Saditev sadik v odprtem prostoruMnogi vrtnarji sploh ne razmišljajo o možnosti pridobivanja sadik iz semena. Dejansko so vrtne jagode – rastlina, ki sama in z zavidljivo vztrajnostjo skrbi za sadilni material. Kajžarjev je zagotoviti, da so mlade rastline ne preveč gneče pridelka matere grmovje, ločena hčerinskih vtičnico in tvorijo novo sajenje jagod in jagod na tem območju.

Toda takšna tradicionalna ideja ni več pomembna, saj se pojavljajo vse večje sorte, pomnožujejo pa se le z delitvijo grmov ali semen. Primer tega lahko služi kot popravilo sort. In če prijatelji ali sosedje nimajo rastline v dacha, ki jim je všeč, potem je zasaditev jagod s semeni neizogibna in težave in uspehi, povezani z njim, so neizogibni.

Izbira materiala za setev

Izjemno pridelek spomladiPrva naloga, s katero se sooča poletni lastnik, je izbor semenskega materiala.

 • S predlaganimi podjetij, ki proizvajajo semena lahko pridobijo rastlina je najnovejše in najbolj produktivne sorte oziroma hibride, kot debeloplodnih jagod in jagod večkrat rodne. Takšna semena semena ne okužijo z nobenimi boleznimi ali škodljivci in nujno potrjujejo deklarirano kakovost proizvajalca.
 • Če pa se za saditev jagod s semeni na sadik uporablja vaš material, je pomembno, da vaška ve, da ima dve točki. Zbiranje semen je samo iz sortnih rastlin, saj hibridi ne prenašajo svojih lastnosti na potomce. Seme svoje kolekcije imajo običajno boljšo kalivost in vzdržljivost kot kupljeno.

Čas zajemanja spomladi za saditev jagod

Za pridobitev mlade ženske na stalnem mestu spomladi je treba jagode izvesti v februarju, marcu ali še prej, če je za jagode namenjena dodatna razsvetljava. Seme, ujete v tleh v maju ali juniju, bodo dale sadike, ki se lahko uporabljajo za zimske jagode v rastlinjaku. V nasprotnem primeru bodo sadike morale prezimiti v posodah ali lončkih.

Related  Ko je koruza zasajena v različnih regijah Rusije in Ukrajine

Pred-kalitev za sajenje jagod s semeni

Semena jagode, bodisi velika rastlinjaka ali alpske jagode, rastejo dolgo in pogosto vzbujajo skrb za pridelovalca. Postopek je mogoče pospešiti s predkupljenjem inokuluma 2-3 dni v mehki odmrznjeni vodi.

 • Za zagotovitev, da se majhna semena ne izgubijo, jih je treba namestiti na bombažni ali filtrirni papir in jih nato postaviti v plitko posodo z vodo.
 • Namakanje semenZ otečenimi semeni se izprazni odvečna vlaga, posoda je prekrita s folijo, steklom ali plastiko in postavi na toplo mesto. Že v tem času je za pridelke pomembna zadostna svetloba. Dokler ne postanejo ostružki vidni, se pod filmom doda voda, ki preprečuje sušenje ali razvoj plesni.

Semena pripravljena za sajenjePrenesite na drobno seme tla bolj primeren tek ali zobotrebec. To bo povečalo natančnost sajenja jagod in ne bo škodilo nastajajočim ohrovtom.

Priprava tal za sajenje jagodnih semen za sadike

Tla za jagode morajo biti precej ohlapna in hranljiva. Sestava mešanice tal vključuje:

 • en del kakovosti, olupljen iz grobih vključitev šote;
 • dva dela trate;
 • en del čistega rečnega peska.

V tleh dodamo kompleks mineralnih gnojil ali presejanega pepela z gnojem.

Za odpravo infekcijo sadik koli okužbe ali škodljivcev škodo, ki ostanejo v tleh pred sajenjem jagod semena razlog paro za pol ure in pustimo stati tri tedne.

Sejanje jagod

Obstaja več možnosti za setev semena jagod, vendar je glavno pravilo le eno. Ne dovolite prodiranja majhnih semen v tla in erozije med namakanjem.

 1. Sajenje semen jagodV stisnjeni in izravnani zemlji so narejeni plitvi žlebovi, kjer so semena razporejena na razdalji 2 cm drug od drugega. Vdolbina se ne proizvaja, vendar za obilno, vendar čisto vodo uporabljam brizgalno pištolo.
 2. Ker se saditev semen jagod za sadike izvaja pozimi, se snega pogosto uporablja za setev. Raztegne se na tleh s plastjo do 1 cm, semena pa na vrhu. Ker taljenje semen padne na tla, in tla se navlaži.
 3. Seme v šotnih tabletahŠele peleti se uporabljajo tudi za setev, najmanjši pa so primerni za jagode.

Related  Seedlings asters – vse subtilnosti procesa

Stratifikacija posejanih semen pomaga počakati, da hitreje poganjajo prijateljske jagode. Če želite to narediti, se vsebnik, ki vsebuje semena, postavi v vlažno tla v mrazu, pri čemer se pridelek pri temperaturi od 0 do +4 stopinje zadrži približno en teden. Potem se posode odstranijo, prekrijejo s steklom ali filmom in dajo luči za kalitev.

Skrb za sadike jagod

Jagoda semena v lončkihPo setvi mora kmet imeti potrpežljivost. Čakanje na prve poganjke jagod je lahko od 30 do 40 dni.

 • Takoj, ko se oreški pojavijo nad tlemi, morajo rastline zagotoviti dodatno osvetlitev. To je še posebej pomembno, če je bila zimska meseca zasaditev jagod s semeni za sadike.
 • Film se postopoma začne, od uro do dneva, začne vzleteti, ko se pojavijo prvi pravi listi.
 • In do tega trenutka opazujejo, da tla ne razvijejo plesni plesni – znak za vodo in grenčo. Bolje potresite sadike na paleti.
 • SadikeČe so bile za saditev jagod uporabljene skupne posode, se zrna potapljajo dvakrat ali trikrat, kar je posledica sajenja v ločenih posodah.
 • Utrjevanje semenZa najboljšo akclimatizacijo so mlade rastline kaljene, izločajo se podnevi, da odprejo zrak, predhodno ščitijo pristanek pred vetrom in neposrednimi sončnimi žarki. Maja se podaljša bivanje na ulici, pri čemer so sadike pripravljene za sajenje pri temperaturi, ki ni nižja od +5 stopinj in čez noč.

Sajenje jagod v tleh

V odprtem prostoru se sadijo jagode konec maja ali junija, ko je nevarnost zmrzali. V rastlinjakih in filmskih rastlinjakih saditev jagod v spomladi se lahko izvaja veliko prej.

Saditev na okensko policoZ ugodno kombinacijo okoliščin, najmočnejše rastline lahko dajo prvo žetev že v tekoči sezoni. Toda izkušeni vrtnarji v prvem poletju še vedno svetujejo, da odstranijo peduncle, tako da je rozeta pridobila moč za zimo in sadje, ki nosi naslednje leto.

Related  Zaščita pri pripravi hrošča iz Coloradoja Prestige

Če do začetka poletja sadike niso bile pripravljene za presaditev v tla, ne obupajte. Ko pridete na posteljo do konca avgusta, bo imela čas, da se navadite. Tudi zrasla v jeseni vtičnice lahko shranite do pomladi v kleti ali prikopalis v posodah na svoje poletne koči in dobro pokrivanje smrekovih vej, hrastovih listov ali druge izolacije.

Sajenje semen jagod v šotnih tabletah – video