Buča različnih oblik in barvPravica imenovati bučo ima več kot dvajset sort zelenih letnih rastlin, ki tvorijo močne grmovje ali bičeve in dajejo v jedro plodove s trdo rastlino.

Sadež takšne rastline se imenuje tykvina, njegova oblika, velikost, barva in lastnosti pa so v različnih sortah in sortah znatno drugačni. Večina bučnega rodu, ki je obstajala v naravi, je izvirala iz držav Amerike, nekatera pa še obstajajo le tukaj.

Vendar se po vsem svetu ne uporabljajo vse vrste hrane. Med njimi je najbolj priljubljena v Evropi, Aziji in Rusiji trdna ali skupna sorta. Američani so upravičeno ponosni, da bi dosegli več sto kilogramov velikanskih bučnih sadežev, uživali pa bi tudi pri uživanju visoko sladke nežne pulpe bučnega muskatelja. Ta vrsta je zelo cenjena v številnih državah za prehranske in prehranske lastnosti, vendar je zelo zahtevna za toploto.

Poleg miznih sort buče, ki jih prosimo za vrtnarje z več sto različnimi zrelostmi, obliko in velikostjo, krmnimi in okrasnimi rastlinami, ki se nanašajo na bučno družino.

Da bi dobili dostojno pridelek iz svojih postelj in redno, tudi v zimskem času, ki je vključen v prehrani koristne kaše, da je koristno, da razišče sort jesenskih buč, njihov opis in fotografijo, izberite mesto za pristanek, upoštevajoč rotacijo.

Navadne buče iz trdega tkiva so zgodne, nepretrgane in zelo produktivne. Posebno priljubljena med gojenimi sortami so bučne sorte, ki proizvajajo sadje srednje velikosti, kar vam omogoča, da hitro in brez izgube uporabite tykvinu. Ker se bučna gojita zaradi sladke gostote celuloze, je debelina tega sloja in vsebnost uporabnih snovi v njej zelo pomembna.

Vrsta buče Adagio

Vrsta buče AdagioPumpkin te sorte, zorenje 100-110 dni od videza kalčka, se nanaša na srednje zorenje. Več plastićnih plodov, ki tehtajo od 2 do 3 kg, imajo svetlo oranżno lubje in isto pulpo, ki vsebuje rekordno visoko vrednost dragocenega karotena. Sorta je odporna na hladno, nepretrgano in redno oskrbuje vrtnar, bogat z vitamini, s sadnimi sadeži visoke komercialne kakovosti.

Related  Kdaj saditi kosmulje?

Pumpkin Gribovsky Grm 189

Pumpkin Gribovsky Grm 189Ta sorta pripada najstarejšemu in najbolj znanemu vrtnarstvu v Rusiji. Plodovi buče Gribov bush rastejo na 2,2-5 kg, so obovate, podolgovate oblike. Lubje buče je gladko ali rahlo rebrasto, barva se med zorenjem spreminja od zelene do svetlo oranžne, včasih ostanejo tudi zrnaste temno zelene črte na zrelih sadežih. Glede na sliko in opis, bučna sorta zgodnjega zorenja ima gosto oranžno celulozo dobrega okusa.

Bučna melona F1

Na Zahodu, kjer so bučke zelo cenjene, kmetovalci s tovornjaki pa imajo več kot ducat različnih vrst in velikosti, ta buča se imenuje delikatesa. Dejansko je zgodnji hibrid, ki dozoreva za 95-105 dni, hibrid trdno zrnate buče odlikovan z gosto, visoko vsebnostjo sladkorja in odličnimi okusnimi lastnostmi mesa.

Bučna melona F1Plodovi te vrste buče so podolgovate rebraste valjaste oblike, bele s svetlo zelenimi in oranžnimi črtami. Zahvaljujoč elegantnemu izgledu bučke, ki doseže težo 1-1,5 kg, se rastlina lahko goji kot dekorativna buča, in kot na sliki, prinese sadje koristno za prehrano in otroško hrano.

Z močno rastlino lahko dobite do 12 kg buče, ki je dolgo shranjena, ne da bi pri tem izgubili svoje lastnosti. Plodovi se porabijo po kuhanju in surovi obliki.

