Croton u jednom loncu s drugim biljkamaDekorativni listovi krotonova, koji obožavaju oba znalca i početnike u cvjećarstvu raznovrsnim oblicima i bojama, glavna su obilježja domaćica. Kad se kroton osuši i padne, a egzotično lijep, koji je nedavno ukrašavao sobu, gubi veći dio atraktivnosti, čini se da njegov vlasnik ima mnogo razloga za zabrinutost.

Kroton je osušio i lišće je palaS jedne strane, pad lišća s nižih slojeva stabljike je prirodan proces, nužno praćen pojavom na vrhu novog lišća. Vlasnik croton-a mora zvučati alarm ako:

  • izbojci su brzo uklonjeni;
  • čak i mlada lišća suši i umire;
  • krajevi lišća suha;
  • žućkanje i vlaženje očituje se u obliku mjesta u središtu listne ploče ili duž njegovih rubova;
  • dobitak nema vremena za nadoknadu gubitaka.

Zašto su Crotonovi suhi listovi? Koje su pogreške cvjećara i kako riješiti situaciju?

U većini slučajeva treba tražiti uzrok za kršenje skrbi postrojenja, mijenjanje uvjeta održavanja, na primjer, tijekom promjena sezone ili premještanje krton u drugu sobu. Ponekad kulturu prostorije utječu insekti koji negativno utječu na stanje lišća i potiskuju cijelu biljku.

Greške zalijevanja: Croton ostavlja suhe i pada

Najčešće, cvjećari, gledati njihove šarene, kao niti jedna druga biljka Croton lišća pao i izgubio turgor lišće postupno blijedi, nedovoljno zalijevanje vašeg ljubimca.

Posuda u zemlji mora biti stalno vlažna. Ljeti, veće, a zimi u manjoj mjeri, ali ne možete potpuno sušiti tlo. Ako Croton zalijevati često, ali hidratizirati samo površinski sloj, u smislu rasta korijena će biti pod deficit vode, koja neposredno utječu na zdravstveno stanje kulture, a lišće na prvom mjestu.

Croton lišće je njegova “signalna zastava”, promatrajući kako se može razumjeti što je zdravlje prostranog lijepog, je li skrb pravilno uređen i je li dovoljno skrb.

U jesensko-zimskom razdoblju croton treba zalijevati na minimumSuha tla pod crotonom znak je nadolazećih nevolja. Ali viška vlage također nije najbolji faktor za razvoj kulture. Posebno opasno je višak vode u hladnoj sezoni.

Related  Nezaboravni allium: slijetanje i briga na otvorenom terenu

Moguće je da odgovor na pitanje: “Zašto Croton pada lišće?” To će biti prekomjerno zalijevanje u jesensko-zimskom razdoblju. Iz stalnog boravka u mokrom podlogu na korijenju žarišta truleži pojavljuju se mrtvi dijelovi. Kao rezultat toga, biljka prestaje primati dovoljnu prehranu, a lišće kroton je suho i pada.

Upozorite da problem nije teško. Ako je pola sata nakon zalijevanja u staklenoj staklenoj vodi, potrebno ju je isušiti, a kod postavljanja kroton na dnu lonca dobiva se debeli sloj drenaže. Osim toga, ne zaboravite, uz smanjenje temperature sadržaja, zalijevanje se smanjuje.

Croton lišće pada od suhe zraka

Ne sviđa biljni i suhi zrakMeđu razlozima zbog kojih ostavlja suhe lišće, često se utvrdi da je cvjećarska pogreška prekomjerna sušenje zraka u sobi, na primjer, tijekom zimskih mjeseci kada grijanje radi.

I u ovom trenutku, a ljeti, biljka bi trebala biti omiljena toplim tušem, za koju je preuzet s trajnom mekom vodom. Koristan higijenski postupak za egzotičnog gosta briše pločice s vlažnom krpom. A za ovlaživanje zraka prikladno je koristiti specijalizirane kućanske aparate ili staviti posudu u ladicu s mokrom mahovinom ili ekspandiranom glinom.

Croton se osjeća dobro u sobi s visokom vlagomAko je u sobi u kojoj se nalazi biljka, stalno održava visoka vlažnost, cvjećar vjerojatno neće primijetiti da su krotonovi suhi listovi ili listovi prerano pada rano. U ovom slučaju, zeleno svjetlo živi puno duže nego u običnim sobnim uvjetima.

Ostati na suhom zraku slabi biljku i izaziva napade na takvim opasnim štetnikom zatvorenih usjeva, kao paukova. Ovo je još jedan razlog zašto croton ima isušene i pale lišće.

Zašto Croton ostaje suh kada se uvjeti mijenjaju?

Ponekad cvjetnici zaboravljaju da promjena vremena i sezone izvan prozora utječe i na zatvorene biljke.

Mladi kroton na prozoruPostavlja pitanje: “Što ako kroton ostavlja pada?”, Cvjećar mora obratiti pozornost na temperaturne uvjete sadržaja biljke:

  1. Kada je soba hladnija od +14 ° C, rast i ostali vitalni procesi su usporeni do te mjere da su vrhovi lišća krunske suhe, a zatim biljka i potpuno odbacuje lišće.
  2. Na temperaturama iznad + 24 ° C i niske vlažnosti zraka, vidjet ćete kako se lišće krotonaca spustilo.

Related  Mogući problemi u uzgoju ciklama: uzroci i načini njihovog uklanjanja

Crotones u posudama u dvorištuCroton spusti lišće i pod izravne zrake sunca. Kada takav utjecaj bude kratkotrajan, ništa strašno neće dogoditi. Potrebno je vratiti se ljubljenoj polusjenici biljke i lišće će vratiti izvornu elastičnost i ljepotu. Ali dugačka sunčanja ispod užarenih zraka dovode do ugnjetavanja cvijeta. Kao rezultat toga, lišće pada s kroton.

Ako ne vratite cvijet u ugodan okoliš, situacija će se pogoršati do smrti kuće.

Nije isključeno da kroton gubi lišće, bez hrane. Ostavljanje lišća, čak iu uobičajenim uvjetima i dovoljno zalijevanja, ukazuje na potrebu transplantacije ili gornjeg odijela velike kulture prostorije.

Video o problemima skrbi o krotonu