Insekti, ki se držijo lovskega pasuZačenši s prvimi toplih dneh v poletni koči se aktivira z maso žuželk, ki prevažajo resno grožnjo za zdravje pridelkov in prihodnje letine. Zaščitite vrt od škodljivcev, ki bodo pomagali samotamrnim jastogom na sadnih drevesih.

Kako izgleda takšen dizajn in kakšen je njegov namen?

Obstaja veliko variant oblikovanja hokingnih pasov, vendar bolj pogosto izgleda kot trak, tesno pritrjen na drevo. Kot material za takšno zaščito lahko uporabimo različne materiale, na primer tesen leseni film, penasto gumo, stekleno volno, netkani material.

Namen uporabe hokingnih pasov na sadnih drevesih

Kockasti pasovi blokirajo pot do škodljivcevZaščita sadnih dreves pred škodljivci, odvisno od zasnove, omogoča:

  • zbirati žive žuželke, ki se gibljejo od tal do krošnje, tako da jih kasneje lahko poletje uniči;
  • zaščititi gosenice, mravlje, hrošče ali ličinke z lepljivo snovjo ali insekticidom, ki se uporablja za pas.

Glede na to, da je pas lahko nahaja na drevesu od zgodnje pomladi do pozne jeseni, je učinkovit proti ne samo tiste žuželke, ki se premikajo na krono na površino tal ali spušča za nadaljnje reševanje. To bo pripomoglo k bistveno zmanjšanje populacije različnih ličink, do takrat pa se skriva pod lubje češnje, hruške, jabolka in drugih dreves.

To se v celoti nanaša na boj proti cvethopodu na sadnih drevesih hrušk in jablan. Ličinke, ki jih odlagajo majhni hrošči, uničijo popke od znotraj, zaradi česar se jajčnik sčasoma zmanjša.Snowboard pasovi se uporabljajo za boj proti cvetni glavi

Tudi ustavite in nevtralizirajte lubja z lovilnimi pasoviŠe en sovražnik vrta je lubja hrušča. Njegove ličinke pod lubjem naredijo bizarne poteze, oslabijo drevo in celo vodijo k njegovi smrti. Kako ravnati z lubjem hrošča na sadnih drevesih? Poleg uporabe insekticidov ni vedno varna v času vzreje in odhodu škodljivca lahko lepljiv trak lov na podlagi tega, da prenehajo plazi žuželke.

Related  Češnjevi paradižniki – rastejo doma na okenski polici

Zaščitene z rokami le sadno drevje pastmi pasov dolgujem dejstvo, da je v pomladno-poletni sezoni bistveno zmanjšano število mnogih plazil žuželk. Ali je možno na podlagi lastnosti agilnih struktur za nadzor nad listnimi listi na sadnih drevesih?

Da, čeprav lahko listje letijo iz rastline v obrat, jih večinoma nosijo mravlje. Zato se zdi, da so njihovi grozdi tako veliki na mladih sočnih poganjkih, peceljih listov in na popkovih. Če se spopadete s mravljicami, se je število ušesnih hčer znatno zmanjšalo.Omejitev gibanja mrav, lahko znatno zmanjšate število uši

Kako narediti lovski pas za sadno drevo?

Konstrukcije, ki jih je mogoče izdelati neodvisno od improviziranih materialov, so razdeljene v tri razrede.

Suhi trapping pasovi so v bistvu pasti, namenjene preprečevanju insektov na poti do vrha in vira hrane. Mehanizem zaščite sadnih dreves pred škodljivci je zato, da ustvarimo oviro, potem ko dosežemo, da škodljivec ne bi mogel nadaljevati poti.

To je lahko gladek trak iz plastike, dobro pritrjena na debla in veje skeletnih ali različnih struktur v obliki dimnikih, stožci ali krila. Kako lahko vrtno drevo naredi lovski pas zadnji, najbolj učinkoviti sorti?

Izdelava lovskega pasu z lastnimi rokamiPostopek:

  1. Za mlade rastline je primeren zgornji del plastične steklenice različnih delov.
  2. Predhodne, razpoke in poškodbe lubja se očistijo in obdelajo z glino.
  3. Rezanje vsebnika in odstranitev dna, impromptu jermen postavimo na prtljažnik z zvoncem na tla.
  4. Trdno pritrdite v 70-80 cm od tal s škotskim trakom ali filmom, tako da žuželke niso imele priložnosti, da nadaljujejo pot navzgor.
  5. Kot zbira pod stožec žuželk, jih je treba izvleči in uničiti. V povprečju je pogostost postopka 10-14 dni.

Podobno lahko sami naredite za sadno drevo lovski pas, ki je istočasno usmerjen navzgor in navzdol.

Related  Najboljše sorte kumaric za luženje in konzerviranje

Sedlarski pas iz burlapa preprečuje premikanje žuželkPorozni in vlaknati materiali pomagajo tudi pri odlaganju insektov. Za se cona ujetja lahko uporabimo grobo Juta, pene ali mineralne volne, ki je ovit okoli debla in trdno pritrjeno na ravni 70-100 cm od tal.

Druga koristna sorta so lovski pasovi in ​​oblika traku, pritrjenega na drevesu, obdelano z insekticidnimi sredstvi s širokim delovanjem. V tem primeru žuželke ne zadržujejo traku, ampak umrejo, ki spadajo pod krono. Čeprav vam takega pripomočka ni treba očistiti, je še vedno treba posodobiti impregnacijo.

Toda najbolj priljubljen lepljiv ribolovni pas s slojem lepila je uporabljen. Kot podlago za takšno zaščito rastline lahko vzamete folijo, netkane tkanine, karton ali vosek papir.

  1. Trak je pritrjen na predobdelani cev.
  2. Po tem se nanese debela plast posebnega lepila. Če ne najdete injekcijskega lepila, je primerna sestava za glodalce.
  3. Zamenjajte premaz vsaj enkrat na mesec.

Umetni pas, obdelan z umetnim insekticidomTa vrsta agilnih pasov je lahko koristna, od zgodnje pomladi do predzimi, kar učinkovito nevtralizira širok razpon škodljivcev. Če je osnova izdelana iz materiala, ki je odporen proti vodi, ga je mogoče večkrat uporabljati, le redno spreminjanje lepilne sestave.

Video o hobi pasovih za vrtna drevesa