Ananas modner på plantasjenFolk som først så ananasplanta, tror nesten ikke at det ikke er en tropisk busk, som pleide å leve i forhold til mangel på fuktighet, men gress. Avhengig av variasjon og variasjon kan individuelle prøver vokse opptil to meter i høyden, og diameteren på rosettet av harde blad varierer fra 1 til 2,5 meter. Og likevel ananas er en urteaktig flerårig plante som har blitt brukt av mennesker i mange århundrer.

Selv før oppdagelsen av det amerikanske kontinentet vokste lokale stammer ananas for å produsere søt og sur frukt og sterk fiber, som ble brukt til å lage klær, matter, fiskegarn og kurver.

Og i dag er kulturen anerkjent som en av de viktigste for landbrukslandene i det tropiske beltet. Ananas vokser på store plantasjer ikke bare i Sør- og Mellom-Amerika, men også i den asiatiske regionen, Australia og en rekke afrikanske land. I et temperert klima er det mulig å dyrke ananas i drivhuse. Og på husvinduet og hagen er denne kulturen brukt som en spektakulær dekorativ plante.

Hvordan vokser ananas?

Blomstrende knoppdannelseSiden ananas er en flerårig plante, tilbringer den de første månedene etter planting for å skape et bladutløp. På denne tiden vokser tønnen og tykkes i lengder fra 20 til 80 cm, hvorfra smale, spiky blader sett tett spiralformet.

Til tross for stivheten og tilstedeværelsen av skarpe spines på kantene av mange varianter, er bladene på kuttet veldig saftige.

Dette skyldes det faktum at planter i noen steder opplever en alvorlig mangel på fuktighet på steder av opprinnelige habitat. Det er under vannkolleksjonen og den konkavformede bladplaten er utformet slik at regndråper og dugg ruller ned til stammen og ned den, der i bakken nær ananaset er det et overflate, muskelsystem.

Blomsten av ananas løsesVannet akkumuleres i bladets saftige papirmasse, slik at det senere, om nødvendig, støtter hele planten og dannelsen av fosteret. Hvor mye ananas vokser til det øyeblikk da det ser ut på frukten? Ananas er klar for blomstring 12-18 måneder etter planting. Begrepet kan variere avhengig av variasjon og plantesort, men prosessen med dannelse av inflorescence og fosteret er lik i alle arter.

Blomstring og utseende av eggstokkenePå den langstrakte, bladløse fortsettelsen av stammen, blir de små blomstene kombinert til en tett spiketblomstring avslørt. Antallet corollas, ikke mer enn 1,5-2 cm lange og har en lilla eller rosa-violett farge, kan være opptil to hundre i blomsterstanden. Først utvider de biseksuelle blomstene i de nedre nivåene, og blomstringen sprer seg til de øvre knopper.

Eggstokkene representerer bær, som etter dannelse begynner å fusjonere med hverandre, og danner en saftig ananas kjent for alle under en enkelt fast hud.

For modning av gjødsel tar det fra 3 til 6 måneder, hvorpå det er avskåret. Og hvordan vokser ananas?

Etter hvert som fosteret modner, begynner planten rask dannelse av datter laterale skudd, plassert både i bladets aksler og ved rosettens underlag, så vel som under selve dysen. Når den saftige frukten er kuttet, mister anlegget det viktigste vekstpunktet, og videreutvikling kan fortsette på grunn av nye skudd.

Ripe ananasfrukt for å smake fuglerDet skjer hvis ananas vokser i naturen. Og ikke frukter kuttet av mennesket, hvorav i villananas er små, opp til 3 mm i lengde, frø og laterale prosesser er måter å fortsette liv og kulturutvikling.

Frø av frukt spist av dyr og fugler, faller i bakken, gi et nytt skudd, og skudd fra bihulene gjør det enkelt å slå rot.

Men i ananas, solgt i butikker, selv om du ser nøye ut, er det lite sannsynlig at du vil finne minst et par frø. Hvordan vokser ananas på plantasjer og i drivhus? Og hvor forsvinner frøene?

Hvordan vokse ananas på plantasjer?

På plantasjene dyrkes ananas fra rotte petiolerSiden ananas har blitt ekstremt populær over hele verden, dyrkes den ikke bare av bønder i Sør- og Mellom-Amerika, der planten først ble oppdaget og vokst fra uendelig tid, men også i andre regioner som er egnet for klimatiske forhold. De største ananasplantasjene finnes i Asia, Sør-Afrika, Australia og Sør-USA.

Her dyrkes kulturen av intensiv teknologi ved bruk av store frukter med tidlig modning. I bakken faller ananas i form av rotte stiklinger med en lengde på minst 20 centimeter. Planter plantes i to-rads måte, og gir en avstand på ca 1,5-2 meter mellom individuelle ananas og å gjøre bredere rader.

