Cvetlična postelja na koči

Zaradi različnih sort in oskrbe prostate je korenje zelo priljubljena rastlina v kateri koli dachi. Toda kljub temu, pravi strokovnjaki, izkušeni poleti prebivalci, vedo, kako rasti korenje brez izgub in z minimalnimi stroški. V tem članku bodo delili svoje skrivnosti!

Kako posaditi korenje v državi?

Mnogi poletni prebivalci ugotavljajo, da je pripravljalna dela zelo pomembna za doseganje dobrih rezultatov. Čeprav je celoten proces gojenja lahko razdeljen na 5 glavnih stopenj:

 1. Priprava mesta: kraj, sosedje.
 2. Priprava semen.
 3. Setev.
 4. Skrbi.
 5. Zbiranje in shranjevanje.

Priprava spletnega mesta

Priprava talDejansko, če vnaprej, po možnosti šest mesecev pred zasaditvijo pridelka v tla, razmislite o pripravi korenčkovega dela, se lahko izognete težavam, kot so številne bolezni, nizki pridelki in poenostavitev nalog za ohranitev pridelka.

Poletni prebivalci z izkušnjami pri rasti korenčka vedo, kako pomembno je, da je zemlja vedno svobodna, izpraznjena. Dejstvo je, da so korenovke lažje gredo in se razvijejo v dostojne velikosti.

Za to se predhodno izkopava tla na bajonetni bajonet, oplojeni in nasičeni s peskom in starimi, že poraščenimi žagami, dodamo šoto (na 1 m² M 3 kg).

Neposredno nekaj tednov pred sajenjem se v tla vpeljejo posebna mineralna gnojila.

Lokacija. Kljub dejstvu, da je korenček vlažna rastlina, zemljišča na mestu ne smejo biti prevelike z vlago, težka in vlažna. Bolje je, da voda po potrebi. Nato bo rastlina manj nagnjena k bolezni.

Druga pomembna točka za izbiro mesta za korenje je osvetlitev. Na sončnih krajih je žetev običajno večkrat boljša kot v senci ali delni senci.

Izbor sosedovSosedje. Prvič, te rastline lahko štejemo za sosede. Kateri so bili predhodniki korenja. In v najboljšem primeru, če gre za paradižnik, zelje ali krompir. Če je tla primerna za vsa navedena merila, saj na drugi strani zasaditev korenja za drugo leto ni problematična.

Fižol in grah, čebula, vse vrste solatnih lističev, paradižnik, žajbelj popolnoma soobstajajo s korenjem. Aromatične ognjiči odbijajo črve, ki se radi pohajavejo na korenovke. Ampak bolje je, da ne posadite zelene korenje v soseski.

Priprava semen

Priprava semen korenjaNa pristanišču je veliko načinov za pripravo semen korenja. V tem poglavju se pogovarjamo o bolj tradicionalnih. Prvič, semenski material speremo s toplo vodo iz olj, ki jih vsebuje. Potem je prelil šibko raztopino hranilnih gnojil. Otečena semena speremo z vodo in položimo na vlažno krpo. In v tej obliki jih je treba postaviti v hladilnik za utrjevanje. Nekaj ​​dni semena so pripravljena za sajenje na odprtem tleh.

Related  Različne vrste zelja v državi

Setev

Sejanje semen korenjaGovorimo o najpreprostejši poti za gojenje korenja. Razdalja med vrsticami mora biti vsaj 20 cm. Če je zemlja “laka” na mestu, mora biti globina lukenj 2-3 cm (če je tla “težka”, semena ne globljejo od 1,5 cm). Utor se kompaktira, semena pa se lahko posejate. Nato napolnite in prikopat, rahlo nabite tla.

Kako rasti korenje. Skrivnosti vrtnarjev

Dobro urejen vrt korenčka

Skrbi

Rastoče korenje je lahko preprosta in enostavna naloga, če:

 • kulturo, ki bo pravočasno zasadila;
 • zmerno, če je potrebno, zaliti;
 • gnojiti;
 • travnati tleh poleg rastlin;
 • tanjša;
 • vedo, kako zaščititi pred boleznimi in škodljivci.

Skrb za rastline se začne z izbiro datumov sajenja. Če je seme posejano v vročem vremenu v suhem prostoru, škodljivci ne dovolijo, da bi rastlina v celoti razvila. In dodatno zalivanje bo le zemljo.

Ko so vodorogljeni, so korenine izpostavljene dodatni nevarnosti bele gnilobe ali prekomerne obloge. Če zalivanje ni dovolj, trpijo okusne lastnosti koreninskega pridelka. Voda mora biti vsaka 3 dni (za 1kv.m 4 litrov vode), razen kadar dežuje. Bližje do namakanja je treba zmanjšati, in za 2 tedna in popolnoma ustaviti.

S prihodom 6. liste za mlado rastlino je treba uvesti mineralna gnojila. 1 žlica. l nitrophoski na vedro vode. Napolni s hitrostjo pol litra raztopine na kvadrat. m pristanek. Po pol meseca ponovite ta postopek, tako da povečate količino vode na 8 litrov na kvadratni meter. m zasaditev.

Ena plevela nadomešča namakanje. Nemogoče je domnevati, da se tla v rastlinah kompaktirajo in strdijo. Med sproščanjem zemlje moraš korenček korenček, tako da “ramena” korenine ne zajemajo zelene barve. Plečenje se izvaja le zvečer ali ob dnevih, ko je prepreden.

