ugodje za gugozoBuba z govedom je precej koristen insekt, ki se nezasluženo šteje za škodljivo. To lahko ločite z velikimi prsnimi koščki, težkimi telesi in klasičnimi kroglami za gnojenje v kompletu. Insekt spada v družino bagrov, preživi večino svojega življenja pod njim.

Videz

kovinski sijaj iz gnojaOd vseh lamel se ta vrsta odlikuje s posebno fizično močjo in vzdržljivostjo, ovalno telo je prekrito z lupino. Odvisno od vrste se razlikujejo po parametrih, dolžina insekta se razlikuje od 3 do 7 mm. Beetle hrošč na fotografiji izgleda zelo lepo, saj so njeni Pokrovke kovinski sijaj z različnimi barvami (rjave, rumene, zelene ali črne).

Barva trebuha je konstantna – vijolično-moder odtenek. Zgornja čeljust reke je okrogle oblike. Antene insektov z enajst segmentov so pokriti s kratkimi puh. Njihovi nasveti so zasukani v glave s tremi vejami. Vzdolžni ščit je raztresen z več pikami. Vsak posamezni elytra je opremljen s štirinajstimi brazgotinami. Huber tehta približno dve grami.

Beetle Beetle vedenje

gnezda hrošča zalezuje v njoTo je koristne žuželke je veliko zemlje koristi rahljanje in prepojila s kisikom. Med obdelavo hrošča gnoj žogo zvitki v žogo in pošlje v svojih Burrows, kjer se razgradi v organskih spojin, ki prav tako prispeva k gnojenje prsti, povečanim pridelkom in izboljšanih sanitarnih razmer.

Ta vrsta hroščev raje zmerno podnebje, obstajajo redki primerki, ki so se prilagodili aridnim razmeram. Glavna stvar žuželk je zadostna količina hrane za odrasle hroščke in ličinke. Edini prostori, ki so neprimerni za naselitev hlevskih hroščev, so ozemlja Far Farja.

Vrste žuželk

hroščTrenutno obstajata dve prevladujoči sorti gnojnic:

  1. Coprophaga. Ta skupina vključuje hrošči z velikim ploščo prsih in golenico močne sprednje tace, ki omogočajo napake v celoti izvaja kopanje dejavnosti. Obstajajo vrste z značilno razlikovati spolnimi značilnostmi.
  2. Ateuchus (Scarabaeus). Najpomembnejša značilnost te skupine je, da so njihove oči razcepljene, ščitnik pa je polkrog. Dimenzije največjih posameznikov ne presegajo 4 cm. Najpogostejše v južni Evropi in severni Afriki.

Related  Kako rastejo rabarbare na letnem vrtu in dobijo bogato letino

Razlika med prvo in drugo skupino, je, da ima prva skupina hroščev z usnjeno lupino zaprtega tipa na zgornji ustnici in čeljusti, ter v drugem so trdni in odprt.

Reprodukcija in ličinke

faze razvoja gnojaGlede na razvojni cikel se hrošč buba skoraj ne razlikuje od drugih analogov. Ličinka je podobna črvi z nogami, odrasla žuželka se pojavi kot pupka. Če hrani ličinke, hrošč zvije gnoj v kroglice, ga vsaka v ločeno komoro in pritrdi jajcu. To otroku zagotavlja hrano za celotno obdobje razvoja.

Ličila se prehranjujejo z gnojom od treh mesecev do leta, kar pripravijo starši, medtem ko se zobje kopičijo v nekakšni vrečki. Spomladi ličinke rastejo in postanejo mladiče in čez nekaj časa pridejo odrasli. Videz ličinke je debelo, nerodno telo z močnimi čeljustmi.

Izkoristite hrošč

gnoj iz gnoja reciklira gnojPovedano zgodovino, ki se je zgodila v Avstraliji med vladavino evropskih kolonistov, govori o koristnosti gnojil. Z uvozom velikega števila domačih živali na ozemlje države, pašniki, na katerih je paša, so hitro izgubili hranilno vrednost. Strokovnjaki so ugotovili, da zaradi plasti gnoja travo ni prodrlo do površine.

Med obdelavo hrošča gnoj jih vrže v kroglice in poslal svojih brlogov, kjer razpadejo v organske spojine, ki prav tako prispeva k gnojenje tal, je nasičena s kisikom, povečanje donosa in zdravje okolja.

V teh deželah v tistem času niso bili gnezdi. Znanstveniki-entomologi so izbrali več vrst gnojil in jih začeli na celini. Preprečili so ekološko katastrofo, gospodarski problem in nacionalno tragedijo.

Prednosti gnojnega človeka se ne sme zamenjati z napako v maju.

Krma hrošča hrošča

gnojnik hrani konjeOblikovanje goveje ličinke lahko poteka od 3 mesecev do nekaj let, saj ima gnoj ogromno količino koristnih in hranljivih snovi. Nekateri posamezniki se še vedno nahajajo v posodi z gnojem, celo v obliki hrošča, dokler razvoj popolnega organizma ni popoln.

Related  Kako se jagode razmnožujejo v državi?

Po tem človek pride ven na tla in začne iskati svojo hrano. Vrabec raje konjski gnoj ali iztrebek goveda, če ni prvega. V večernih urah preišče hrano. Poleg tega lahko nekatere vrste hroščev se ne napaja le z gnojem, ampak tudi gobe z nanosi, in da so tisti, ki ne jedo sploh.

Nadaljnja življenjska doba odraslih hroščev

Življenje odraslega hrošča se ustavi takoj, ko se najde primerno mesto za nadaljnjo razmnoževanje. Dva hrošča tesno zaprejo vhod in začnejo polagati jajca, s katerimi bodo obstajali med celotno dolžino preostalega življenja. Moški in ženska umre v približno mesecu dni po tem, ko začnejo valijo jajca in za zaščito potomcev, kot sedijo v luknjo brez sposobnosti za proizvodnjo hrane ter da se krme.

Zanimivosti o hrošču – video