Tropisk flora - anthuriumAnthurier som kom till Europa på XIX-talet lockade bara i slutet av förra seklet uppmärksamheten hos fläktar inom inomhusbruk. I dag står till förfogande för alla som inte är likgiltiga för företrädare för den tropiska floran, nästan 30 arter och 80 hybridsorter av anthurium.

Bland de växter som odlas i omgivningsförhållanden är inte bara blomningen av kultur, men också intressanta vinstockar och prydnads lövträd, väcka uppmärksamhet inte blomställningar och uttrycks brokiga blad.

Samtidigt är alla dessa olika arter anthurier som kräver en behaglig atmosfär och regelbunden vård. Eftersom tillväxtförhållandena för människor från troperna i Sydamerika ligger ganska nära, har rumsomsorgen för anthuriums många gemensamma drag.

Temperaturbetingelser för odling av anthurium

Anthurium gillar inte plötsliga förändringar i temperatur, utkast och kallvindAnthurier anses vara opretentiösa växter, och samtidigt som de behåller bekväma förhållanden för dem, är de nöjda med ljust elastiskt blad och frekvent blomning. Tropikerna invånare klarar sig bra på fönsterbänkarna i vanliga lägenheter, innehåll med temperaturer på ca 22-24 ° C. Under kalla perioder, när temperaturbakgrunden i huset faller, i luften, kyls till 15-17 ° C. En liten temperaturminskning är möjlig på natten, och även om vintern, om växten går in i en period av relativ dormitet.

Anthurium gillar inte plötsliga förändringar i temperatur, utkast och kallvind.

När du tar hand om ett anthurium hemma kan du minska risken för att rötterna av en växt svalnar på en kall fönsterfönster. För detta kan potten höjas, eller ett skikt av värmeisolering av skum kan placeras under den.

Belysning inom ramen för vård av ett rum anthurium

Anthurium tolererar inte direkt solljusVäxande i skuggan av större växter, tolererar anthurier lätt skuggan, och i den ljusa solen kan det allvarligt lida. Det bästa stället för både starkblommande och lövformar är de östra och västra fönstren. Om detta inte är möjligt, i södra fönstret, kan du skapa rätt förutsättningar för att odla ett anthurium genom att skugga potten eller flytta den bort från glaset in i rummet.

På varma sommardagar är det bra att placera anthurium i luften, vilket ger växter skydd mot stark vind, direkta solstrålar och nederbörd.

På den dåliga hälsan hos växten på grund av överskott av solsignalen brinner brun torkning på bladplattorna och snabb torkning av markytan.

Men bristen på ljus säger gult lövverk, dess pallor och alltför långa sticklingar. Detta händer på norra sidan, såväl som på vintern. Organisationen av ytterligare belysning hjälper inte bara till att ordna vården av det inomhus anthurium utan stimulerar även blomningen.

Related  En anspråkslös hybrid av Cumbria orkidéer

Vattning anthurium hemma

Anthurium behöver måttlig vattningNybörjare av blomsterhandlare har ibland den felaktiga åsikten att tropiska växter kräver riklig och frekvent vattning. Och som en följd av en sådan felaktig avgång lider anthurier hemma av överdriven jordfuktighet. I själva verket vattnar växter av familjen Aroid är det viktigt att känna till åtgärden.

Skadlig som överdriven vattning och underhåll av gröna husdjur i det torkade upplagret.

Samtidigt är vattendragning av marken farligare, eftersom det kan orsaka rubbning av rotsystemet och utveckling av sen råtta. Därför måste den fukt som samlas i droppbrickan, i synnerhet i anthuriet i ett kallt rum, avlägsnas. Och mellan vattnet bör jordens övre lager bli nästan torrt.

Anthurium löv torkas med en fuktig svampUnder varma sommardagar, och i ett uppvärmt rum, om blomman odlas under artificiell belysning, ta hand om krukväxter anthurium bör innehålla mer frekvent vattning och behandling av bladverket med en fuktig svamp. En sådan åtgärd förbättrar inte bara växternas utseende, men underlättar också andningen.

För överdriven bevattningsvattenhårdhet, liksom för överflödig vattning, reagerar växterna genom utseendet av svarta eller mörkbruna fläckar på plåtarna.

Som ett resultat är ett sådant fel i vården av anthurium i hemmet sämre, och det drabbade bladet kan inte längre fullt ut uppfylla sina funktioner. Du kan mildra fukt genom att tillsätta lite citronsyra. För vattning använd ett varmt, hållbart eller tinat vatten.

Fuktighet för anthurium

Betydligt mer än markens fuktinnehåll är anthurium viktigt för hög luftfuktighet.

För god växtutveckling har en luftfuktighet på mer än 80%För att skapa de nödvändiga tillväxtförhållandena för anthuriumet är det nödvändigt att ta hand om atmosfärens luftfuktighet i en nivå av 75-85%. För att göra detta kan du använda:

  • bevattning av den gröna delen med varmt vatten;
  • hushållsbefuktare;
  • handverktyg, inklusive staging en kruka med en växt i en pall fylld med en våt grus.

