Зандедескиа припада породици ароид-аЗантеидеска је позната под називом Цалла, узгаја се као цветни простор у затвореном и стакленику. Брига код куће за зандедеские није баш тешко. Међутим, постављање на прозору биљке из фамилије ароиде, морате предузети мере предострожности – биљка је отровна. Лепота каласа у њеном цвету. Цоб, заштићен прелепим веојем – главна предност биљака. Брацт је светао, али након опрашивања кукуруз, палес и пружа додатну исхрану семену.

Цалла захтеви за садржај собе

Да бисте добили лепу биљку, потребно је створити услове блиских природнимДа бисте раст зандедескииу, као на слици, морате стварати њене природне услове. У лето, биљка је просперитетна у врту на сунцу са ветровне стране. Зантеидески се не плаши сунчевих зрака, али се плаши нацрта. На прозору биљка у сезони са кратким даном треба пуно позадинско осветљење. Осветљење треба да буде 12-14 сати. На јужном прозору зандедескуиу притениат од подневног сунца. Температура лети је 20-23 степени, зими око 13 за цвет ће бити у праву.

Боље од других врста, етиопски зандериди осећају се на прозору. Цветно црево је покривено дугачком траком. Цвеће ове врсте на крају зиме и задовољава њену лепоту више од месец дана.

Ако у неги каласа није предвиђено сјемење семена, након цвјетања, стрелица мора бити резана оштрим ножем. Стога су силе биљке спашене на формирању семена.

Карактеристике агротехнике етиопијских каласа

Цандела зандедесиа треба обилно заливањеПериод одмора долази одмах након цвјетања. Због тога је неопходно одржати температуру од 18 до 20 степени. Испод 160 Цветом се може разболети. У току преосталог времена заливање се врши само да би се задржао влажност у тлу за 1,5 до 2 месеца. У овом тренутку се део лишћа исушује. Али важно је постепено смирити биљку, смањити проток влажности, а такође и тачно и уклонити цвет из хибернације.

Обилно заливање у зони зандедескои је потребно само током цветања. Сипајте меку воду након поравнања. Прекомерна влага може убити меснати корен.

Влажан ваздух ће помоћи да задржите прелепе листове у каласу. Због тога су прскани, окупани под тушем. Овлаживач, палета с шљунком и маховином, акваријум ће одушевити биљку.

Related  Како правилно садити ананас како би се одрадила прелепа биљка

Важна техника за неговање зандедеские код куће је годишња садња гомољака у новом подлогу. За рано цветање крајем лета, гомољи се пресадјују у свеже тло без закопавања цервикса. Истовремено се врши одвајање малих кртола за репродукцију.

Тубер оф ЗантедескииНодуле су резане стерилизованим ножем, осушене и посејане у засебном стаклу.

У соби је потребан велики лонац за зандедески. У блиским цвећима цвеће не може да чека. За сезону је земља исцрпљена и ђубрива његова плодност не могу бити обновљена.

Када се пресађивање стандардног прајмера користи за прелепе цветне биљке. Можете направити смешу помоћу:

  • плодна трава из пшенице – 2 делова;
  • хумус – 1 део;
  • тресет – 1 део;
  • калцирани речни песак – 1 део;
  • лист листова – 1 део.

Приближно на таквом земљишту зандедеска расте у природном окружењу. Могуће је расти цвет на хидропоници. У мјешавинама ђубрива треба пуно фосфора и мало азота. Онда обилује цветом.

Грешке бриге о зандедеские код куће и последице

У биљци су потребна ђубрива која садрже фосфор и азотИзбор пространог контејнера за цвет је одлучујући фактор за стварање моћне грме и бројних педунула. Али декоративност грмља није мање погођена:

  • ниво осветљења постројења током вегетације;
  • температурни услови;
  • преовлађивање у ђубриво азотне компоненте.

Прекрасни листови ће се исушити ако постројење стоји у ветру или није хидратизовано. Поред тога, на сувом ваздуху биће бујица затворених биљака – паук мита.

Биљку могу напасти апхиди, бијелци. Ако соапско рјешење не помогне, мораћете више пута наносити инсектициде за чишћење цвијета.

Заливање, збрињавање и трансплантација зандедескии – видео