Nevjerojatna ljepota soba hibiskusaThe hibiscus prikazan na fotografiji, home care zahtijeva malo, ali pozitivno je opipljiv. Ogroman cvjetovi, prekrasni lišće – ne sva dostojanstvo kućnog ljubimca. Od brojnih vrsta hibiskusa, samo se kineska ruža naselila u ljudskom stanu. Posebno nam se sviđa soba s hibiskusom u prostranoj seoskoj kući, postavljenoj u gornjoj sobi, tako da od jutra do noći struji struja svjetlosti.

Korisna svojstva unutarnjeg hibiskusa

Hibiscus služi kao skrbnik ljudi u kućiSa stajališta feng shui, soba s hibiskusom, prikazana na fotografiji, privlači dobro u kuću, apsorbira crnu energiju, štiti ljude. Da bi apsorbirali štetne tvari iz zraka, pročišćavajući time, hibiskus je sposoban. Ali iz cvjetova ove biljke možete pripremiti lijekove koji pomažu kod unutarnjih bolesti.

U sobi gdje postoji hibiskus, uvijek svjež zrakInfuzije lišća i cvjetova pomažu očistiti kožu, želuca s lišća se nanosi na čir i kuhanje. Dakle, u lijepoj biljci skriva se kućni lijek.

Čajni karkade, omiljeni mnogim pićem, dobivaju se od cvjetova hibiskusa. Koristan je za hipertenzivne pacijente i pomaže u borbi sa žgarom s teškom hranom.

Vlaženje zraka zbog isparavanja vlage iz gornjeg sloja tla, kontemplacija prekrasnog cvjetnog grma stvara zdravo zrake i ublažava unutarnju napetost. O tome svjedoče hibiskus na fotografiji.

Kućni sadržaj kineske ruže

mladi hibiskusTrebat će godinu dana, potrebno je nekoliko transplantacija prije nego što cvijet bude središnje mjesto u sastavu. U podu, zimzeleno stablo s tamnim slomljenim lišćem privlači divljenje pogleda gosta. Uz dobru njegu, cvijet od hibiskusa živi dugo. Treba malo pažnje i briga:

  • određeni sastav zemlje i lonac za rast;
  • dobro osvijetljeno mjesto bez izravnih sunčevih zraka;
  • zalijevanje i hranjenje;
  • formiranje grma;
  • zaštitu od bolesti i štetočina.

Hibiscus treba pomoćOsim toga, biljka treba promatrati ljetne i zimske uvjete zatočeništva i jako se ne sviđa nacrt. Signalni znak da biljka pati, to će biti žutiranje lišća, ispuštanje lišća i neotvorenih pupova.

Related  Sadnja gomolja anemona u otvorenom terenu i briga za biljke

Kako se brinuti za hibiskus u kući, analizirat ćemo u fazama od trenutka kupnje.

Poput mnogih zatvorenih biljaka, hibiskus ne treba lonac “rasti”. Prilikom podizanja posuđa za sadnju biljke, morate osigurati da postoje drenažne rupe i stvoriti dobar drenažni sloj s tradicionalnim materijalima ili posebnim – Seramis granulatom. Upotreba posebnog sastava zasit će tlo s potrebnim mikrofertilizatorima za hibiskus cvijet sobe. Sastav zemljišta za sadnju je jednostavan:

  • glineni travnjak – 2 dijela;
  • list i humus – 1 komad;
  • pijesak, ugljen, vermikulit – kao dodatke malo po malo.

Cvjetni presaditi u prostrani lonacZa transplantaciju ili transplantaciju biljke u mladoj dobi potrebno je svake godine u većem loncu, ali samo u proljeće. Sazrijevaniji grm se češće transplantira, a zatim se mijenja gornji sloj zemlje. Prilikom presađivanja, stari korijeni tamne boje mogu se obrisati čistim alatom. Svježi mladi korijeni koriste se za hranjenje biljke.

Osvjetljenje igra važnu ulogu u ukrašavanju grma. U hladu, hibiskus ne cvjeta, ljeti i zimi treba stajati na svjetlu. Ako je sunce zapaljeno, soba s hibiskusom mora biti osjenčana. Ljeti je temperatura cca 18-25 stupnjeva cvijeta ugodna. No, to je toplije, češće zalijevanje i prskanje cvijeta. Zimi, čuvanje u hladnim uvjetima, ali ne niže od 12 stupnjeva, izazvat će ljeto nereda cvijeća.

