jagod Baron SolemacherPri poletnih prebivalcih se z vsakim letom dobiva priljubljenost brivec Solemacher. Opis sorte, fotografije in priporočila za preprosto oskrbo vas bo prepričal, da postanete navdušenec tega sladkega gozdnega jagodičja. Navsezadnje ni ničesar, kar od leta 1935, ko so sorto vzgojili nemški rejci, in je bila doslej vodilna v razvrstitvi.

Opis in prednosti sorte

sorte Baron SolemacherJagode Baron Solemaher je remontant, kar pomeni, da cvetijo in sadijo večkrat v sezoni.

Nastaja gosto majhno polpropustno grmovje, ki dosegajo višino 20 cm, so dovolj kompaktne in dobro podložene. Pokriva malo prostora, mnogi vrtnarji celo uporabljajo rastlino kot rob ob načrtovanju cvetličnih postelj.

Listi so rahlo svetlo zelena odtenek srednjega rebra in gubic. Odlikujejo jih sijaj, izbočenost, pubescenca in prisotnost ostrih robov.

Rdeče cvetoče (v osrednjem delu Rusije cvetenje že opazimo sredi maja). Cveti in plodovi od junija do jeseni zmrzali. Rože so majhne, ​​ki se nahajajo na kratkih pecljah. Raznolikost Baron Solemacher je značilna oboepoloe cvetenja.

žetevJagode so majhne (do 5 g), čudovite konične oblike, temno rdeče, sladke in zelo dišeče, kot pravi gozdne jagode.

Jagode Baron Solemacher ima več prednosti:

 • stabilen visok donos;
 • enako dobro sadijo tudi na vrtovih, na balkonih, ložah in celo na oknih;
 • dobra kalitev semena;
 • odpornost proti zmrzalnim in vročim obdobjem;
 • pridelek dozori prej kot v večini drugih sort;
 • vzdržljivost v zvezi z boleznimi in škodljivci.

Oprema za sadike

pladnji za gojenje sadikTa vrsta anten ne daje (samo kratke stebla z majhnimi rozetami), zato rastejo jagode Baron Solemaire iz semen. Postopek je precej težek, a očarljiv.

Semenska setev se začne od druge polovice februarja ali začetka marca, da bi imeli čas, da presadijo sadike pred poletno toploto.

Potrebni bodo naslednji popis in materiali:

 1. Zmogljivost za sadike. Prednost je treba dati plastičnim škatlam, saj je drevo gnilo, okuženo z bakterijami in glivnimi spori. Idealno – posebne pripravljene kasete za sadike z drenažnimi luknjami.
 2. Polietilenski film (v ekstremnih primerih lahko uporabite kulinarični film).
 3. Drenaža (ekspandirana gline, kamenčki, paradižniki).

Za zalivanje semen in poganjkov lahko uporabite gumijasto hruško (majhno) ali veliko brizgo.

Priprava tal za sadike

tla za gojenje sadik jagodPri pridelavi sadik barvnih jagod Baron Solemaker iz semen je treba posebno pozornost nameniti mešanicam tal.

Njena priprema se začne nekaj tednov pred setvijo. To bi moralo biti rodovitna, dekontaminirana in kakovostna tla. To lahko sami pripravite z združevanjem naslednjih komponent:

 • 1 del šote in peska z 2 deli travnate površine;
 • 3 dele šote (nizka kislost) in 1 del vermikompost in grobi pesek.

Če dodamo biohumus, bo tla bolj plodna. Njegova bogata mineralna sestava (humana kislina, magnezij, dušik, kalcij, fosfor in kalij) zagotavlja sadik z oskrbo s hranili, izboljšuje preživetje in izboljšuje rast.

V tla dodajte lesni pepel in prekomerno pražen gnoj, nato pa v pečici 30 minut pari in dajte čas za okrevanje (2-3 tedne).

Gojenje sadik

semena jagod Baron SolemacherNi težav pri sajenju semen jagod sorte Baron Solemacher. Postopek in fotografije so opisani spodaj:

 1. Pred setvijo semena namočimo v raztopini “Humata” ali “Epin” (rastni stimulans).namakanje semen
 2. Po tem se malo posušijo in posadijo na površino izredno navlaženih tal.
 3. Za vzdrževanje optimalne vlage je vsebnik zategnjen s filmom.rastoče sadike

V celotnem obdobju gojenja je potrebno vzdrževati temperaturni režim (+18 stopinj).

Pristanek na odprtem tleh in oskrbo

sajenje sadik v odprtem prostoruNa stalno mesto na vrtu so sadike posajene konec maja – zgodaj junija. Mesto naj bo izbrano visoko in najbolj osvetljeno. Pri izkrcanju je razdalja med grmovjem 30-35 cm.

Za jagode, ki so dolgo in obilno plodovite, je treba izvesti osnovne ukrepe oskrbe:

 1. Redno in bogato zalivanje (po možnosti s toplo vodo). Predvsem rastlin potrebuje namakanje na predvečer in po cvetenju, v času, ko so jagode vezane in vlije.
 2. Uvajanje gnojil (spomladi, v fazi zelenih jajčnikov in po zadnji žetvi).
 3. Pletenje in rahljanje tal. Količino propolisa se lahko zmanjša z uporabo organske mulch, poleg tega pa bo izboljšala prepustnost zraka v tleh.sproščanje tal
 4. Dodatno oploditev z lesnim pepelom (1 kozliček na 5 plodnih rastlin) se izvede po sprostitvi zemlje z grapili.
 5. Preventivno škropljenje grmovja z 1% Bordeaux tekočine (zgodnja pomlad, v obdobju od začetka rasti listov do razširitve pedunj, po začetku ločitve, cvetenja in nabiranja).

jagode Baron Solemaher na mestuZanima me opis in fotografije jagod sorte Baron Solemacher? Ta obrat je vreden, da zasede mesto na vašem dacha. Z ustrezno oskrbo, vsako leto bo zadovoljna z velikodušno žetev jagod.

Strawberry Baron Solemacher na spletni strani – video