Aromatična metaKot vsaka starodavna rastlina je meta opisana v spremljavi mitov in legend. Kultura je omenjena kot predmet trgovine v starodavnem svetu. Začinjena trava se uporablja pri kuhanju, parfumeriji in medicini. Eno od mnogih imen rastline je “hlad”, ki natančno prenaša prvi občutek vdihavanja mete okus. Opis in fotografije z imeni sort mete pomagajo razumeti funkcije.

Splošne informacije o Mint

Cat CatTrajna rastlina ljubi gojene zemlje, raste v senci ali na sončnih krajih, neprestano. To ni zahtevno za vrhunsko oblačenje, precej zmerno zalivanje. Vse vrste in sorte mete propagirajo z rastjo korenin, pecelj, koreninami listov, semen. Na vrtnih območjih je rastlina bolje rasti v cvetličnih tleh ali na ograjenem območju za korenine.

Ker se zelišče uporablja za kulinarične namene, lahko zbiranje talnega dela skoraj vseh sort v času cvetenja. To je trenutek, ko ima rastlina najvišjo koncentracijo eteričnih olj. Posušene liste in čebele shranjujte v stekleni posodi v temnem prostoru. Uporabljajo se kot začimba za jedi in kot del zeliščnega čaja.

Industrijska pridelava različnih vrst in vrst kovnice omogoča uporabo eteričnih eteričnih olj v parfumeriji in medicini. Aroma mentola pomirja, zaradi česar se koncentrirate.

Učencem v srednjem veku je bilo naloženo, da na glavi nosijo metorov venec, da bi izboljšali aktivnost možganov. Če postavite mint list v torbici, bo dobiček. Če se zmešate z meto, bo gozdni gnus letel okoli.

Posebno pogosto za medicinske namene se uporablja pepermint. Vsebnost eteričnih olj v kulturi je odvisna od pogojev rasti. V toplejših predelih je bolj nasičen s koristnimi substancami, kjer se gojijo v industrijskem obsegu. Ekstrahirano olje vsebuje veliko mentola in drugih hlapnih derivatov estrov. Sorte meta, katere fotografije so predstavljene, se razlikujejo ne le v obliki listov in socvetja, temveč tudi v lastnostih, ki omogočajo kulturo.

Uporaba mete temelji na ugodnem učinku na človeško telo:

  • odstranjuje vnetne postopke v dihalnem traktu;
  • kaže spazmolitično delovanje;
  • ima analgetični in antiseptični učinek;
  • odstrani stanje panike in nelagodje.

Related  Gut eksotikov z drevesom manga na okenski polici

Fotografija poprove mete

PeppermintKulturno rastlino je bilo pridobljeno s prečkanjem divjih rastlin, vode in mete. Prejeto je bilo v Angliji, torej tudi drugo ime, angleška meta. Skupaj na podlagi poprove mete, ki je ustvarila 25 vrst, gojimo v državi 15. Rastlina je dober med, medtem ko izdelek ostane v izdelku. Listi poprove mete vsebujejo do 4,4% olja. To je ta vrsta zelišč, ki se pogosto gojijo v apotekarskem vrtu na dachi. Rastlina je nezahtevna, vendar ne všeč prisotnost plevela. Po 3-4 letih je treba mesto ponovno nasaditi, saj stare grme izgubijo okrasnost. Mint se uporablja v vrtnarstvu, saj je rastlina v ozadju, njegova višina doseže meter. Ta vrsta se goji za proizvodnjo mentola v industrijskem obsegu. Olje iz mentola se zahteva tako v svoji čisti obliki kot tudi v sestavini parfumerije. Mentol je osnova nekaterih zdravilnih oblik.

Na fotografiji je meta polja

Kovnica na terenuTa vrsta mete Tibetanski zdravilci uporabljajo za ustvarjanje pristojbin za zdravljenje tuberkuloze. Prav tako uporabljajo tovrstno zdravilno rastlino za zdravljenje organov prebavnega sistema in za zunanje drgnjenje ali presejanje. V tradicionalni medicini je priporočljivo uporabljati terensko mantiko za uporabo pri gastritisu z visoko kislostjo, boleznijo jeter, otekanjem črevesja. Kot prašek, meta preneha bruhati in se mučijo.

Opazimo in zbirajo statistične podatke, da je učinek presenetljiv, če se meta polja uporablja za izgubo teže. Dihanje dneva aromo mete, človek naravno brez truda zmanjša vnos hrane za okoli 1800 kalorij na dan. Poskus je bil izveden v Ameriki pri veliki skupini žensk.

Na fotografiji, meta limone

Kremo limoneTo vrsto mete se imenuje drugače melisa, med, čebela. Imena pravijo, da je to odlična rastlina medu. Melissa je hladno odporna rastlina, toda v severnih regijah potrebuje zatočišče za zimo. Med se razmnožuje s semeni, plasti, peclji. Ker v prvem letu raste počasi, se gojijo sadike. Grm je lahko višina od 14 do 125 cm. Dišeča je predvsem zgornji del poganjkov.

