plocka bär gojiHimalayan goji frukter odlas på Tibet bergs toppar, det var de tibetanska munkarna som för första gången upptäckte användbara egenskaper och kontraindikationer av goji bär. Vad är anmärkningsvärt: frukterna av goji har ett efternamn – dereza är vanlig och väldigt lik bär av bärbär, varifrån kvinnor i Ryssland kokade kompott och kokt sylt. Och bara mycket senare, när botemedelskvaliteter av barberbjörnen avslöjades började bär också konsumeras: tillsätt soppor och spannmål, gör te och avkok. Goji bär kallas “magi” och “mirakulös”, de används ofta för medicinska ändamål och används som en naturlig naturlig produkt för viktminskning.

Vad ingår i sammansättningen av Goji bär?

unik sammansättning av gojibärDessa tibetanska bär är bara ett lagerhus med användbara ämnen. Deras komposition har studerats under lång tid, och nya värdefulla egenskaper är fortfarande avslöjda. Enligt komponenternas rikedom, går gojabären över många av de produkter som är vanliga för oss. Tänk på fruktens sammansättning:

 • 21 mikroelement (järn, kalcium, fosfor, kalium, germanium, jod, etc.);
 • aminosyror, omega syror 3 och 6, poly- och monosackarider, antioxidanter;
 • vitaminerna A, E, C och grupp B, askorbinsyra, vegetabiliskt protein;
 • beta-karoten, protein, fiber, linolsyra, xantofyllpigment.

Det är anmärkningsvärt att innehållet av vissa ämnen i sammansättningen av Goji bär är mycket högt. Till exempel har de mer järn i dem än i spenat; mängden protein är högre än i vete; karoten är mer än morot; och vitamin C är mycket mer än i citroner.

Vad är användningen av Himalayanbär?

torkade goji bärCurative kvaliteter av Goji bär berodde mycket, upp till förlängning av livet i hälften. Naturligtvis har dessa frukter inte en sådan magisk effekt, men deras värdefulla egenskaper är emellertid otänkbara. Användningen av Goji bär är väldigt användbar för kroppen:

 • stärka blodkärlen, normalisera blodcirkulationen, stabilisera trycket;
 • öka hemoglobin, förbättra sömnen, kämpa med stress och depression;
 • sakta ner åldrandet, minska nivån av kolesterol i blodet;
 • förbättra minne och syn, förebygga hypertensiva kriser
 • ge huden friskhet och elasticitet, bidra till viktminskning;
 • normalisera arbetet i hjärtat, lever, njurar, mage och tarmar;
 • stärka immunsystemet, förbättra tonen och prestanda
 • lindra huvudvärk, sömnlöshet, apati och ateroskleros;
 • hjälpa till att bättre tolerera klimakteriet och menstruationsproblemen;
 • öka libido och styrka, reglera metabolismen i kroppen.

Dessutom karaktäriseras dessa himalaya bär med lågt kaloriinnehåll: i 100 g färsk produkt (pitted) innehåller endast 112 kcal. Därför får de inkluderas i kosten även med strikta dieter. Exempel: Ducane diet med en noggrann kaloriräkning.

Speciellt goji bär rekommenderas för personer som bor i stora städer med dålig ekologi. Dessa Himalayas frukter innehåller ämnen som avlägsnar slagg och toxiner från kroppen, och stärker också försvagad immunitet.

Skada och kontraindikationer av goji bär

använd goji bär med försiktighetLiksom alla andra livsmedelsprodukter har Goji bär användbara egenskaper och kontraindikationer. Trots den milda effekten på kroppen rekommenderas dessa exotiska frukter inte i ett antal fall:

 • personer med allergisk reaktion mot röda frukter;
 • under graviditet och amning
 • vid hög temperatur är användningen av goji bär kontraindicerad;
 • bör vara försiktig om det finns allvarliga magproblem
 • Till små barn utan tillstånd från barnläkaren;
 • med högt blodtryck och diabetes kräver samråd med en läkare
 • förstoppning, kräkningar, flatulens och diarré är också kontraindikationer.

Related  Applicering av tinkturer från valnöt på vodka, fotogen, alkohol i folkmedicin

Det är strängt förbjudet att använda dessa Himalaya-frukter samtidigt som de tar antikoagulantia (läkemedel som undertrycker blodkoagulering). Det är också viktigt att övervaka kroppens tillstånd för att inte ta bär under en period, till exempel feber.

Goji bär i kampen mot fetma

goji bär för att bekämpa överviktVarje tredje invånare i planeten drömmer om att bli av med extra pounds, och många använder Goji bär för viktminskning. Vi nämnde redan kaloriinnehållet i färsk frukt (112 kcal per 100 g), och hur mycket är det torrt? I dem är kaloriinnehållet högre: för 100 g torra bär finns 253 kcal, plus närvaron av fetter. Varför fortsätter dietister att rekommendera goji bär till viktminskning? Svaret är enkelt: näring. Dessa exotiska frukter svältar snabbt och omvandlar subkutant fett till energi. Metabolismen är normaliserad, matsmältning och tarmarbete förbättras, aptiten minskar och toxiner elimineras från kroppen. Hur man tar gojibär med nytta och utan skada? I detta finns ingenting komplicerat, alla rekommendationer är ganska enkla.

