Fotografije ribeza ostanejo suheBrez vrtnega vrta ni mogoče narediti brez grmovja ribeza. Berry ni samo okusno, ampak zelo koristno, je posebej priporočljivo jesti pozimi in spomladi čas za boj proti pomanjkanju vitamina. Iz tega razloga vsi vrtnarji želijo dobro spraviti pridelek. Včasih pa suhega suhega listja, kar je resna težava, zaradi katere lahko rastlina umre.

Seznam razlogov

Seveda se lahko listi posušijo za najbolj nepomemben razlog – suša in pomanjkanje vode. Če ni dežja, je treba ribezne ribnike temeljito zaliti, da se prepreči sušenje uporabne rastline. To je še posebej pomembno v obdobjih, ki so odgovorne za sadjarstvo:

  • videz listov;
  • nastajanje bud;
  • cvetenje;
  • jajčnik prihodnjih plodov.

Zalivanje je treba opraviti na koreninah, poskuša se ne dotika listov. V nasprotnem primeru lahko gorijo na soncu.

Problem s pomanjkanjem vlage je enostavno rešiti, vendar to ni najpogostejši odgovor na vprašanje, zakaj se črni ribez suši. Na žalost je najpogostejši problem le v invaziji uši. Insekti madežejo listi do te mere, da je težko dobiti potrebne snovi od sonca. Poleg tega škodljivci sesajo sokove iz listov, iz katerih postanejo rumeni, suhi in navihani.

Kaj, če se ribez suši?

ušiČe je odgovor na vprašanje, zakaj se suši suši, je invazija uši, potem je čas, da sprejmejo drastične ukrepe, saj lahko v poletnih mesecih obstaja šest ali sedem generacij škodljivcev, morilec za indikator rastline.

Obstaja več načinov za zaščito ribeza ribeza iz nevarnega insekta:

  • Ušesa se pojavijo tam, kjer so mravlje. Da se trajno znebite žuželk, morate mravljinčiti mravlje od mesta, kjer raste ribez. Najlažje je napolniti luknje, izkopane z mravljicami. Za poseben učinek uporabite posebno zdravilo, ki ni navadna voda. Včasih je težko pokriti celoten mravljin na splošno, saj je nemogoče pogledati pod zemljo. Bolje je, da za nekaj dni napolniš žuželke, da bi se prepričal o pozitivnem učinku.
  • Spomladi, ko se pojavijo novi popki, je treba odstraniti napihnjene in velike, saj so zelo verjetno, da bodo okužene z uši. Odstranjene ledvice je bolj smiselno goriti, da okužba ni navajena na drugem mestu. Cvetoči poganjki se ponavadi zdravijo z pepelom. Ena je bolj primerna za prašenje rastline, druga pa je razpršena z raztopino pepela. Pripravljen je iz kozarec pepela na liter vode.
  • Najtežje je, da se poleti ukvarjajo z ušesi, saj kemijski ucinek uniči sadje. Če se okužba odkrije le v času plodov, so dovoljene samo zeliščne infuzije. Torej, listne uši ne prenašajo pelina, zato bo tinktura na tem plevelu prihranila ribez iz sušenja.
  • Druga vznemirljiva pot lahko pomaga, če ribez ostane suh. Sama narava pomaga nadzirati uši, ko veš, kako jo uporabljati. Najboljši rokobornik s tem škodljivcem je bogo-bird, zato je priporočljivo, da jih privabite na svoj vrt. Če želite to narediti, je dovolj, da posadite nekatere zelišča okrog grmičevja ribeza, kar je lahko tudi koristno. Med njimi so koper, koriander, tansy, bosiljak ali kamilica. Tak ukrep ne bo le pomagal pri nadzoru uši, ampak bo tudi v prihodnosti ščitil grmovje.

škodljivciVsak začetek vrtnarja se izgubi, ko se ribez v svojem vrtu suši. Kaj storiti v tej situaciji zdaj je postalo jasno. Vsi škodljivci imajo negativen vpliv na rastline, vendar so listne uši zelo pogosta bolezen za ribez, zato obstaja veliko metod za njegovo uspešno odstranitev.

Video: Zakaj se črni ribez suši