Korenje brez redčenjaTežko si je predstavljati zelenjavni vrt brez korenja, saj je ta zelenjava koristna in vključena v receptih številnih jedi. Ogorodniki ne pozabite, da je naraščajoče korenje težavno, ker zahteva skrbno nego, ki temelji na redčenju, zalivanju in rednem plevelu. Vendar pa izkušeni kmetje vedo, kako rastejo ta zelenjava, tako da je mogoče dobro pridelek pridobiti brez veliko težav.

Sajenje korenja brez redčenja je možno, glavna stvar je, da si sami izberete primeren način setve semen. Sow korenje ryadochkami ni zaželeno, saj bo preveč gosti kalite. Za nakup dragih semen in posebnih zrn ni smisla, ker to ne zagotavlja dobrih donosov.

Sesanje korenja brez redčenja s ščepcem

Vintage iz ene posteljeTa metoda je preprosta in znana našim babicam. Uporabila se je, ko ni bilo sodobnih variant sajenja korenja brez redčenja. Več semen zelenjave je vzeto v ščepec in posejan, kot redkev, opazovanje razlike med vsako luknjo (približno 10 centimetrov).

Korenje s kapami bo snop. Ta način sajenja daje več jamstev kot drugi. Tudi če je seme stare, obstaja več možnosti, da bo vsaj en koren raste. Semena dobre kakovosti dajejo več sadja, toda tudi takrat ni treba naučiti, kako sekajo korenje, ne da bi se zmanjšali, videoposnetki in druge informacije. Dovolj je, da odtrgate večje korenje, ko odrastejo in pustite prostor za preostale korenovke. Raztrgana zelenjava se lahko zaužije ali uporablja za zeleno solato. Preostali sadovi še naprej rastejo, ne posegajo drug v drugega. Zaradi odsotnosti redčenja so njihove korenine nedotaknjene in nepoškodovane.

Ta metoda sejanja zahteva veliko prostora na postelji, saj se grm se zdi precej velik in se širi. Za večjo kompaktnost je lahko vezan.

Kako saditi korenje na traku

Sejanje semena na trakuKoristi civilizacije lahko znatno olajšajo življenje tovornjakov. Sajenje korenja na traku je odličen način za rast te zelenjave brez veliko težav. V trgovinah se prodajajo posebni sejalni trakovi, na katerih je semena korenja že zlepljena. Tehnologija sajenja je zelo enostavna: pridobljeni trak se razteza vzdolž pripravljene brazde, nato pa jih posuti z zemljo. To je vse, kar morate vedeti, kako posaditi korenje na traku. Ostanki še vedno čakajo na prve poganjke in jih redno plevelirajo in jih vodijo.

Related  Katere gnojila potrebujejo maline spomladi, poleti in zgodnji jeseni?

Lahko naredite podoben trak sami. Če želite to narediti, potrebujete papir, ki je ohlapen v teksturi. Najpogosteje se izbere toaletni papir, že ima trakasto obliko in se lahko uporablja za žlebove katere koli dolžine. Vprašanje, kako se posaditi korenje na toaletnem papirju, ni posebnih težav. Potrebujemo primerno sorto semen, toaletni papir in pasto. Papir je treba rezati s trakovi, široki dva centimetra. Pasto pripravimo iz kozarca vode in čajne žličke škroba. Če je papir dvoslojni, se lahko stratificira in semena lahko dajo v notranjost brez uporabe paste.

Priprava semena za sajenjeNaloga sajenja korenja na traku ni posebej težka, čeprav je težavna. Kapljice paste morajo biti nameščene na papirju s presledkom 2,5 cm. Na vrhu kapljice se položi kapljica semen. Ko je setev trak pripravljen, ga lahko pošljete na vrt. Izkušeni poletni prebivalci znajo posaditi korenje na toaletnem papirju, tako da prinaša veliko letino. V ta namen dodamo mineralna gnojila v vodo, iz katere je izdelana pasta. Pripravljen je vnaprej: v liter vode razredčite žlico gnojila, nato pa vzamite pravo količino, da pripravite pasto. Za prihranek časa toaletnega papirja ni mogoče razrezati na trakove, temveč na obeh straneh postaviti kapljice.

