Zorenje grozdja je odvisno od tvorjenja grmovja in pravil v podstavku trtePridelovanje grozdnih jagod v industrijskem obsegu je ena stvar. Druga možnost – sami, v primestnem območju ali na dvorišču vaše hiše, da delate, kar imate radi. Vendar pa je za gojenje in razvoj kulture treba ustvariti določene pogoje. Gre za vprašanje podlage, na katerem bo trta trta – rešetka.

Vrste struktur

Variante konstrukcije rešetke pod trtoDanes lahko kupite skoraj vse oblike. Toda če želite vedeti, zakaj in kako narediti rešetke za grozdje z lastnimi rokami na dachi, mora vedeti vsak poznavalec smaragdnih grozdov. Najprej razumemo vrste struktur in materialov ter tehnologije. Potem pojdite neposredno na proizvodni proces.

Vrste gradnje:

  • ravna stebra;
  • krošnjami v obliki polkrakov;
  • obokana konstrukcija.

Ravna kolumnarska konstrukcija

Kovinski enostopenjski rešetkiPreprost pogled na rešetko. Skratka, to je majhno število polov, med katerimi se raztegne več linij ribiške linije, žice ali kabla. To je preprosta, primitivna različica vzdrževanja vinske trte in njegovega razvoja. Tla stebrov so pokopani v tleh. Za moč, lahko uporabite njihovo betoniranje. Razdalja med mestoma tovornjakov se odloči drugače, vendar strokovnjaki in izkušeni vrtnarji priporočajo 2,5 metra. Prva vrstica žice se zruši, v nadaljevanju pa z intervalom pol metra ali 40 cm. Oblika je dve vrsti:

  1. Samski.
  2. Dvakrat.

Majhna dvoredna rešetkaZa vsako posamezno ali dvojno strukturo je vsak material primeren. Vendar vedo, da ljudje svetujejo, da bi en sam dizajn uporabil vse isto (če je mogoče) kovinsko podporo z ojačitvijo z betonom ali brez nje, kot je prikazano na fotografiji.

Enovrstna revalna shemaPremer cevi za podporo, kot kaže praksa, je lahko 32-57 mm. To je najboljša možnost. Priporočljivo je namestiti kvadratne cevi. Bolj bodo cenejši. Za pritrditev, varjenje ali vogal s samoreznim vijakom se uporablja. Sedaj o višini, kar je pomembno. Za zadevno zasnovo je višina optimalna do 2,2 metra od tal.

Samonoženi enodelni rešetkiObstaja mnenje, da je višja pokrivala, večja je kup. To je napačno prepričanje. Poleg tega je oskrba na višini težka. Ne delajte brez lestve.

Optimalna globina podpore

Navpična podpora grozdja je nameščena v tleh za 500-600 mm. To je najmanjši pojav. Jamo pripravimo z dimenzijami 60/600 mm, globino 800 mm. Poglabljanje se izvaja s tradicionalnim orodjem – lopato ali vrtalnikom. To bi moralo biti poglabljanje oblike trapezija.

Ne pozabite, da pred namestitvijo podpore nalijete pesek in tanek sloj zdrobljenega kamna v pripravljeno votlino!

Takšen previdni pristop vam lahko prihrani veliko denarja v prihodnosti. V petih letih ne bo zabavno popraviti zasnove. Navsezadnje lahko grozdje na istem mestu že 50 let, se spomnite tega!

Dvojna gradnja

Dvojni rešetki na grozdjuZa tiste, ki imajo zemljišče, ki vam omogoča, da pridelujejo grozdje v velikih količinah, vam priporočamo uporabo opcij z dvema trakama. To je navpično izkopano v tla na kratki razdalji, enake nosilce ali konstrukcijo dveh stebrov v obliki črke V. Zaradi dvopasovnih pokrovov postane tista vinska trta, ki znatno poveča izkoristek. Tapiserija, za grozdje, fotografija katere, vidite – to je dvojna konstrukcija.
Značilnosti.  Potreben je več prostora. Nemogoče je pridelovati druge pridelke na prehodu. Načelo dela je podobno kot prejšnje. Zato ni podrobno, da bi podrobno obravnavali vprašanja globine in višine. Edina stvar, ki jo morate upoštevati, je razdalja med vrsticami. Neposredno vpliva na nastanek vinske trte!

Nadstreška v obliki polkrakov

Gradnja polkrogaTa varianta podpore vključuje gojenje več namiznih sort različnih zrelosti in služi kot majhna tenda, zatočišče pred soncem. Uporablja se za enodnevno saditev grozdja na dvorišču za ureditev rekreacijskega območja v bližini hiše. Okna hiše so hkrati zaprta od žgočih sončnih žarkov, vendar pogled ostaja brezplačen. Na vrhu je priporočljiva namestitev plastične prevleke za zaščito pred dežjem.

Arched variant

Okrasni lok na dvoriščuNa velikem, prostornem dvorišču je boljša namestitev obokane krošnje. To je dvoredno zasaditev grozdja ali kombinirana varianta sadnih grmov z okrasnimi vinski trti. Lastnik kmetije ima priložnost hkrati zagotoviti družini okusne jagode in ustvariti nenavaden cvetoč raj.

Grozdje na arhiAmpak obstaja ena pomanjkljivost. Tako kot pri različici polkroga, torej pri uporabi strukture lokov priporočena višina od tal znaša 3,2 metra. Zaradi tega je težko skrbeti za zgornji del. Potrebno je uporabiti lestev. Toda v senci lahko postavite mizo za počitek ali skrijete avto od ultravijoličnih žarkov sonca. Tudi obokana različica nosi dekorativno funkcijo, ki je tesno povezana s krajinsko zasnovo. Arched konstrukcija je po naravi krošnja za grozdje, plezalne vrtnice, klematis in druge liane

Podpora za grozdje je gazeboDa se trte dobro razvijejo in izkoristijo, se je treba naučiti, kako pravilno povezati.

Kako pravilno pripeti grozdje do rešetke?

Nizka lokacija grozdja na rešetkiUstrezna podloga za rešetke je ista pot razvoja za vse ledvice. Iz te operacije je odvisen nadaljnji razvoj vinske trte in posledično pridelek. Kako pravilno povezati grozdje? Lani vinske trte, ki nosijo sadje, so vezane na prvi vrsti. Njihova podstavka je dovoljena v drugi vrsti (delno).

Morda je namestitev vinske trte na dva načina:

  1. V vodoravni smeri.
  2. V nagnjenem položaju.

Z navpičnim podstavkom se trte z ledvicami ne priporoča, da bi se povezal. Ker je intenzivna rast zgolj zgornjih očes, kar bo neizogibno vodilo v upočasnitev razvoja spodnjega očela ali pa se sploh ne bo mogoče zbudilo. Seveda se donos v tem primeru pade.

Pri povezovanju trte v nagnjenem položaju mora biti kot 45.

Vinsko trto je treba trdno vezati, vendar brez odrezkaZa pritrditev trte je potrebno gosto, vendar ne poškodovati. Za to so uporabljeni posebni sponki, vendar številni poletni prebivalci tradicionalno uporabljajo žice ali majhne koščke snovi, kot je prikazano na sliki.

Podloga je narejena pravilnoPoklic vinogradništva se zoži. Vsako leto se prikažejo nove informacije, ponujene so napredne ocene, ki jih želite posaditi na vašem spletnem mestu. Ampak, osnova ostaja nespremenjena – to je tapiserija, kot začetni način razvoja trte! Ne bi smela biti le trdna in zanesljiva, temveč tudi lepa in lepa.

Video o dvotirnem rešetki za grozdje