Setev semena do sadike v hladnem in spremenljivih vremenskih razmerah, v katerih je rastlina, ki ni dovolj toplote za končnega razvoja in zorenja se začne v februarju – marec. Če februar označena s sajenjem semen pridelka, ki kalijo predolgo in imajo dolgo dovolj rastno sezono, marca je sprejemljiva setev zgodnjih sort zelenjave in cvetja, ki še vedno želijo uživati ​​konec poletne sezone.

Naravne klimatske razmere na Uralu in Moskvi so značilne močne padavine in nizke temperature, poletje ni vroče.

Če upoštevamo regije Ural, potem na njenem ozemlju obstajajo spremenljivi podnebni pogoji, ki so vzrok preveč suhih ali preveč vlažnih območij. Predmestje je značilno bolj zmerno podnebje, kar povzroča kratko poletje. Torej je treba izbrati, katere rastline za sadike v teh regijah zasnujejo na podlagi lastnosti zelenjave in rože, da bi tako dobili želeno posevek, s čimer bi zagotovili ustrezno nego v celotnem vegetativnem obdobju razvoja in pridelave.

Prva polovica marca je vedno namenjena za setev zelenjave, katere zorenje je nekoliko višje kot pri zgodnjih pridelkih, v drugi polovici meseca pa je rezervirano za zgodnje sorte zelenjave.

Za marec je značilen dolg dan, ki povzroča zadostno količino naravne svetlobe za poganjke, ki odpravljajo uporabo umetne svetlobe, da bi ustvarili učinkovite procese fotosinteze.

Preberite članek: kdaj saditi sadik sadik?

Kje poleti prebivajo na Uralu in moskovski regiji začeli svoje sezonsko delo?

Najpogosteje je prvo saditev jajčevcev. Zahtevana toplotna zelenjava ima vegetativno razvojno obdobje približno sto dni, zato je nemogoče dobiti sadje brez sadik. Na Uralu in v predmestju Moskve so dobro uveljavljene hibridne sorte, ki se prilagajajo hladno rastočim razmeram – Giselle, kralj trga, kralj severa, Labodje jezero, Sadko, Marzipan. Jajcevci so posejani sredi ali konec marca, pogosto dvajsetih – tridesetega v mesecu. Ta kultura je zelo občutljiva na poškodbe korenin, zato je treba takoj, da bi preprečili odstranjevanje sadik, semena posejati v ločenih posodah. V tleh so sadike jajcevcev posajene v začetku maja.

Paradižnik ni nič manj termofiliran kot jajčevci in so tudi zasajeni konec marca. Seveda najboljši pridelki dajejo hibridom. Tukaj je nekaj najbolj nezahtevnih: Shuttle, Eksplozija, Pink velikan, Moskva delikatesa, Blagovest F1, Newcomer RO. Sadike paradižnika med pridelavo večkrat podvržene žetonom, zasajene v tleh sredi maja. Treba je opozoriti, da je maratonsko sadjenje vedno močnejše od sadikja februarja, saj absorbira bolj naravno svetlobo in je zato programirano za visoke donose.

poper ohrovtNe upravlja vzgojo sadik v marcu na Uralu in v predmestju brez ljubljeni paprike, za obdobje od svoje setve do žetve je sto petdeset dni. Več prednostni razred za moskovski regiji – Rhapsody, Fidelio, Atlantika, Agapovsky, Semko, Pinocchio, Urala – Montero, Selva, enoten, Alyosha Popovich, Player. Pristanek v tleh poteka sredi maja.

V drugi polovici marca, lahko seješ tudi pridelke, kot so por, čebula Nigella, zgodnje korenje, redkev, koromač, gorčica, kitajsko zelje, zelena solata, špinača, zelena, bazilika, brokoli, zelje, koleraba, cvetača, zelje. por, pekovsko zelje, špinača

Med gojenjem rastlinskih sadik morate strogo nadzorovati vlago tal. Za sadike sta enako škodljiva sušenje zemlje in njena prekomerna navlaženost.

Sadnice cvetov v marcu

Gojenje sadik v marcu je gojenje ne samo prihodnjih rastlinskih pridelkov, ampak tudi cvetličnih rastlin, ki lahko uživajo celo poletje s svojim cvetenjem in okrasitvijo pokrajine cvetličnih oblik:

  1. Z sadik v naravnih okoljih Ural in predmestja pogosto gojijo cvetlični enoletnice, kot so petunije, Begonia, violo, sladkega graha, Lobelia, citronke, ageratum, Phlox, Peder, aster.petunija
  2. Večletne živali potrebujejo tudi sadike – nivijan, nageljnove žbice, koruznice.kamilice
  3. Rože, ki se razmnožujejo z gomolji, pridelujejo tudi sadike – dahlija, božura.dahlia roza
  4. Cvetje – okras, ne samo gredicami ulice, ampak tudi domače okenske, v marcu zasejanih semen sobne rastline, kot so Hippeastrum, limoninega evkaliptusa, palme različnih vrst, balzamom, pelargonium, fuksija.Soba Hypiostrum

Kaj je bolje, da rastemo marca na Uralu in v predmestju, kaže prakso poletnih prebivalcev. Zelo veliko amaterjev, ki opravljajo eksperimente, dosegajo visoke donose in čudovito pokrajinsko zasnovo svojega primestnega ustvarjanja.

Pogoji za setev semen za sadike (video)