Alycha Tsarskaya v vrtovih v RusijiAlycha Tsarskaya je bila vzrejena v Rusiji zaradi vzreje. To je nizko drevo s kompaktno krono povprečnega obdobja zorenja. Alycha je dovolj odporna proti zmrzali, rahlo poškodovana zaradi bolezni in škodljivcev. Sadje so okrogle, rumene barve, zorijo sredi poletja. Vrtnarji opozarjajo na odličen okus, sočno, z rahlim kisikom.plente perje Sadje je dobro ohranjeno, kar vam omogoča prevoz brez težav.

Značilnosti sorte

Tsarskaya cvetenja češenjTiste, ki želijo rasti češnje, je treba vnaprej seznaniti z opisom in fotografijami te sorte. Cvetenje dreves je zelo dekorativno in bo okras pomladnega vrta.

Alycha Tsarskaya je samopodobna sorta. Za pridobitev posevka na mestu je potrebno oplemenitenje dreves.

Najboljši opraševalci za češšo slivo štejejo za samozadostne sorte češnjeve šljive, na primer sorte Kubanski komet, Naidena, Mara, darilo iz Sankt Peterburga.

Kako izbrati sadike in kraj saditve

sadike češnje slivePred nakupom morate pozorno pregledati sadik. Ne sme biti škode in sledi glive. Razvija se koreninski sistem dobre sadike, korenine so zdrave, ne zgubane.

Različnih češenjskih sliv Tsarskaya je odsotna iz Rosreestra, zato je bolje kupiti material za sajenje v vrtcu.

sadje za marmelado, kompote, želeStagnacija dreves podzemne vode ne more stati, njihova raven ne sme biti večja od 1,5 metra.

Če je podzemna voda blizu površine, je treba sliv zasajiti na hribčku in je treba zagotoviti dobro drenažo.

Najboljše mesto za posaditev češnje slive Tsarskaya bo južna stran, zaščitena pred vetrovi.

Kako pravilno posaditi sliv

pravila za sajenje češenjIztovorjena jama na izbrani lokaciji je treba izkopati vnaprej, tako da se zemlja skrči. Pripravite tla: vrtna tla se pomešajo z zaraščenim gnojem ali kompostom, dodajo pepel, fosfor in kalijeva gnojila. Za kisla tla dodajte gašeno apno ali dolomitno moko. Drenažo vlijemo v dno jame, od priprave prsti nastane nasip, na njej sadijo sadike in korenine se skrbno širijo. Nato prelijte preostalo zemljo in jo kompaktirajte. Vrtina sadik mora biti nad nivojem tal. Po sajenju mlado drevo obilno zalivamo po bližnjem krogu.

Pravilna zasaditev kraljevske šljive in dobra naknadna oskrba zagotavljata dolgo življenjsko dobo drevesa in bogato letno pridelavo plodov.

Skrb za drevo

odgovor na ustrezno oskrboSkrb za češšo slivo je preprosta – redno zalivanje v suhi sezoni, sanitarna vzmet in jesensko obrezovanje, hranjenje in zaščita pred škodljivci. Poškodba je v bistvu gosenice molznice. Za zaščito pred njimi je drevesni trup ovit z lovskimi pasovi, ki redno zbira pod drevesa mrtvico. Pred cvetenjem lahko krpo obdelamo s pripravo iz moljaka.

Related  Kako skrbeti za grozdje od pomladi do jeseni

Učinkovito orodje lahko posadimo pod drevesom rastlin, ki odbijajo metulje in gosenice pelinca – pelina, tansy, ognjiča ali ognjiča.

Pravilna obrezovanje tudi zmanjša verjetnost poškodbe kosti na slivi.

Na vsaki fotografiji zdrave sadje drevo, je jasno, da krono ni zgostitev in enakomerno osvetljeni s soncem. Redke zasaditve in pravočasno škropljenje s fungicidi preprečujejo bolezni monilioze v slivi – pogosti glivični bolezni. V skupinskih nasadih za prostorno rast, vsako drevo potrebuje 9-12 kvadratnih metrov.

sadovnjakiČe je za regijo značilna zmrznjena zima, je pred začetkom hladnega vremena potrebno preobrat krožnega dna z kompostom, listno mastjo in lapnik.

Zasaditev češenj in sliv Tsarskoy – to je dobra izbira vsakega vrtnarja. Donosno in neprestano drevo bo za poletje nudilo resnično kraljevsko okusno sadje in različne zmesi, džem in žele za zimo.

Neverjetna češnja sijoča ​​na vrtu – video