Драцаена мирисна у унутрашњостиУ топлој клими централне и западне Африке, многи представници биљног свијета су велики евергреенс. Женски змај, који се налазе у пола туцета афричких држава, у природи расте до 6 метара у висину и упечатљив бујне сјајном лишће, густо покрива стабљике усправно.

Драцаена мирисна: карактеристике кућанице

Код куће, ова врста драцаене није ништа импресивнија, већ су димензије биљке много скромније. Круна највиших сорти не прелази 1,5-2 метара у висини. Али главни украс ове врсте није величина, већ закривљени, сјајни листови засићене боје. У поткровачкој култури најсјајније сорте мирисне драцаене са листовима од 60 цм дуге су данас веома популарне, комбинујући тамне и светло зелене боје, кремасто жуте и беле.

Млада Драцаена мириснаФотографија мирисног драцакуе је најбоља илустрација необичне природе културе. У природи, одрасли вишегодишњи драцаенс цветају. Са врха листичног утичнице налази се моћна цвјетна кутија на којој се отварају многа мала пухаста цвијеће бијело-зелене боје. За разлику од сродних врста, цвијеће мирисне драцаене шири се око округа прилично пријатан мирис, због чега је назван декоративни изглед.

У условима стана, драцаена блоом изузетно ретко. Мирисна сорта није изузетак. Али зелени или шарени примерак савршено се уклапа у било који унутрашњост и постаје главна декорација простора.

Необична лепота једног афричког госта није једина врста врсте. Због непрецизности драцаене, мирисна нега за њу не узима много времена и труда.Цветање драценије мирисне у природи

Брига о драцаена мирису код куће: фотографија и опис радова

Све драцене су идеалне биљке за држање у затвореном простору. Они су незахтевни према саставу и исхрани земљишта, лако толеришу постављање у пенумбру. Не треба никаква посебна брига и дражен мирис. Одлично расте на западним и источним прозорима, на логгиама и на задњој страни соба.

Сорте са зеленим листовима су отпорне на ниску осветљеност. Ако у кући је било Драцена са светлом пругаста лишће, потребно је да нађе место светлија, или цртеж на листу плочама избледети или чак нестану.

Драцаена мирисна на прозоруКао и друге културе у собама, драцаена мирисна, на слици, не воле нацрте:

 • у летњим данима биљка је удобна на температури од 19 до 25 ° Ц;
 • Зими, простор у коме се налази цвет треба да буде нешто хладнији, око 10-14 ° Ц.

Related  Упознати се са врстама Васхтоније за узгој куће

Да би се одржала лепота лишћа и њена древна сочност, обезбедила се повећана влажност. Ово је нарочито важно у топлој сезони, када биљка не само активно развија, већ и испарава влагу. Љети и у другим месецима године корисно је обрисати листове влажном крпом. Таква брига за мирисна драцаена побољшаће изглед драцаене и помоћи биљци да дише.

Савети листова сувиСа променом сезоне, потреба за водом се мења. Пре свега, ово се односи на количину наводњене воде која се ослања на културу:

 1. Љети, земљак испод биљке треба да буде мало влажан, а његово сушење прети да промени боју листја и његову смрћу.
 2. Зими, са смањеном температуром, додатна влага је још опаснија. Претерано влажно земљиште је узрок труљења коријенског система. Изузетак је ситуација када мирис Драцаена не иде на зимовање. У топлом, сувом ваздуху култура мора бити залијевана и посипана.

Обично заливање се обавља два пута недељно у лето, а не чешће 1 пута за две недеље у зими.

Одстрањивање површинског слоја тла под биљком:

 • повољан утицај на стање коријенског система;
 • регулише влажност подлоге;
 • повећава пенетрацију кисеоника у њега.

Вода драцаенаУ оквиру целогодишње бриге о драценији мирисним, код куће, као на слици, биљке нужно напајају:

 • У топле сезоне, комплексне композиције за палме и драцене примењују се два пута месечно;
 • У зимским месецима, размаци измедју прелива се дуплирају.

Прва трансплантација чека младу Драцаену мирисну 2-3 године након садње. Осим тога, одрасли узорци се преносе на посуде већег капацитета сваких 3-4 године. Подлога за Дразенс свих врста је неопходна, лагана. Оптимално да узмемо специјализовану мешавину за палме и додамо мало спхагнума, комадиће црвене цигле и здробљеног угља. На дну лонца потребан је снажан дренажни слој како би се уклонила вишак влаге.

Обрезивање и репродукција драцаена мириса

Мирисна драцаена одрасла изгледа као палмаСтарији и виши постају драхена, приказана на фотографији, мирисна, више попут палме. Стари листови, сушење, остављају пртљажник, који остаје голи и без бочних пуцања.

Related  Израђујемо цвијеће у викендици за букете, фотографије занимљивих композиција

Биљка за одрасле код куће захтева уређај за подршку, али ова мера не помаже када се украсе украсе.

У овом случају је разумно прибегавати ажурирању. Драцаена пресеца врх пуцања са 5 до 7 листова. Голи труп покривен је пакетом и остављен у топлини. Приближно месец дана касније пупчари који су пробудили почињу да формирају додатна бочна пуцања. Као резултат, биљка је скраћена, постаје све величанствена и занимљива.

Украсно украшавање прценка мирисноПреостали врх драцаене не би требао бити бачен. Лепа је апикална стабла за корење и одгој мирисне драцаене.

Доњи део врха:

 • ослобађање од неколико листова у основи реза;
 • стављени у воду додавањем дробљеног угља или неколико центиметара дубоко у мешавину песка, спхагнума и тресета.

Под филмом или под условима стакленика, драцаена ће дати корене за 3-4 недеље. Тако да можете постати власник нове копије декоративне културе. Најлакше је пропагирати мирисна драцаена у пролеће или у другој половини лета.

Видео о бризи драцаене мирисне куће