Igor Lyadov z jajčevciDaljše kot zemljišče se uporablja za gojenje poljščin, manj plodno postane. Pridelki padajo, ne glede na to, koliko so bili vloženi v prizadevanja, toda tisto, kar se lahko goji, ni zadovoljivo niti s kakovostjo niti količino.

Z enako težavo se soočajo, in je živel na Daljnem vzhodu države Igor Liadov, kot mnogi vrtnarji, ki opravljajo nekaj vikendov na njegovo dacha. Da bi s padcem donosa, ki se uporablja za obraz v tovarno letal, ki deluje z najbolj naprednimi tehnologijami Liadov niso sodelovali, in se odločil, da si prizadevajo za obnovitev rodovitnosti tal in dosegli visoko produktivnost pri najnižjih možnih stroških dela. To je razumljivo – ker bi se lahko posvetili vašim najljubšim ležiščem poletni prebivalec lahko le ob vikendih.

Tehnologija Igorja Liadova

Rezultati opazovanj, preučevanje izkušenj tujih kolegov in lastno praktično delo na dvajsetih kvadratnih metrih so bili rekordna žetev in oblikovanje resnično pametnega vrta. Tehnologija se je izkazala kot zelo preprosta in na prvi pogled podobna metodi ameriškega Jacob Mittlayerja, predlaganega konec 20. stoletja.

Vendar pa za razliko od čezmorskih agronom, ponudbe za gnojenje rastlin uporabljajo samo mineralne dodatke, Igor Liadov odločil organske in celo razvili mešanico edinstveno avtorja rastlinskih in tradicionalnih gnojil: gnoja in ptic iztrebke.

vrta Igorja Liadova

Splošno za oba toka je gradnja visokih postelj, zabojnikov, vključno z ostanki rastlin, ki so preživeli svoj čas. Zato na spletnem mestu ni nepotrebnih kompostnih kupov, vsi se skrivajo v ozkih posteljah in takoj začnejo izkoristiti.

Značilnosti ozkih postelj:

 • Širina postelj je 60 – 100 cm, kar je že priporočil ameriški kolega Liadov.
 • Prehodi na isti širini so primerljivi z grebeni, so od 60 do 80 cm in lahko prekrijejo strešni material, ploščice, navaden pesek in žaganje. Če je travo posejan v prehodih med grebeni, se to občasno izrezuje.
 • Lokacija postelj je strogo od severa do juga.
 • Toda stene škatle na vrtu Liadova so narejene iz vseh razpoložljivih materialov: plošče, hlode, skrilavca, opeke ali bloke, odvisno od dejanj in možnosti kmetov.

Prednosti pametnega vrta Igorja Liadova

Glavna prednost metode je, da se poveča skoraj dvakrat večji donos na mestu v primerjavi s tradicionalno tehnologijo, kadar se pridelki gojijo na širokih, talnih posteljah.

I. Ljaudov z žetvijo

Vendar pa obstajajo še druge pozitivne točke, ki Lidovovo pozornost usmerijo k naraščajočemu zanimanju poletnih prebivalcev:

 • Škatle so trajne in njihovo vzdrževanje ne traja veliko časa.
 • Neverjeten vrt Igorja Liadova je primeren za vodo in sproščanje.
 • Vlažnost znotraj škatle ne stagnira, vendar se ne porablja za navlaženje nepotrebnih območij.
 • Ne zahtevajte težkega pletenja, ki porablja veliko dela, še posebej, ko mulčite tla pod rastlinami.
 • Nasadi so dobro osvetljeni in aktivno prezračeni.
 • Iz posteljice ni izsuševanja hranilnih snovi.
 • Prihranite čas in trud pri iskanju mesta.
 • Debele grebene morajo biti na globini le sedem ali deset centimetrov.
 • Na posevku ne vplivajo škodljivci in rastlinske bolezni.
 • Vsako leto lahko preprosto spremenite kraje sajenja in načrtujete želeno sosesko rastlin.
 • Pametni vrt Igor Liadov zaradi višine postelj daje lastniku dacha resnično priložnost, da sadike sadi veliko prej.
 • Če pokrijte škatlo s filmom ali postavite plastične luknje, bo vrt brez dodatnih naporov omogočil pridelovanje zelenjave v domači, a zelo učinkoviti rastlinjak.

Sejanci po metodi Liadov delujejo že več let in z rednim dopolnjevanjem rastlinskih ostankov in pravilno izvedbo gnojenja njene dobe koristnosti je težko določiti.

Ko je pridelek pridelan, avtor ideje svetuje setenju hitro rastočih sideratov, ki bodo še dodatno obogatili tla v škatli. Pri sajenju pa ni več potrebno uporabljati humusa ali gnojila, pravzaprav je postelja samo nekakšno skladiščenje komposta.

Related  Samogradnja petunije doma

Kot je razvidno, so prednosti vrta Igorja Liadova številne, vendar je samo ena pomanjkljivost. To so stroški dela, denarja in časa v prvem letu pri prehodu na nenavadno tehnologijo.

Oblikovanje postelje

Postelje na pametnem vrtu Igorja Liadova so zgrajene jeseni in se raztezajo od severa do juga in za njihovo izdelavo lahko uporabite vse razpoložljive materiale iz skrilavca in plošč v opeke ali gradbene bloke.

V času mojstrskega razreda, ki ga je uredil sam Igor Ljajov, je uporabil stare hlode, od katerih je bila hiša nekoč zgrajena in okrasne deske. Pred montažo škatle pa je pomembno, da izberete primerno platformo in jo poravnate.

postelje iz Liadova

Potem so stene bodoče postelje trdno, morda nekoliko globlje, postavljene na tla, pri čemer se upošteva pravilo, da širina škatle ne sme presegati 120 cm. Dolžina je lahko poljubna.