Related  Kokkomikoza češenj je grožnja vašemu vrtu

V odebeljenih nasadih v deževnem poletju lahko Melissa razvije glivične bolezni. Shoots se razrežejo pred cvetenjem, posušijo v senci, uporabljajo pri kuhanju. Začimba za posebne okuse. Združila je aromo citrusov in svežino mete. Ta okus naredi vsako jed. V kulturi je 8 sort, ki so vključene v Rosreestr v Rusiji. Razlikujejo se pri barvanju listov, v višini grmovja in v zimski trdnosti. Toda glavna razlika bo vedno ustvarjena dišava in njene subtilne note.

Ombalo bolha menta na fotografiji

Ombalo Flea MintTovrstna rastlina se že dolgo uporablja kot sredstvo proti žuželkam. Razlika v tem grmu je, da ne prevladujejo menthol – Pulegon, Limonene. Rastlina je kratka, ne višja od 30 cm, plazovita. Ombalo je preprosto zakoreninjen iz stebla in je podoben plaznemu timijamu. Listje ima gosto pubescenco, cvetovi so zbrani v lažnem viharju. Rastlina je termofilna, okrasna, dober med. Isti pulegon je prisoten tudi v drugih vrstah meta, ki prestrašijo žuželke – melisa, soba.

Fotografija curly mint

Curly MintCurly, kosmat, vrt, travnik, nemški – to je vse iste rastline. Različna meta se uporablja za zarote za blaginjo in zaščito, pomaga pri prenosu ločitve.

Ta meta ima oster vonj, ki temelji na etru linaloola, vendar mentol v tej obliki ni prisoten. Listi vsebujejo askorbinsko kislino in biološko aktivne aditive. Bush raste v višini 30-100 cm. Ta rastlina se množi, pa tudi vse druge sorte meta.

Cat Mint fotografija

CatnipDrugo ime za to rastlino je mačka mačka. Ima okus limone in privlači mačke. Za ljudi v čarovnici travo privlači ljubezen in pogum. Rastlina se uporablja za izdelavo apotekarskih vrtov, kamnitih zmesi. Privlači mačko z dekorativnim in dolgim ​​cvetenjem. Obrat ima zmerno zalivanje, ne prenaša stagnacije vode. Bolezni in škodljivcev, ki jih ne.

Kot vse kovnice, se mačka uporablja v ljudski medicini. Uporablja se kot protivnetno, obnovitveno in ekspresivno zdravilo.

Wild Mint fotografija

origanoTa vrsta kovnice ima drugačno ime, origano. Rastline so nizke, trajnice. Spodnji poganjki ležijo in se vrtijo. Zdi se, da rastlina pokriva zemljo. Listi se uporabljajo za kuhanje jedi pri kuhanju in za aromo čaja. Kot terapevtik se rastlina uporablja za prehlad. Origano plaši molderja.

Related  Morate vedeti, zakaj jabolka zavrže jabolka, da bi razumela, kaj storiti

Rastlina je nezahtevna, pomnoži s semeni, deli korenike, potaknjence. Tri leta kasneje je treba zamenjati grmovje, saj se pridelek na starih rastlinah zmanjša. Na divje meto vpliva razpad. Soda raztopina se uporablja za nadzor škodljivega organizma.

Za skladiščenje uporabite poganjke z listi, ki jih razkosajo nad tleh na višini 6 cm. Več let hranite suho zbirko v tesno zaprti embalaži.

Mentol Mint

Mentol MintMentholna meta je nekakšna vrsta poprove mete. Razlika je v večji vsebnosti mentola. En list na kozarcu čaja naredi okus že odveč. Rastlina doseže višino 65 cm. V prvem letu vegetacije se žetev pobere po 3 mesecih, v naslednjih letih, hkrati z rastjo listov, so že dišeče, imajo potrošniške lastnosti. Ta vrsta mete je odporna na bolezni in škodljivce. Glavna značilnost vrste je temno steblo in zelo ostra aroma.

Houseplant

Skandinavski bršljaniObstajajo tri vrste kovinske mete. Domače rastline se bodo prilagodile vsem pogojem in bodo imele koristi od njegove prisotnosti. Med mnogimi vrstami, kot v zaprtih prostorih, uporabite:

  • mole drevesa;
  • Skandinavski bršljani;
  • Plextrantus iz Erendala.

Sobna metaNajbolj znana in rastoča, kot lončnica rastlinske mete. Resnično daje off phytoncides, ki prestrašijo ne le molznica, temveč tudi druge žuželke.

Ertendal PlectrantusSorte pikantne kulture, predstavljene v materialu, ne izčrpavajo raznolikosti. Mnoge druge rastline te vrste niso vključene v opis. Vendar se vse razlikujejo po uporabnih lastnostih, dekorativnosti in uporabi na različnih področjih človeške dejavnosti.

Video o rasti mete sobe – pektor