Navodila za zasaditev rdečega ribeza v jeseniTežko si je predstavljati vsako vrtno površino brez grmičevja. Rdeči ribez je običajen grm v evropskem delu Rusije, v priljubljenosti, s katerim lahko trdimo, da je morda črni ribez, malina ali kosmulje. Edinstvena sposobnost rdečega ribeza do zime pri temperaturi -45oS to ji je zmagati na prostranost zahodnih in Sibiriji in Daljnega vzhoda. Čeprav posadili rdeči ribez nekoliko manj kot črnega ribeza, vendar je bilo njeni plodovi vsebujejo pektin in kumarin, ki preprečujejo srčni napad in odstranjevanje težkih kovin. Plodovi rdečega ribeza so odličen izdelek za pripravo sadnih pijač, kompotov, želeja in vina. Seveda, v najboljšem primeru, rdeče jagode Smorodov, in katero koli drugo sadje, je bolje uporabiti svež, kot pravijo, iz grma, ampak bi tudi popolnoma zamrznitev metoda primerna za to, v katerem so jagode ohranijo celoten spekter vitaminskih snovi.

Preberite o zlati ribez – značilnosti sajenja in oskrbe!

Saditev rdečega ribeza

Kdaj je bolje saditi rdeči ribez? Ribez je zasajen spomladi in jeseni. Ampak, v povezavi z dejstvom, da se proces rasti ribeza spomladi začne zelo zgodaj, je bolje, da ga posadimo jeseni.

Nasveti, če je bolje, da zasadite rdeči ribez?Rdeče ribezne grme je treba zasajiti na rahlo povišanih, dobro osvetljenih področjih. Ta rastlina raje loose ilovnata in peščena ilovnata tla. Za hranila v tleh ne daje visokih zahtev, vendar s svojim znatnim pomanjkanjem lahko zavrže del plodov, ki so postali vezani. Ko nameravate začeti saditi rdeči ribez v jeseni, morate upoštevati, da običajno to storijo v septembru.

Kako saditi rdeči ribez v jeseni? Začetek pristankov mora biti s pripravo lukenj za zasaditev. Tri tedne pred zasaditvijo grmovja kopati luknjo 40 cm globoko in 60 cm široko. Pour 2 žlica humusa na dno, dodajte kompleksno mineralno gnojilo, pokrijte s plodno zemljo in vodo. To se naredi, da se tla stisnejo.

Po zgoraj omenjenem času, tik pred sajenjem, korenine grmovnice se skrajšajo in rastlina je pokopana 7-8 cm nad koreninskim vratom in pokopana. To zasaditev spodbuja rast dodatnih radikalnih brsti, ki so zasnovane za oblikovanje bujne grmovnice.

Mulčenje rdečega ribeza po sajenjuPomembno je, da tukaj gojimo grm v zgornjem, neplodnem sloju tal. V nasprotnem primeru bo rastlina takoj začela graditi zeleno maso in proces upodabljanja se bo upočasnil. Posadjeni grmi zalivajo, obrezane stebla, jih skrajšajo na višini 25 cm od tal s 3-4 brsti. Tla okrog grmičevja so mleto sen, slama, šoto ali suhimi listi, da se ohrani vlaga.

Po sajenju, ko se zemlja rahlo zamrzne, se grmovje rdečega ribeza vlažijo s humusom, ki ščiti korenine pred stagnacijo vlage in služi kot dodatno zatočišče pred zmrzali.

Glavne točke, ki jih je treba upoštevati pri sajenju rdečega ribeza:

  • pristati v zgodnji jeseni;
  • kopati luknjo 40×60 cm;
  • zaspi 2 humusja;
  • dodajte mineralna gnojila;
  • skrajšajte korenine, pri čemer pustite 30 cm;
  • pravilno poglobiti grm in zakopati;
  • obilno zaliti;
  • trim stebel, pri čemer je 25 cm dolga;
  • blanching;
  • okuchit.

Related  Pletenje krompirja z ježjo tovarno, izdelano in izdelano z lastnimi rokami

Skrb za rdeče ribeze

Z zagotavljanjem gošče z ustrezno in ustrezno nego, lahko dosežete dobre pridelke, ki bodo zadovoljili njihove lastnike 25 let.

Zasaditev rdečega ribeza je nadalje skrbna za pletenje, mulčenje, zalivanje in rahljanje tal.

Rdeči ribez je odporen proti suši, zato za to ni potrebno redno obilno zalivanje. Da bi ohranili vlago v tleh, je redka, vendar obilno zalijemo grmičevje in mulčemo v krogu sosednjih cevi.

Gnojila, ki se uporabljajo pri sajenja grma, zagotoviti prehrano rastlin za dve leti, ampak s časom, ko je zemlja izčrpana, je treba položiti dodatne hranilne snovi. Gnojila uporabljajo v jeseni, v obliki gnoja ali piščančjega gnoja vodo, razredčeno v razmerju 1:10 in 1:20, ki je globoko prežeta z dežjem in taljenje vode v tla. Mineralna gnojila so uvedena spomladi – 80 g amonijevega nitrata na grmičevje.

Kakšna je uporaba rezanja rdečega ribeza?

Za rdečega ribeza velikega pomena je obrezovanje, ki je namenjeno pravilnemu nastanku grmovja, povečanju odpornosti proti boleznim in zagotavljanju rednih visokih donosov, ne da bi se sadje talilo.

sajenje in skrb za fotografijo rdečega ribezaV grmičevju rdečega ribeza sposobnost snemanja ni jasno izražena, plodovi šopke pa ostanejo do 10 let. Iz tega sledi, da grmovje ne potrebujejo radikalne obrezovanja. Za oblikovanje ribezov je bolj pomembno, da se ohrani zadostno zadebelitev, in redno je treba odstraniti poganjke z ničelnim redom, pri čemer je le nekaj vej za pomlajevanje gošče.

Če se odločite, da raste rdeči ribez v shtambe, nato odstranimo vse nič uide, in zaženite žico rastejo stisnejo ven za spodbujanje razvejanosti in oblikovanje bolj kolchatok (pridelka veje). Redno obrezovanje se izvaja samo, če je potrebno odstraniti poškodovane, zgostitvene in rastoče veje.

Trdno je treba opozoriti, da zanemarjanje postopka obrezovanja lahko povzroči znatno zmanjšanje pridelka in pojav bolezni in škodljivcev na ribezu, ki se hitro širijo v zalezanih stebelih.

Grozdje rdečega ribeza, vzgojenega v državiBushes je treba nenehno pregledovati in rezati obolele in razbitih vej. Za preprečevanje bolezni je priporočljivo, da goščo z 1% Bordeaux mešanico zdravite nekaj tednov po cvetenju in po odstranitvi sadja. Tudi za nadzor škodljivcev je dobro uporabiti apno mleko z raztopino bakrovega sulfata 4%. Takšna mešanica grmovnic se predeluje spomladi do trenutka, ko se štrli.

Related  Črna malina – sajenje in oskrba

Po preprostih nasvetih za sajenje in skrb za rdečega ribeza lahko rastejo dostojno pridelek bogatih z vitamini in jih veselijo zase in z njimi ljubljene.

Sorte rdečega ribeza – video