливања препелица у инкубаторуПринос од 75% ствари се сматра нормалним. Преостала јаја могу бити неискориштена или “заспала”.

Related  Sadržaj zečeva u kavezu

Дизајн инкубатора за препелице из фабричке производње може имати аутоматизовану револуцију јаја, прецизну регулацију режима. Али обично су ови уређаји дизајнирани за стабилну исхрану. Резервна батерија није обезбеђена. Купљени инкубатори за препелице су универзални, могу узети пилиће и гослице, мијењати мрежу и начин рада. Међутим, камере у уређајима омогућавају полагање 100-300 јаја. Инкубатор је скуп. Због тога је често могуће видети сами инкубатор за препелице у руралној фарми.

Принципи изградње само-направљеног инкубатора

Домаћи инкубаторМноги дизајни термостата израђени од стране занатлија, са цртежима и упутствима по кораку могу се наћи у референтној литератури и на веб страницама. У зависности од практичног материјала, броја јаја у језичку, резервног извора енергије, није тешко одабрати одговарајући дизајн.

Одабрана је дрвена кутија одговарајуће величине. Да би се одржала стабилна температура и влажност, потребно је направити топлотну изолацију зидова. Спољашње стране, зидови могу бити прекривени плочама од полистирена, изолацијом ролне и шперпљењем на врху. Извршите завршну обраду унутрашње површине тако да можете опрати и дезинфиковати шупљину.

Савршено погодна за израду инкубатора за стару фрижидеру. Довољан волумен фотоапарата омогућава да се постигне издржљив функционални уређај.

Инкубатор из фрижидераДа посматрате стање јаја са врха, направите стакло, бушите неколико рупа да вентилирате комору. Да бисте инсталирали мреже са јајима, направите заустављаче и запечаћени отвор. Да бисте створили жељену влажност, инсталирајте испаривач на дну коморе. Мреже са јајима требају бити веће, тако да се препелице не удаве у купатилу.

За равномерно загријавање свих јаја у горњој и доњој мрежи, уграђен је унутрашњи вентилатор који се укључује периодично. Комора треба да има ваздушни простор довољан да претвори мреже са јајима на 45 и за манипулацију јајима. Изнад нивоа пода, послужавник са јајима мора бити најмање 10 цм. Удаљеност од плафона или стакла за горњи вид израчунава се у зависности од коришћеног грејања. Ако су то сијалице од 40 В, онда је растојање од њих на мрежу најмање 10 цм. Мреже се могу окретати у ручном и аутоматском режиму.

Касета за јаја може се извршити повлачењем пене рамом најлон линијом или другим материјалом. Главно стање, положено јаја не ваљају када окрећете лежиште, пецене пилиће не би требало да падну у ћелије.

Related  Zašto kokoši nisu kokoši, što treba raditi, što hraniti?

Полагање јаја за инкубацијуТипично, инкубација препелица код куће се врши помоћу напајања. За ванредне ситуације, потребно је размислити о повезивању батерије. Да бисте надгледали температуру у комори, потребно је купити термометар живине који се користи за праћење рада сензора температуре. Собни термометри не пружају жељену тачност. Термометар је инсталиран тако да се не додирује граната. Влажност се мери помоћу психометра.

Уклањање препелица у инкубатору код куће је лакше од других врста птица. Пилићи се изводе бољим, осуше у инкубатору док се не ископирају у року од 24-48 сати. Важно је направити мале магле у фотоапарату током изласка од малишана, тако да се шкољка лакше одваја када је кљун уништен.

Инкубатор треба монтирати на подигнуту платформу. Током индукционог периода не би требало бити изненадних шокова или шума. Изненађујуће, ембриони могу постати уплашени и замрзнути у развоју.

Повлачење препелица у инкубатору код куће ће смањити трошкове куповине младих животиња када се питање стави на месо. Једноставан уређај који ће смањити трошкове, омогућиће вам да посадите своју здраво птичје стадо.

Инкубација препелица – видео