Tanke korenje v več stopnjah, začenši z majhnimi šopki, in ko poganjki rastejo. To bo omogočilo neke vrste “loosen” tla v sami sajenju in dati prostor za rast do preostalih korenovk. Če ne pustite, da rastline postanejo debelejše, korenje bo postalo bolj zdravo.

Related  Kako pridelovati grozdje iz kamna in kaj je potrebno za to

Kaj bo pomagalo zaščititi pred škodljivci? Poleg omenjenih sredstev, in sicer: zgodnja zasaditev korenčkov, hlajenje, redčenje in pristanek poleg tistih rastlin, ki vonjajo škodljivce po njihovih vonjavah, obstajajo določene vrste preprečevanja. Na primer, izsuševanje rastlin z pepelom, škropljenje z infuzijami čebule čebule, tobaka ali česna. Obstajajo biološka in kemična sredstva, na primer privabljanje koristnih žuželk in ptic ali mešanje naftalena, 1 del in peska, 10 delov, to bi moralo prestrašiti škodljivce.

Zbiranje in shranjevanje

Žetveni pridelekŽetev korenje se lahko zbere samo, ko je vreme suho. Tresenje korenine od tal in odrezovanje vrhov (ostane le centimeter), moramo korenček posušiti v senci ne več kot 3-4 ure.

Nato ga zložite v škatle, na dnu katere je debel sloj žagovine. Nalijte vsak sloj peska. Shranjujte korenje v hladilnih prostorih.

Rastoče korenje v državi na različne načine

Sajenje korenjaPravila o tem, kako sčasoma rastejo korenje in skrivnosti, ima vsak svoj. Ta načela zadevajo vse 5 glavnih stopenj gojenja kulture.

Čas zasaditve

Seeding korenje semena za zimo. V začetku novembra, pred neprestanim hladnim vremenom, ko temperatura zraka ni padla pod oznako 2 stopinje, lahko posejate semena korenja brez predhodnega namakanja. Potrebno je le spirati olja, s katerimi je seme prekrito s toplo vodo.

Spomladanska saditev. Če se v zgodnji pomladi setite semen, takoj, ko se zemlja segreje, to daje dvojno korist:

 • zagotavlja dodatno vlago kulturo,
 • ščiti pred koreninskimi škodljivci.

Kraj sajenja

Kraj sajenja korenčkaVisoke postelje. Vsi poletni prebivalci se strinjajo, da je najbolj primerno, da rastejo korenje na visokih posteljah. Zahvaljujoč tako preprosti napravi, kot je škatla, lahko držite talno svetlobo in ohlapno. Visoke postelje ne spirajo stran od zalivanja in dežev. Tla v njih hitro segrejejo, kar pomeni, da se korenje lahko posajeno veliko prej. In vročina, ki je shranjena v škatli, resnično všeč korenje.

Related  Kraljica melonov – melon Chardjou ali Guliabi

Rastlinjak. Rastlinjak omogoča rast zelo zgodnjih sort. V rastlinjaku ni posebnih težav pri negi korenja. Nobenih težav s škodljivci in boleznimi ni.

Metode priprave semena in izkrcanja

Priprava semena za sajenjeS peskom in gnojilom. Ta metoda ima več prednosti. Prvič, gnojila, ki se postopoma raztopijo, začnejo negovati kulturo. Drugič, semena korenja se redijo manj pogosto. Pesek daje dodatno drenažo.

Pokopi seme v tleh. Ta metoda se ponavadi uporablja jeseni. Da bi to naredili, je 10 dni pred sajenjem, da semena niso tesno ovita v krpo. In to vrečo zakopajte na globino 20 cm ali bajonetni bajonet v tla.

Sajenje na traku. To je odličen način za gojenje korenja, ki bo v prihodnosti pomagalo narediti brez redčenja. Če želite to narediti na tanki papirni trakovi, zmešajte z moko in vodo, so semena pritrjena na razdalji 4-5 cm drug od drugega. Ta težek proces lahko zamenjamo z nakupom že končnega traku s semeni.

Mešani način. Mešanje semen korenja z semeni drugih rastlin, na primer z rdečico ali solato, lahko poskrbite, da ne preveč tesno posejate območja s korenjem, kar pomeni, da vam ni treba ponovno prebiti rastlin.

Sadike korenja. Sadike, ki se gojijo v kasetah, so pripravljene za sajenje na odprtem tleh že ob pojavu prvega pravega letaka. Glavna stvar je, da napravo obilno napolnimo. Potem se med prsnim košem ne bo razkrojila koprena.

V “kissel”. Eden najbolj inovativnih in izvirnih načinov rasti korenja je na želeju. Da bi to naredili, iz moke (škroba) in vode kuhamo poltekoči tekočine, lahko dodamo kompleksna gnojila z mikroelementi. V ohlajena pasta se vlijejo v semena. Previdno zmešajte in uporabite brizgo s pecivom ali plastično steklenico z luknjo v pokrovu, jo prelijte v pripravljene žlebove. Zato ni potrebe po nadaljnjem redčenju korenčka. Semena so oplojeni in navlaženi, ker žele ohranja vlago dobro. Tako pristanek zagotavlja hitre in zdrave poganjke.

Vsaka od teh skrivnosti si zasluži pozornost. In pomaga pri dostojnih pridelkih korenja v državi brez veliko težav.

Gojenje okusno sladko korenje – video