Obdelane korenčke posteljeVsi izkušeni kmetje vedo, da ni dovolj, da bi rastline dobile dobro žetev, jih je treba ustrezno skrbeti. Če govorimo o korenčku, so najbolj odgovorne, skrbno in neurejene dejavnosti za vrtnarje redčenje in pletenje korenja. Toda kljub temu je treba takšno delo opraviti pravočasno in kakovostno, v nasprotnem primeru se bo žetev izkazala za šibko in plodovi – grdi. Če so semena posajena preveč gojita, potem poljščine morda sploh ni.

Kako pravilno korenje korenje

Pletenje korenjaKorenje sprošča za relativno dolgo obdobje – ne manj kot 21 dni. Toda v tem času raste ne samo zdrava zelenjava, temveč tudi različna plevela. Če ne potapljajte korenčkov v času, plevel ne bo dovolil, da bi kalili, pridelek pa ne bo. In, če ste pozni – močne korenine trave med pletenjem bo potegnilo šibke kaplje korenčka.

Pogosto da se na prvi pletje ni izgubljena med pleveli korenja sadik v času semen v vsaki vrsti s korenja posejane semena poljščin kot redkev, solate ali špinače. Kalijo veliko hitreje, saj je postala svetilnik za vrtnarja, ki omogoča pletje korenja, brez strahu pred poškodovanimi je zadel te zelenjave.

Čiste postelje korenčkaObstajajo tudi dve mnenji o tem, kaj je vreme najbolje za plevela:

  • Nekateri vrtnarji so bolj nagnjeni k dejstvu, da je plevela bolje narediti po majhnem dežju. Kot argument je navedeno, da vlažna zemlja postane mehkejša in bolj prožna za razrahljanje. Plezanje se izvaja z majhnimi kovinskimi grablji. Plevel se ročno izvleče iz tal in zavrže. Če v bližnji prihodnosti ne pričakujemo dežja, potem pred odstavitvijo korenčka napolnimo z vodo in počakajte, da se popolnoma absorbira.
  • Drugi vrtnarji verjamejo, da je najbolje, da se korenje plijte samo v suhem in toplem vremenu. Glavni argument v tem primeru je, da majhne korenine plevelov, ki so ostali na tleh, preprosto izsušijo na soncu in ne dovolite, trava spet raste. Prav tako verjamejo, da je najbolje, da mlade plevelove potegnete ročno, da ne bi poškodovali korenaste zelenjave zelenjave.

Related  Osnovna načela kolobarjenja in kaj je treba saditi po pesni

Redčenje korenja – jamstvo za okusno žetev

Rezultat gostega sajenjaV tem primeru, če so semena posejana na razdalji 1-2 cm drug od drugega, ne redčenje korenje, verjetno ni potrebna. Če so bila semena gnojena, z rezervo, potem bo prišel čas, ko bo potrebno redčenje postelj. Stvar je v tem, da preveč posajena zelenjava preprečuje rast in razvoj. To ni priporočljivo odložiti izvedbo tega procesa, saj v času rasti korenja korenin lahko spreobračanje in močno otežila odstranitev nekaterih ohrovt in zelenjave sami bo veliko manj razviti.

Redčenje korenje se ponavadi opravi dvakrat. Če želite poenostaviti ta postopek, uporabite pinceto, kar vam olajša zagrabiti tanko steblo ob bazi. Glej na koncu članka video o tem, kako pravilno korenje.

Nepravilna skrb za korenjePrvo redčenje poteka takoj po pojavu prvih poganjkov. Da bi olajšali ta postopek, je bolje, da poganjate poganjke najprej. Stiskanje korenja mora biti strogo gor, ne nagibanje in ne ohlapno. Če ne upoštevate tega pogoja, lahko prekinete ali poškodujete sosednje kalčke. To bo prispevalo k nastanku veje v koreninskem posevku in bo rogalo. Po prvem redčenje je treba sadike korenje ostati približno vsakih 3-4 cm. Preostale rastline je treba zalivati ​​s toplo vodo, približno dva do tri litre na kvadratni meter. Zemlja okoli njih je treba stisniti in med vrsticami – da se sprostite. Oskubljene ohrovt korenje za razliko od pese, ni mogoče presaditi na drugo lokacijo. Preveč šibki korenski sistem se ne ujema.

Preboj debelih poganjkovDrugič, korenje se redi 21 dni kasneje, ko stebla rastejo na deset centimetrov. Po tem mora biti razdalja med poganjki 6 do 7 centimetrov. Presežne sadike tudi ni mogoče presaditi, ker se ne bodo mogli navaditi. V procesu lahko pride do vonja, ki privlači korenje. Da bi se izognili tej težavi, je treba redčenje korenja opraviti pozno ponoči ali zgodaj zjutraj.

Raztrgane rastline je treba vržati v kompost in pokriti z zemljo. Prav tako je lepo, da posnamemo korenje z tobakom.

Nasveti za lajšanje plevela in redčenje korenja

Po sejanju posteljnine so prekrita z mokrimi časopisi v približno 8-10 slojih. Potem pokrij s filmom. Tako dobimo toplogredni plin, v katerem je vlaga dobro zadržana, vendar pa zaradi povečane temperature plevel ne kaliva. V dveh tednih je mogoče odstraniti rastlinjak in čakati na nastanek korenja. To se bo zgodilo vzporedno z rastjo plevela. Po nadaljnjih 10 dneh lahko plevel iz plevela in rezano korenje.

Related  Bolezni kosmulje in njihovo zdravljenje

Kako pršiti korenje – video