Pumpkin sorte

Pumpkin sorteTa buča s sivo, prekrito s temnejšim mrežnim lubjem in sladkim hrustljavim pomarančnim mesom, je zavestno prejel njegovo ime. V plodu sorte buče, ki je predstavljena na fotografiji, je po opisu veliko vitamina E, B1 in B2, karoten, sladkorna vlakna. Pripravljen za trgatev 95-110 dni po pojavu kalčka, bučo se ne boji zmernih zmrzali, dobro se ohranja pozimi in se lahko porabi tako kot kulinarična posoda kot samostojno v surovi obliki.

Plod je zaobljen ali sploščen, površina je rahlo segmentirana, gladka. Do trenutka nabiranja buča z maso od 3 do 5 kg, z enim grmom do 15 kg.

Pumpkin Candy

Pumpkin CandyMajhna sadja, ki tehtajo do 2,5 kg, kot je na sliki, so dekorativna, ker imajo svetlo barvo in več kosov se takoj dozoreva na trepalnice. Skorja te sorte delikatese je oranžno rdeča, z nejasnimi temno zelenimi črtami in pikami.

Related  Gojenje paprike v odprtem prostoru in rastlinjaku

Celuloza je gosta, krhka, vsebuje do 8% sladkorja, veliko askorbinske kisline in karotena. Sorta imen z razpredelnico ima povprečno zapadlost. Sadje se priporoča za kuhanje garnitur, različnih kulinaričnih jedi in sokov, ki so sveže sveže, in bučo uspešno posušite.

Pumpkin špageti

Pumpkin špagetiEna izmed najbolj zgodnejših sort buč, kot je na sliki in opisu že za 65-80 dni predstavlja podolgovato ovalni sadje s trdo, gladko lubje rumene ali svetle barve smetane. Teža buče ne presega 1-1,2 kg, kar je primeren za uporabo plodov.

Nenavadna struktura bučne bučeGlavna “točka zanimanja” sorte je nenavadna struktura dišeče celuloze z močno izrazitimi vlakni. Vlakna se povečajo s toplotno obdelavo, bodisi kuhanjem ali pečenjem. Tako se oblikujejo podobni kot tanki tanki špageti. Buče te sorte so nežne, hladno odporne in dobro prenašajo suha obdobja. Čeprav je vsebnost sladkorja v plodu nizka, v kaši je veliko karotena, kar je pomembno za prehrambeno prehrano.

Pumpkin Bush Orange

Pumpkin Bush OrangeTa donosna univerzalna sorta, ki prinaša pridelke že 95-105 dni in primerna za zimsko skladiščenje, je dobro znana kmetom po vsej državi. Pumpkin Orange Bush pridobijo rejci Kuban in zaposleni v Celovitem raziskovalnem inštitutu za rastline. Vavilov. Na kompaktnih grmovju se oblikujejo okrogli ali rahlo cilindrični sadeži, težki do 5 kg. Lubje buče je tanek, praktično brez vzorca, usnjen na dotik. Rumena, sočna celuloza te vrste buče je primerna za obdelavo, sušenje in pripravo pire in sokov.

Bučna sorta Ruska ženska

Bučna sorta Ruska ženskaPridobite žetev za 85-95 dni tovornjakov kmetje bodo pomagali buča ruski. V tem primeru se majhne, ​​delno sadne sadeže te vrste, ki s težo od 1,5 do 5 kg odlikujejo visoke prehranske kvalitete, dobro prevažajo in shranjujejo.

Related  Zakaj krompir ne cveti in kako nevaren je za rastlino?

Hkrati na nekaj vejice rastline je 8 gladkih dekorativnih, kot je na sliki, lahko dozoreva buča z oranžno mehko skorjo in svetel mesnati notranji del. V zreli obliki meso je drobovito, dišeče, zelo sladko. Zaradi velike debeline sočne plasti znotraj sadja je nekaj semen, toda sladkor do 4,5% celotne mase.

Pumpkin RegattaČe vagoni, tako kot pri Pepelki, zdaj niso izdelani iz buč, potem so bučne regate na ogromnih oranžnih sadjih in danes niso v pravljici, ampak v resnici v Združenih državah. Tu so ogromne ogromne sadne buče, ki tehtajo več sto kilogramov, zelo priljubljene in spoštovane.

Teža svetovni rekorder na dan znašajo več kot 820 kg, vendar, če je to mogoče, da rastejo buče enot, težo sadja 50-100 kg, z dobro nego in prehrano, je mogoče najti na vsakem vrtu. To je veliko oranzno sadje v Združenih državah Amerike in drugih državah Zahod imenuje bučo, in squash se imenuje squash druge oblike in velikosti.

Vse o Pumpkin – video