Aromatična sladka melonaNe razmišljamo o združljivosti izdelkov, ki prihajajo na praznično mizo. Kasneje se pritožujemo nad slabostjo, ki se nanaša na slabo kakovost kuhanja. Dejstvo je, da smo pojedli veliko različnih okusov in plačali za to. Poseben učinek s takšno nečitljivostjo je uporaba melone kot sladice. S tem, za kaj ne moreš jesti melon in zakaj, bomo to ugotovili.

Kaj je znano o združljivosti izdelkov

Melona se ne meša dobro z drugimi izdelkiRazpredelnica nezdružljivosti izdelkov je že dolgo razvita. Ona kaže, da lahko jedo ob enem obroku in katere jedi so bolje razdeljene. Pomen v prevodu v jezik običajnega potrošnika je, da je za razkroj proizvodov v sestavine potrebna različna sestava želodčnega soka za vsak izdelek. V skupine so bili združeni s kislostjo in sposobnostjo cepitve. V tem primeru je enostavno razgraditi hrano in želodec ni preobremenjen.

Če hkrati hrani, ki zahtevajo različne sestavine v želodčnem soku, se hranijo hkrati, se medsebojno nevtralizirajo in prebava počasi, obstaja težnost in druge težave. Zato govorijo o združljivosti izdelkov za sočasno sprejem.

Najbolje je, da jedo damo ločenoVrste izdelkov, ki so vključeni v meni:

 • Beljakovine, ki zahtevajo prebavo kislih encimov;
 • kislinski rastlinski proizvodi;
 • rahlo kisle, neškrobne rastlinske proizvode;
 • škrobni proizvodi, fermentirani v alkalnem mediju.

Tradicionalni drugi tečaj, meso s okrasom kaše ali krompirja se slabo prebavi, z okrasnim zelenjem pa je dobro. Z nepravilnim vnosom hrane je slabo prebavljeno, večina hranil gre v odpadke.

Čudovita vitaminska zelena solata in špinača z dodatkom soli je popolnoma izgubljena. Zeleni čaj z mlekom je neuporabna kombinacija. Kava in sendvič medsebojno uničijo korist.

Melona je nezdružljiva s katerimkoli izdelkom. V intervalih med obroki druge hrane, ki niso krajši od dveh ur, je pojedena. Za iste nezdružljive izdelke je sveže mleko. Je beljakovinski izdelek, v kislem okolju pa se pretaka v težko prebavljivo maso.

Zakaj ne jedo melone z drugimi izdelki?

Uporabite melon na prazen želodecMelona spada v družino buče in bližnji sorodnik kumare. Od samega nastopa na tabelah plemstva je postala priljubljena sladica. Nihče ni vedel, da lahko napačno jedenje melone povzroči smrt. Po smrti drugega ljubimca hrane se je zgodilo, da so bili usmrčeni uslužbenci trezorjev. Kasneje smo razumeli, da melona ne more biti sladica. Njen okus in vonj se uživa v trenutku, ko je želodec raztovorjen in pripravljen jemati nov del hrane.

Izkazalo se je, da bo sladka zelenjava ostala v želodcu nekaj minut, melona se bo prebavila v črevesju. Če ji, da se prepreči, da pridrži v želodcu, težave, ki jih ne boste vrnili nazaj. Tukaj hitro fermentira, ne prebavi, z vsemi posledicami – napenjanjem, drisko, koliko, slabostjo. Zato morate v celoti uživati ​​v medu okusu melone Chardjou, da izpraznite želodec in počasi postavite kos v usta in z zadovoljstvom zapirate oči. To jedenje bo zelo koristno. Zato morate jedo meljo ločeno od drugih živil.

Melona z mlekom bo povzročila veliko težavNizko kalorični izdelek vsebuje 35 kcal na 100 g, vendar vsebuje:

 • energetske komponente so večinoma ogljikovi hidrati;
 • živilska vlakna;
 • vitamini in minerali.

Vendar je železo v melonih 10-krat več kot pri piščancu in mleku. Kalij je prisoten 120 mg, veliko nikotinske kisline, vitamina C. Zaradi visoke koncentracije folne kisline je zdravilo priporočljivo za ljudi z moteno dejavnostjo možganov, starejšimi. Melona je koristna tudi v primeru bolezni jeter, anemije, bolezni srca in ožilja. Vsebnost sulfuroksidizmutaze, ki je prisotna v meloniji, obnavlja duševni mir, odpravlja utrujenost.

Melona, ​​dragiHkrati sladki izdelek ni priporočljiv pri hujšanju bolnikov s sladkorno boleznijo. Za zdravilne namene se melona injicira v prehrano pod nadzorom zdravnika. V podporo dejstvu, da je melona neodvisen proizvod, ki je nezdružljiv z drugimi, bomo prinesli reakcijo telesa na hkratni sprejem različnih komponent:

 1. Dišina z mlekom ali izdelki iz kislega mleka bo ustvarila nasilni odslovni učinek. Zato ne kupujte jogurta z melono za otroke. Kljub zagotovilom proizvajalcev, če so izdelki naravni, driska vas ne bo čakala.
 2. Nemogoče je dihati absolutno na prazen želodec, pričnejo se težave z oteklino in slabostjo. Nevarno je za tiste, ki imajo težave s prebavili.
 3. Alkohol in melona sta nezdružljiva. Tukaj obstajajo trije načini težav. Nekateri se pritožujejo nad močnim zaprtjem, drugi pa s standardi TRP na poti v stranišče. Obstajajo tudi nekateri, ki jih rešiteljica reši, da opere želodec.
 4. Doječe matere ne smejo jesti melone. Dojenček bo neizogibno popuščal stol. Vse matere se bojijo tega, takoj ko prihaja dehidracija otrokovega organizma.
 5. Prav tako ni priporočljivo, da pijejo melon z vodo, lahko pride kmalu v fermentacijo, koliko in drisko.

Kombinacija povzroča težave in pojasnjuje, zakaj z drugimi izdelki ne morete jesti melone. Na posebnem mestu je interakcija dveh zdravil, medu in melon v želodcu.

Zakaj ne jedo melone z medom?

Melona z medom lahko ustvari kamen v črevesjuOd starih časov je nalog prešel, da ne jedo melone z medom. V teh dneh je bila črevesna obstrukcija imenovana črevesja. Torej, se je verjel, da med z dlako ustvari kamen v črevesju, krši patenco in čaka na strašno mučenje.

Vendar pa obstajajo ljudje, ki jedo medu in melon hkrati brez posledic. Zdravniki verjamejo, da združljivost melone in medu, tudi za zdravo osebo v zvezi. Za tiste, ki so opravili votle operacije in imajo trne in brazgotine, lahko dobijo črevesno obstrukcijo. Zato tveganje za njihovo zdravje in pretvorbo dveh zdravil v eksplozivno mešanico za telo ni vredno. Ljudje, ki vedno jedo melon z medom in ne doživljajo neprijetnih občutkov, so eden. Preden izvedete preizkus, pomislite, kdo jo potrebuje?

Video o sončnikih