Voda biljka s mekom stajaćem vodom bez tragova klora. Pogrešno navodnjavanje često izaziva bolesti. Stoga se biljka ne može sušiti – to će odbaciti lišće i cvijeće.lišće hibiskusa pada Iz korijenja truleži s posljedičnim posljedicama. Od tvrdog, hladnog i zahrđalog vodenog lišća će postati žuta, koja prikazuje fotografije, hibiskus kod kuće s nepravilnom skrbi.

Za dobar razvoj biljka zahtijeva opću gnojidbu tijekom cvatnje. U proljeće, za razvoj zelene mase, biljka treba dušik, ali ne mnogo. Za oštre cvjetnice potreban je hibiskus u fosforu. A za dobar razvoj grma potreban je kalij. Bolje je kupiti gotovu formulaciju topivih gnojiva za biljke cvjetnice.

Related  Ožujski napori na cvjetnjaku: što učiniti s unutarnjim i vrtnim cvjetovima

Pomlađivanje starog grmaZa dobru cvjetnu sobu hibiskusa s pažnjom kod kuće potrebni su obrezivanje. Cvijeće se formiraju samo na mladim granama. Nakon obrezivanja, grana daje nove izbojke, na kojima se formiraju cvjetovi.

Načine reprodukcije kineske ruže

razmnožavanje hibiskusa reznicamaPropagiranje cvijeta može biti sjeme, reznice. Najlakši način da dobijete rez. Kada su biljke obrezane, vrh se koristi za reprodukciju. Prosijavanje reznica u vodi ili vlažnog pijeska u toplinu. mladi hibiskusi iz reznicaPojavio korijeni su malo narasli i produži stalno mjesto u čašu s promjerom od 10 cm. Uz pravilnu njegu, novi Rastishka cvatu u istoj godini.prvo cvjetanje hibiskusa

Sjeme se preporučuje za uzgoj u proljeće. Germinacija se provodi s nižim zagrijavanjem na 25-27 stupnjeva. Uronite u sadnice nakon pojave dvaju pravih listova. Cvatnje mladih biljaka pojavit će se u trećoj ili kasnijoj godini.

Briga za bolesnu biljku

hibiskus treba pomoćKako se brinuti za hibiskus ako je bolestan? Potrebno je analizirati zašto cvijet kapi lišće ili cvijeće. Prva stvar koju trebate učiniti je stvaranje pravih uvjeta pritvora. Ako bolest ne uspije proći u kronični oblik, nakon dva tjedna rezultati će biti vidljivi.

hibiskus je bolestanKao sprečavanje naseljavanja grmlja od insekata, možete koristiti tuš za lišće, Voda će oprati prašinu, lisne uši, neće dopustiti da kolonija organizira pauk. Kemijsko zaštitno sredstvo se koristi nakon tradicionalnih metoda čišćenja.

Razmotrimo glavne razloge i načine njihovog uklanjanja:

problem razlog Načini rješenja
Napadi na štetočine Smanjena biljka. Koristite zaštitnu opremu, presadite u novo tlo.
Bakterijske gljivične bolesti Hladno je, vlažno, tamno. Poboljšati uvjete pritvora, provesti revizija korijena s transplantacijom i tretirati ih fungicidima.
Lišće postaje žuto, vene zelene Zalijevanje hladnom, tvrdom, kloriranom vodom, hladnom i vlažnom. Promijenite uvjete zadržavanja, promijenite tlo i dodajte željezo vitriol u vodu za navodnjavanje. Stavite hibiskus u vrućinu. Zaštitite od nacrta.
Nema cvjetova i pupova Puno dušika, zimi je biljka nije počivala u hladnoći. Poboljšati rasvjetu, stvoriti uvjete za stvaranje bubrega, smanjiti udio dušika u gnojiva.
Buds i pupoljci pada Oštro je promijenio temperaturni režim i uvjete zadržavanja. Stavite toplinu, hranite fosfor, provjerite prisutnost štetočina insekata. Okrenite lonac i promijenite mjesto tijekom cvatnje ne može.

Related  Kako pravilno uzimati lubenicu ulja?

Takvi su jednostavni uzroci slabog soka hibiskusa.

Video o brigu o hibiscusu prostorije