Related  Vi bekanta oss med olika typer av Echeveria från bilden och en kort beskrivning

För att förhindra att bladen blir färgade och svarta på en sval plats är det viktigt att övervaka sin torrhet. Detsamma gäller blomställningar, som ofta lider av fel rumsomsorg av anthurium. Det får inte tillåtas att få vatten på anthuriums dekorativa löv, där de inte är släta, men matta texturerade blad.

Under uppvärmningssäsongen kan luftkvalitetssensitiva sorter och anthuriumarter bringas närmare vattenkällor, till exempel dekorativa fontäner i väl upplysta badrum.

Anthurium krav på jord

Luftrötter och unika bärAtt, som på bilden, anthurium hemma väl blommat, växte och frukter, behöver den mest ljusstrukturerade substratet med ett pH av 5,5-6,0 enheter surhet. Eftersom rötterna av många arter av Anthurium anpassad för konsumtion av fukt och näringsämnen, och luft och små ansamlingar av humus på stammar och rötter av stora träd i den täta tunga jordblandningen de kommer att vara obekväma, och de kan ruttna.

För beredning av jordblandning kan användas:

  • torv torv, rensad av externa inclusions;
  • lövmarken;
  • sand;
  • bark av barrträd, förkokta och krossade.

På två delar av jorden och torv behövs en del sand och bark. I marken kan man lägga till krossat kol, vilket inte bara positivt påverkar blandningens struktur, men tjänar också till att desinficera jorden. Ett bra tillsatsmedel för antropitiska anthurier är sphagnummos och perlit, vilket löser bort varje färdig jordblandning från affären.

Anthurium behöver en lätt primerDetaljer om plantering, vattning och skapande av andra villkor för växten kommer att berätta en video om hur man bryr sig om ett anturium hemma. Med grundläggande idéer om livet i den tropiska kulturen, och strävar efter att regelbundet uppmärksamma ett husdjur, kan du åtminstone med ett minimum av iver att beundra det inomhusa antrummet.

De bästa tankarna för anthuriums som bildar kraftfulla luftrötter är små plastkrukor med ett obligatoriskt dräneringshål. I en kruka för att plantera ett husplanta är det mycket viktigt att arrangera ett kraftfullt dräneringslager så att fukt inte kvarstår i jordens coma, men elimineras.

Om odlas inomhus Anthurium planterade i mixen för orkidéer, växter kräver mer frekvent utfodring eller i marken måste läggas lite steriliserad trädgårdsjord.

Omsorg för ett rumsanturium under intensiv tillväxt och blomning, behöver den matas. Proceduren utförs två gånger i månaden, med färdiga produkter eller alternerande organiska och mineraltillskott. Växter som skickas för att vila på vintern matas inte vid denna tidpunkt, och deras vattning minskar. Men med förlängningen av ljusdagen till 12-14 timmar kan du få en permanent blommande anthurium. I detta fall ändras inte schemat för utfodring och vattning under vintermånaderna.

Related  Elegant stilig plectrantus: vanliga arter för hushållsodling

Det är dags att transplantera växten i en rymligare behållareAnthurium behöver inte frekventa transplantationer. Men när rötterna helt upptar hela potten, hemma, som i bilden, transplanteras anthuriet i en större behållare. För detta överförs anthurium till en ny kruka och det färskt substratet är täckt med luckor på sidorna. Uppgradera och jordjord.

Oftast krävs en hälsosam växt, förutom unga exemplar, att transplantera om 2-3 år.

Det är en annan fråga om anturiumet visar tecken på ohälsa. Det är viktigt att inte bara överföra jordkloden utan för att rensa markens rester:

  • kontrollera tillståndet av rotsystemet
  • Skär de skadade rötterna;
  • att bearbeta sektionerna med krossat kol.

Vid val av krukor föredrar du inte för stora behållare. I annat fall kommer anthuriet, som fångas i ett stort jordmoln, inte att blomma tills rötterna mästar de “utrymmen” som tilldelades dem.

Dessutom är fukt som inte absorberas av rötterna kvar i marken och orsakar att mögel, svampar och markskadedjur utvecklas oftare.

Blomstrande unga anthuriumAtt förfallna stammen kan leda till en alltför djup plantning av växten. För att ett husdjur ska kunna stanna kvar i marken är det möjligt att arrangera stöd, vilka är speciellt användbara när man skapar odlingsförhållanden för ett anthurium i form av en creeper. Utgångspunkten för stammen från marken, om växten stiger något över marken, kan sprinklas eller förseglas med sphagnum. I det här fallet provar våtmossa utvecklingen av ytterligare rötter.

När man sköter ett inomhusanthurium är det också viktigt att komma ihåg att växtens saft kan orsaka irritation, så det är bättre att utföra manipuleringar med rötter och löv i handskar.

Ta hand om Anthurium – video