De beste varianter kan blomstre så tidlig som 12 måneder etter planting i bakken. Når avlingen høstes, høstes plantene, og nye planter blir tatt fra skuddene fra skuddene i bladbunnene.

I tropene, ved hjelp av mekanisert vanning, moderne forberedelser for bekjempelse av skadedyr og sykdommer, samt gjødsling og gjødsling, er det mulig å oppnå opptil tre avlinger om året i åpen bakke.

Men ikke alt er så enkelt i voksende ananas på plantasjer. Det viser seg at for å få en massiv planlagt planteavling gjør du blomstrer. Hvis tidligere vanlig røyk av branner ble brukt til dette, så tar de seg til prosesseringsanlegg med acetylen. Bare under innflytelse av gas ananas på plantasjene begynner å legge blomsterknopper.

høstingBlomsten som vises på den lange peduncle, reduserer ikke bøndenes bekymringer. Det viser seg at det er mulig å oppnå frukt modning, der det ikke er frø eller bare deres rudiments, ved å hindre kryssbestøvning av planter.

For å gjøre dette, bruk beskyttende tiltak mot insekter, og til og med på hver inflorescence ha på deg beskyttende hetter. Tross alt, i Hawaii, for eksempel, planter av denne arten som å pollinere ikke bier eller sommerfugler, men kolibrier.

Ananas i et drivhus: en uvanlig avling fra et forstadsområde

Voksende ananas i drivhusetStarter fra det XVI århundre i Europa, ananas, som velkommen gjester fra de søramerikanske tropene, dyrket i veksthus. I dag er det også mulig, særlig fordi moderne teknologi gjør det enkelt å ta vare på ananas i drivhuset og redusere prisen på innholdet. På grunn av rotsystemet ananas behov overflate-type i bakken er begrenset til et lag på ca. 20 cm. Intelligent planlegging av vanning og gjødsling og organisering av ytterligere belysning i 6-8 timer, vokser ananas, som avbildet, er ikke verre enn tropisk plantasje.

Den optimale temperaturen for dyrking av denne kulturen er 23-30 ° C. En lavere eller høyere temperaturbakgrunn påvirker betydelig utviklingsgraden av planter som svekker og kan bli utsatt for alle slags sykdommer og skadedyrsangrep.

Bakken for ananas er spesielt forberedt, blander hagen jord, humus, perlit, torv og legger knust trekull. Planter er gode for litt økt surhet, hvorav i jorda kan nå 4,0-5,0 enheter. Ved vedlikehold kan ananas i drivhuset bli vannet med surgjort varmt vann. Fuktighet for vanning og vanning av løvet bør ikke være kaldere enn luft. Fukt den samme jorda forsiktig, for ikke å forårsake stagnasjon av vann og forfall av rotsystemet og stammen.

Ved vanning av ananas bruk varmt surgjort vannSom ananas på en plantasje behandles planter også med acetylen eller fumigeres flere ganger med røyk for å produsere en avling. Hvor mange ananas vokser i drivhusforholdene, når kan vi vente på den første høsten? Ved bruk av høykvalitets plantemateriale, forsiktig pleie og befruktning av planting i løpet av sin aktive vekst, er tidspunktet for å oppnå modne ananas i et drivhus ikke mer enn i et åpent felt.

Ananas i en krukke

Ananas vokst i en gryteSom en potted ananas kultur er mye brukt i USA, i Sør-Europa og andre land med et varmt klima. En spektakulær stor plante pryder perfekt hagen og huset. I dette tilfellet brukes ikke planter av arten Ananas comosus var til planting oftere. comosus, kjent for alle på hyllene til fruktbutikker, og hans nære slektninger – dekorative småfruktede varianter.

Spesielt interessant plantearter Erectifolius, Ananassoides og Bracteatus med spiselige små frukter og noen ganger fargerik lyse løvverk. Frukt på toppen av skuddene av planter, selvfølgelig, underlegne i smak, ananas plantasje fra et drivhus eller hvor som helst i Puerto Rico.Hjemme blir ananas vokst fra en tuft

Hvis du ønsker å få en virkelig søt ananas hjemme, må du prøve å vokse den fra toppen av frukten som er kjøpt i butikken.

For å forstå alle finesser av prosessen, kan du se bilder og videoer om hvordan ananas vokser og hva omsorg denne kulturen trenger. Kompleksiteten i omsorg for ananas i potten er å gi den nødvendige temperaturen for anlegget, i henhold til reglene for vanning og fôring. Men ser på veksten av ananas, du kan lære å svare på forespørsler fra et grønt kjæledyr. Og etter 1-1,5 år etter planting kommer tiden til å gjøre planten blomstre og bære frukt.

Video – hvordan ananas vokser