Za uspeh te metode sajenja so zelo pomembne sorte semen korenja. Treba je dati prednost visokokakovostnim sortnim semenom, vendar je najbolje izsušiti. Slednja sorta je seme, nameščeno v posebnem draženju hranil. Uporabljajo se lahko tudi za običajno sajenje korenčkov, preprosto z nalaganjem tablet v luknji na globino dveh centimetrov. Jame se lahko oblikujejo z uporabo palice s koničastim koncem, premerom enega in pol centimetrov. To je tudi dobra izbira, kako se posejati korenje brez redčenja, video lahko najdete na internetu.

Related  Rdeči ribez – sajenje in oskrba

Postelja brez redčenjaZasaditev korenja na traku je koristna, saj ima metoda številne prednosti:

 • priprava na setev poteka doma in ne na terenu, kar zelo olajša proces setve;
 • ker je semena korenja razporejena na papirju na enaki razdalji drug od drugega, v tleh pa so tudi posejana enakomerno;
 • saj je vsa semena zlepljena na en trak, v tleh pa so na isti globini;
 • v nasprotju z običajno metodo setve semena porabijo 20 krat manj, medtem ko je donos precej višji;
 • zahvaljujoč pokrivnemu materialu je korenček zaščiten pred korenčkom, ki pokvari sadje.

Sesalnik in sadilnik za korenje

Seeder za korenjeTe naprave se uporabljajo za doziranje semena. Seeder za korenje je dizajn z dvema kolesoma in posodo za semena. Prav tako je odlično za sajenje čebule in pese.

Sejalnik deluje tako:

 • na sprednjem kolesu so bode, včasih rezila, ki tvorijo utor ustrezne globine;
 • v spodnjem delu rezervoarja se nahaja luknja, skozi katero se v žleb vstopi potrebna količina sesanja;
 • S pomočjo gladkega kolesa je postelja izravnana in rahlo potrta.

Sejalniki za korenje in drugo zelenjavo so lahko različni glede na funkcionalnost:

 • izračunano za večje število vrstic;
 • Imajo regulator globine in širine žlebov;
 • opremljena z dodatnim vsebnikom za gnojila.

Korenček MonterKorenček je bolj primitivna gradnja. Je plastični posod valjaste oblike, kjer so pokrita semena. Spodnji del sejalnice ima luknjo z regulatorjem, skozi katerega se seme pošilja v tla. Na vrhu naprave je bat pomladi. S pritiskom na bat se odpira odprtina in seje spustijo. Da se ne razpršijo, posodo hranite pet centimetrov od tal.

Namesto sajenja korenčka lahko vzamete navadno brizgo, vendar ne daje vedno enakomernih poganjkov, ker bata ni mogoče pritisniti z enako močjo.

Related  Pregled najboljših sort korenja s fotografijami

Sejanje korenčka z jajci

Egg pladenj za korenjeTa metoda setve lahko imenujemo najpreprostejša, saj ne zahteva priprave in resnih prilagoditev. Setev korenja s pomočjo celic za jajca poteka na naslednji način:

 1. Vzemite dve papirni celici iz jajc, zasnovanih za tri ducate.
 2. Postavite enega v drugo, da bo struktura močnejša.
 3. Pritisnite na tla, ki tvorijo vzorce lunet, kjer je postavljeno seme.

Zahvaljujoč setvi korenja s pomočjo jajčnih celic je mogoče doseči optimalno razdaljo med semeni in potem redčenje ne bo potrebno.

Preprosti in izvirni načini setve korenja bodo postali resnična najdba za vsakega poletnega prebivalca. Toda, da bi bila žetev dobra, je treba rastlino redno oplojevati, zalivati ​​in zalivati.

Sejemsko korenje s semeni – video