Det är nödvändigt att kontrollera dosen av bär, annars kan biverkningar förekomma, till exempel sömnlöshet. Om dosen inte överskrids, men sömnen är sönder, rekommenderas det inte att konsumera himalaya frukter på kvällen och skjuta upp mottagningen på morgonen.

Reglerna för att välja och lagra Himalayanbär

Välj noggrant Goji bärFör att få produkten att få den största fördelen för kroppen är det viktigt att veta hur man väljer och förvarar frukten på rätt sätt. Dessa rekommendationer hjälper dig att undvika förfalskningar och köper inte bara Goji bär, utan också länge att använda dem effektivt:

 1. Utseende. Frukt bör vara fri från plack, smula och inte hålla ihop.
 2. Color. Det är ljust rött med en orange nyans utan externa färger.
 3. Smak. Bita bär, det smakar som surt, men inte sött.
 4. Flavor. Om frukten avger svamp från svampar – det är dåliga bär.

Related  Bonsai – ett träd på en bricka: egenskaper av vård och växande hemma

Färska bär försämras snabbt, så de har begränsad hållbarhetstid. Torra frukter ska hällas i en ren bomullspåse och rengöras från en mörk torr plats – så de kan lagras i upp till två år. Det viktigaste är att undvika att få solljus.

Hur korrekt att ta goji bär?

en drink från goji med citronInte alla vet hur man ordentligt äter gojibär och gör misstaget att helt enkelt hälla en handfull frukt med kokande vatten. Å ena sidan är detta rätt, men å andra sidan – det är nödvändigt att brygga rätt för att utnyttja bärens fulla potential. Först och främst räkna dosen: den dagliga normen bör inte överstiga 100 g (en matsked åt gången). Det enklaste sättet är att kasta frukten i tekanna, men på så sätt kompletterar du bara te med vitaminer.

Hur brygger man Goji bär? Nutritionists rekommenderar ett av de snabbaste sätten: skölja frukterna under rinnande vatten, häll dem med kokande vatten med en hastighet av 100 g produkt per liter kokande vatten, insistera på ungefär en halvtimme och dricka tre måltider under hela dagen. Om så önskas, efter infusionen, kan du lägga till en tesked honung eller en citronskiva – de värdefulla egenskaperna hos bären försämras inte, men smaken kommer bara att förbättras.

Det är lämpligt att göra ett val för torkad frukt, för i fräsch form kan de orsaka illamående, särskilt om det finns problem med magen. När bären torkas – blir de helt säkra på kroppen.

Te från Goji bär: medicinska recept

te med gojiSmaken av dessa exotiska frukter är väldigt trevlig, lite sur, som påminner om russin, så det är ett nöje att dricka te med gojibär. Vi erbjuder dig att prova recepten av drycker som inte bara är läckra, utan också hjälper dig att förbättra din hälsa:

 1. En handfull goji bär blandad med en halv citron, apelsinskal, en sked full av honung, några bitar av kryddnejlika, en nypa ingefära och häll två koppar kokande vatten. Insistera en halvtimme och ta med trötthet, tunga belastningar, stillasittande livsstil och helt enkelt som en uppvärmnings- och toningdryck.
 2. Hur man dricker Goji bär med dålig syn och högt blodtryck? Lägg bara till 15 gram himalayanfrukt till klassiskt svart te och ta två till tre koppar dagligen. Denna buljong är också mycket användbar för högt blodsocker.
 3. För att öka immuniteten och föryngra kroppen, häll en matsked goji bär med ett glas kokande vatten och lämna till infusion för natten. På morgonen måste den erhållna infusionen vara full och de blöta bären ska ätas. Om du gör det regelbundet kommer immuniteten snabbt att återgå till normalt, trycket stabiliseras och tröttheten lyfts för hand.

Related  Foto och beskrivning av vissa typer av aspidistra

Drick från Goji bär: ett recept för att gå ner i vikt

bantning dryckAtt lära sig om dessa helande himalaya frukter, många är intresserade av frågan: hur man tar gojibär för viktminskning? För att ordentligt förbereda en doftande dryck behöver du tibetanska frukter, honung, kryddnejlika, citron, apelsinskal och ingefära:

 1. Steg 1. Koka en liter vatten och kasta in den finhackad apelsinskal, en tesked riven gingerrot, några kryddnejlika och pressa ut citronsaften.
 2. Steg 2. Förvärm nästa dryck igen och låt den brygga i ungefär tio minuter, spänna sedan på det – du behöver inga fler ingredienser.
 3. Steg 3. Kasta sedan en matsked tibetansk frukt i buljongen och fortsätt i ytterligare en halvtimme. Innan du tar te från goji bär, lägg till honung efter smak.

Men kom ihåg det viktigaste: dessa exotiska frukter – inte ett mirakelpiller och inte ett paradis för alla sjukdomar, men bara en av “hjälparna” i kampen mot övervikt. Om du bara dricker te från Himalayanbär och gör ingenting mer, kommer det inte att bli någon speciell effekt. Naturligtvis är det med den kompetenta användningen av dessa frukter möjligt att uppnå en förlust av ett par kilo i månaden. bär godzha för att hjälpa bantningMen för det bästa resultatet måste du komma ihåg att följa en diet och leda en mobil livsstil. Receptet för att ta goji bär för viktminskning är bara ett extra botemedel som hjälper till att minska vikt. Om ditt mål inte är viktminskning, men läkande behandling, är Goji bär det du behöver!

Användbara tips för växande goji – video