Stene med seboj se morajo strgati ali zviti, tako da ima struktura moč, na dnu nastale škatle pa je položen karton, kar bo ovira za vseprisotne, trajne plevelove.

postelje

Ko karton prihaja na vrsto tanke plasti peska.

pripravljena postelja

In potem je škatla obložena s plastjo grobih rastlinskih ostankov. Ne pozabite na zaščito strukture pred vlago in škodljivci. Zato je avtor tehnologije svetoval, da leseno škatlo z regalom, vendar varno vodo barvo za delo na prostem.

postelje

Ko je slika končana, lahko v celoti zapolniti posteljo sočno in fino odpadkov, vrhovi in ​​listov zelenjave, pridelane, košnje trave s travo ali slamo, odpravo večletnih plevelov s koreninami, ki bi lahko dala poganjki. Iz zgornjega gnojnega gnojila in humusa, komposta in vodo hranljivo mešanico, pripravljeno po avtorjevi metodi infuzije Igorja Liadova. Zgornji sloj, debel približno 10 cm, je v škatli običajna tla.

Treba je opozoriti, da mora biti v severnih regijah škatla višja in v južnih regijah, da bi se izognili hitri izgubi vlage, bi morala biti nižja.

bogata žetevDobro je, da se znebite takšnih ležišč v krajih, kjer so pogoste plavitve v pomladi.

Related  Pravilno in pravočasno sajenje kumar na odprtem tleh – garant žetve

Zaradi velikega približno 30 cm je na Liadovem vrtu plast organskih ostankov konstanten proces ponovnega pritrjevanja, kar pomeni, da je temperatura v globini škatle povišana, vendar ni kritična. Rastline hitro dajo mirne poganjke in začnejo prinesti sadje.

Ureditev rastlinjaka na podlagi vrtne postelje po metodi Igorja Liadova

 1. Ob dolgih straneh ležišč, ki se naslanjajo drug proti drugemu, na razdalji največ enega metra so nameščene kljuke.
 2. Na teh kljukicah postavimo na konca plastičnih cevi, tako da čez postelje dobimo loke.
 3. Struktura je prekrita s filmom ali drugim materialom, ki sprejema toplo zaščiteno posteljo za zgodnjo gojenje različnih rastlinskih pridelkov in jagodičja.

toplogrednihSistem ozkih postelj, ki se uporablja v vrtu Igorja Liadova, omogoča podaljšanje rastlinskega obdobja in doseganje stabilnih visokih donosov, ne da bi pri tem upoštevali vreme in značilnosti vrtnega zemljišča.

Pomembno je, da so za zagotovitev prezračevanja in ustreznega prostora rastline tako zasnovane na takih ležiščih. Veliki pridelki, na primer zelje ali jajčevci, so zasajeni v dveh vrstah, manjši pa na primer redkev ali čebula, pri štirih.

Dodatno obleko v kuhinji

Avtor tehnike verjame, da je možno, da se plodnost mešanice v škatli ni mogoče vrniti s pomočjo kemičnih aditivov, temveč s pomočjo posebej pripravljenih infuzij, ki vsebujejo kvasovke in mlečnokislinske bakterije. Kvas lahko služi kot kvas za mešanico.

Za tri litre vodnjaka vzamemo pet žličkov sladkorja in paket suhega pekovskega kvasa. Tekočino po dveh ali treh dneh fermentacije lahko dodamo v celotno posodo, jo je bolje shraniti na mraz, tako da glive ne umrejo.

Recepti za hranjenje od Igorja Liadova

Vsi recepti so zasnovani za dvesto litrsko zmogljivost. Kompozicije so vztrajne vsaj teden dni, pri uporabi pa se razvežejo vsaj dvakrat v primeru rastlinske sestave in še več pri uporabi gnojila ali gnoja.

 1. Za prvo mešanico boste potrebovali:
  • lopato presejanega pepela;
  • pol žlice gnoja ali ptičjih iztrebkov;
  • vedro gnilega slame ali padlih listov;
  • lopato drobne zemlje, humusa ali pereprevshego komposta;
  • lopato čistega peska;
  • en liter fermentiranega mleka ali sirotke;
  • tri litre hrabrosti.
 2. Za drugo infuzijo dve tretjini napolnite posodo s plevelom ali pokoseno travo, dodajte dve lopatici presejanega pepela. Sedaj lahko zmes zlijete z vodo in s sesanjem zaprete film. Po dveh tednih je izdelek pripravljen, vendar pred uporabo vzrejen od 1 do 10.
 3. Tretja mešanica vključuje eno tretjino cevi gnoja ali gnoja, ki se vlije s čisto vodo in vztraja tudi do dva tedna. Infuzijo gnoja se razredči od 1 do 10 in mešanica s kapljico v razmerju od 1 do 20.

Related  Skrivnostni najljubši vrtnarji so drevo zmaja

Krompir in zelje iz Liadova

Korenine rastlin na čudovitem vrtu Igorja Liadova so vedno opremljene z vsem, kar je potrebno za rast in pridelavo, ogljikov dioksid, ki ga proizvajajo bakterije, ni zapravljen, ampak takoj pride do korenin. Njeno vlogo igra sproščena toplota, kar daje priložnost, da prejme zajamčene zgodnje pridelke.

Korenje in jagode

Ekološko kmetovanje se zagovarja Liadov, vam omogoča, da pozabi kemičnih dodatkov, za izvedbo nežno obdelovanje zemlje in vedno uživajo koristno kakovost za plod njegovega dela, ne misli, da je po rasti tla izgubi svojo plodnost in kmalu postal skromen.

Video: Igor Ljaudov govori o svojem vrtu (glej od 40 sekund).